Rupáner-konyha

Poharas szezonpiskóta

20130623_114915

Ez egy régi családi recept, megunhatatlan, az egyszerűbbnél is egyszerűbb. Készülhet bármilyen szezonális gyümölccsel, dióval, csokoládéval, befőttel, vagy amivel csak kedvünk tartja.

A mérce ezúttal 2 dl-es bögre (pohár), vagy használhatjuk a kis tejfölös dobozt!

Hozzávalók:
– 3 pohár liszt
– 2 (esetleg 2,5) pohár cukor
– 3 tojás
– 1 csomag vaníliás cukor, vagy egy teáskanál vanília esszencia
– 3 dl tejföl, vagy 3 dl tej (1,5 pohár)
– 10 dkg Rama, vagy 7 dkg zsír
– 1 csomag sütőpor
– a tetejére gyümölcsdarabok (friss vagy befőtt), esetleg csokoládédarabok vagy dió (akár mindhárom)

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tojást a cukorral felverjük, hozzákeverjük a vaníliát, a lisztet, a sütőport, a zsiradékot és a tejet vagy a tejfölt, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Megszórjuk a tetejét a gyümölccsel, vagy amivel éppen kedvünk tartja, és tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Eszteram76 says:

    Szia Margó,

    nos én tegnap megsütöttem (zsírral). Tettem bele diót és csokit is a meggy mellé. Sütöttem 30 percig, a tűpróba rendben volt, reggel felvágtuk és a közepe teljesen nyers volt. Gyakorlatilag a teteje sült ropogósra, meg a széle körben kb. 2-3 cm-nyit. A többi része nyers maradt belül. Teljesen. Mi lehetett a gond?
    Nem takartam le sütés közben és 30 perc elteltével a teteje rendesen barna volt már.

    Köszi a választ előre is! Az oldal nagyon jó, a zsír pedig kell sztem is, csak nem kell minden nap több kanállal falatozni. 🙂

    Eszter

  2. Rupáner-konyha says: (előzmény @Czel0216)

    Én inkább nem felejteném el, ha nem baj 🙂 A zsírt én személy szerint nagyon szeretem, házias ízt ad az ételeknek, a sütemény pedig kap egy pluszt, amitől a tészta omlósabb és ízesebb lesz. Persze ez ízlés dolga, ami ugye mindenkinek más és más? 🙂 Szép estét: Margó

  3. Czel0216 says:

    Süteménybe ne tegyünk már zsírt, de még 100 gramm Rama-t sem! ! Ezek nélkül biztos finomabb!!!Felejtsük már el ezeket!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!