Rupáner-konyha

Bögrés sárgabarackos pite

P1030680

Ezennel ünnepélyesen megnyitom a sárgabarack szezont! 🙂

Ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én sárgabarackkal készítettem, mert a nagymamámnál már érnek ezek az apróságok.
Nem is tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még órákkal később is. Édes, cukros, gyümölcsös forróság. MESÉS! 🙂
Sokat elmond az, hogy forrón felszeleteltem, és egyiket ettem a másik után, képtelen voltam abbahagyni. Pedig ez tényleg nem jellemző rám! 🙂

P1030684

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:
– 2 és fél bögre liszt
– 3/4 bögre cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
– 3/4 bögre étolaj

A tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
– cukor a szóráshoz

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.

P1030654

Hogy igazán mutatós legyen a sütemény, javaslom, hogy mindenképpen bőrével lefelé tegyük a gyümölcsdarabkákat a tésztára. Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

P1030681

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Judit Békésiné says:

    1 hét alatt 2X sütöttem, most szederrel, feketeribizlivel kombináltam a sárgabarackot. Levendulás cukorral szórtam meg! Isteni ez a recept, és nagyon gyors! Nem kell az összetevőket nagyon kavargatni, csak ripsz-ropsz, összekutyulom párszor, és annál jobb lesz a tésztája. Nagyon köszönöm, kedvencem lett már elsőre!

  2. Gitta Gera says:

    Kedves Margó! Elkészítettem a sárgabarackos bögrés sütit, de a teteje nekem is megkapódott, miközben a közepe sületlen volt. Gyanítom a gyümölcs volt túl leveses. Lehet praktikus lenne a barackot lisztben megforgatni mielőtt rászórjuk a masszára?

  3. Gitta Gera says:

    Kedves Margó! Elkészítettem a sárgabarackos bögrés sütit, de a teteje nekem is megkapódott, miközben a közepe folyós volt. Gyanítom a gyümölcs volt túl levese. Lehet praktikus lenne a barackot lisztben megforgatni mielőtt rászórjuk a masszára?

  4. Rupáner-konyha says: (előzmény @bébikukorica)

    Nem tudom, hogy mi lehet a gond, vagy a barack nagyon leves, vagy a sütőd hőfoka nem stimmel. Legközelebb próbáld meg kevesebb gyümölccsel (vagy másfajta barackkal), és kisebb hőfokon. Remélem sikerrel jársz 🙂

  5. bébikukorica says:

    Most sült ki a süti, az ízével minden OK, de…
    Végig 200 fokon kell sütni? Nekem 35 perc után alul-fölül már nagyon barna, de a közepe még folyik :(, nem mertem tovább bennhagyni. Mit csináljak másképp?
    Szép magas volt a sütőben, de most a felére összeset…
    Várom a jó tanácsokat, mert gyors finom süti lenne, de valamit másképp kell csinálnom legközelebb.

  6. Istvánné Vidovics says:

    Most sütöttem meg. ! Nagyon fincsi lett. Köszönöm a receptet. Üdv.Ilona

  7. Nagyon szívesen, örülök hogy jól sikerült 🙂

  8. Lászlóné Komlósi says:

    Köszönöm a receptet!Megsütöttem és nagyon finom!

  9. Szia! Nagyon szívesen 🙂 Örülök, hogy finom lett, a kopasz barackkal biztos isteni volt 🙂

  10. Blaskovics Miklósné says:

    Szia! Én kopasz barackkal csináltam meg, mert az volt otthon, de így is isteni finom lett, köszönöm a receptet! 🙂

  11. Rupáner-konyha says: (előzmény @Kati Dohányné)

    Örülök, hogy jól sikerült! 🙂 További jó sütögetést kívánok: Margó 🙂

  12. Kati Dohányné says:

    Nagyon finom! Ma délután készítettem el, és úgy gondolom, hogy nem utoljára! Gyors és nem anyagigényes sütemény. Mindamelett igazán ízletes. Bátran ajánlom!

  13. Rupáner-konyha says:

    Szia! 2,5 dl, már pótoltam is a receptben, köszi 🙂

  14. Judit Boruzs says:

    Szia! Mennyi az 1bögre?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!