Rupáner-konyha

Tízperces bögrés pillefánk

P1030823

Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! 🙂 És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:
– 2 púpos bögre liszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik 🙂
– 2-3 evőkanál cukor

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Ilyen egyszerű 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

P1030821

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rupáner-konyha says: (előzmény @koska)

    De jóóó, ennek szívből örülök, süsd még sokszor, örömmel 🙂

  2. koska says:

    Hirtelen kellett valami az ebéd lezárásaként, hát nagy sikere volt, soha gyorsabb fánkot nem fogok találni, és külön vicces nézni, ahogy forog :). Köszi a receptet

  3. Akkor éppen kapóra jött, jobbulást kívánok a kezednek 🙁

  4. Rupáner-konyha says: (előzmény @Andrea Horváth)

    Nagyon szívesen, örülök, hogy bevált a recept 🙂

  5. Andrea Horváth says: (előzmény @Istvan Alexa)

    Én most sütöttem meg! Tényleg nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, no és finom is! Azt hiszem többször is meg fogom sütni! Köszi a receptért!

  6. Istvan Alexa says:

    Valóbban meg lehet csinálni 10-15 perc alatt úttó mosogatással együtt is. Én tettem még bele egy késhegynyi szódabikharbónát és 1 cl. rum aromát is. Öröm volt nézni ahogy egymás után veszik felfele a gömbölyded formát, és szép lassan fordulnak a másik “hasukra”. Nagyon fincsi volt fekete áfonya dzsemmel fogyasztva – a házi kedvenc kutyus is odáig volt érte -.

  7. Lajosné Erzsi Lengyeltótí says:

    Nagyon finom! Ráadásul pont nekem találták ki, mert a fájós kezemmel már nem tudom megdagasztani a tésztát.

  8. Rupáner-konyha says: (előzmény @Tímea Szolga)

    Nagyon szívesen, szívből örülök, hogy jól sikerült 🙂

  9. Rupáner-konyha says: (előzmény @Galfalvy Zita)

    A lisztes kanál még nem jutott eszembe, nagyon jó ötlet köszönöm, ki fogom próbálni 🙂 És örülök, hogy jól sikerült 🙂

  10. Tímea Szolga says:

    Megcsináltam isteni lett szuper jók a receptek!!! Köszönöm!!

  11. Tímea Szolga says:

    Köszönöm ezt a receptet is, nagyon finom lett nagy sikere volt. Szuper receptek nagyon szeretem.

  12. Galfalvy Zita says:

    Ma sutottem meg eloszor!gyors es nagyon fincsi,jol sikerult!(lisztben martottam a kiskanalat es ugy a tesztat nem ragadt a kanalra!

  13. Rupáner-konyha says: (előzmény @Melinda Tari)

    Nagyon szívesen Melinda, örülök, hogy jól sikerült 🙂

  14. Melinda Tari says:

    Köszönöm a receptet! nagyon finom és gyorsan elkészíthető.A mosogatás több ideig tartott,mint a fánk elkészítése.

  15. Selincean Zsuzsa says:

    Jo napot. Csak meg szeretnem kerdezni hogy eper joghurttal lehet sutni??

  16. Nagyon örülök Katalin, hogy sokszor készül. A tejfehérje allergia nehéz dolog, sok kitartást Neked és a pici lánynak! Jó éjt 🙂

  17. Katalin Kermeci-Farsang says: (előzmény @Rupáner-konyha)

    Nagyon jó recept,több alkalommal elkészítettem! 🙂
    Én a joghurt helyett rizs tejszínnel vagy kókuszkrémmel készítettem,( kislányom tejfehérje allergiás 🙁 )de így is nagyon tuti volt. 🙂

  18. Rupáner-konyha says: (előzmény @Gajdacsi Géza)

    Ez egy szuper ötlet, köszönjük szépen! 🙂

  19. Gajdacsi Géza says:

    Lenne egy javaslatom. Sokan panaszkodnak, hogy nem sikerül, kicsi gombócokat csinálni. Nos én úgy csináltam, hogy a tésztát kinyomóba tettem, (torta kinyomó) az evőkanalat az olajba mártottam, hogy a tészta ne ragadjon rá. A nyomóból kis gombócokat nyomok a kanálra, beleteszem az olajba és már jöhet is a következő. Próbáljátok ki.

  20. Ágnes Szabó says:

    Helló!Apró ötlet amitől még könnyebb és finomabb ez a fánkocska!Reszelt citromhéj+1evőkanál rum+1csvaniliáscukor!Kipróbáltam,nagyon finom lett! 🙂

  21. Beatrix, nagyon örülök, hogy jól sikerült, süsd még sokszor, örömmel 🙂

  22. Beatrix Ambrus Cullen says:

    Megcsináltam!!!! Tényleg nagyon könnyű,hamar kész lett és az íze isteni!!!! Most csinálom majd a második adagot 🙂

  23. Ibolja Radics Avci says:

    Tènyleg 10 perces,pille könnyű ès nagyon fini!Ràadàsul a konyha is tiszta marad!

  24. Rupáner-konyha says: (előzmény @Emőke Gulyás)

    Nagyon sajnálom Emőke, akkor kisebbeket próbálj szaggatni belőle. Jó sütögetést: Margó

  25. Emőke Gulyás says:

    Nyers maradt a közepe,pedig az íze finom

  26. Orsós Elvira Baba says:

    szia.kipróbáltam és nagyon jól sikerült!!! 🙂 egyszerü és finom 😉

  27. Rupáner-konyha says: (előzmény @m@riskaa56)

    Szia, örülök, hogy minden ellenére ilyen jól sikerült 🙂 Nagyon szívesen 🙂

  28. m@riskaa56 says:

    szia, el kell meselnem, megcsinaltam, nem lett sima, de meg igy keve cukorral(2 kk) lekvar nelkul is finom.A pupozott bogre liszt szerintem a bunos, hogy rucskos lett, mert egy kicsit surubb lett, mint a galuska teszta, a sajat keszitesu baracklekvarral isteni volt! Koszonom.

  29. sDórika says:

    Kedves Margó!
    Szuper a recept, de az én fánkjaim nem igazán szeretnének forogni. Mindent betartottam, viszont kókuszolajjal sütöttem, esetleg lehet az a probléma?

  30. Rupáner-konyha says: (előzmény @Farkas Éva)

    Éva, nagyon szívesen, szuper hogy kétszer is megcsináltad 🙂

  31. Rupáner-konyha says: (előzmény @Mária Frőhlich)

    Kedves Mária, remélem bevált a kakaós csiga is 🙂

  32. Farkas Éva says:

    Sziasztok 🙂 Én ma sütöm meg másodszor!!! Isteni finom lett. Csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálaltam elsőre. Hamar elfogyott 🙂

    Köszönöm a receptet!!!

  33. Mónika Rohánszky says:

    Nagyon finom lett!de valóban kisebb kanállal kell csinálni legalább is kicsi gombócokat.úgy szépen átsül.

  34. Mária Frőhlich says:

    Issteni finom! Abbahagyhatatlanul.. 🙂 Most a kakaós csiga következik. 🙂

  35. Kedves Dóri! Köszönöm a többiek nevében is a jó tanácsot, és a gyors reagálást 🙂 A rumaroma és a vanília nagyon megdobhatta az ízét, jól hangzik. Szép hétvégét kívánok: Margó

  36. Rupáner-konyha says: (előzmény @Kriiso)

    Nagyon sajnálom, hogy nyers maradt 🙁 Mennyi olaj volt alatta? A lényeg, hogy bő olajban süljön, és az olaj jó forró legyen, Ezt úgy érjük el, hogy kb. közepes fokozaton elkezdjük hevíteni az olajat. Azt ki kell várni, hogy valóban elég forró legyen, mert a hirtelen hő fújja fel ilyen pufira őket. Ezután már egyenletesen kell sülnie, nem lesz fekete, nem ég majd meg, mert nem túl hirtelen az olaj. Ha nem sült át, akkor kevesebbet kell a kanálba tenni, vagy ahogy Dóri is javasolta, teáskanállal szaggatni. Sajnos evőkanál és evőkanál közt is óriási különbségek vannak 🙁 Örülök, hogy azért ehetőre sikeredett, remélem legközelebb sikerül kis gombócokat előállítani 🙂 Jó hétvégét kívánok: Margó

  37. Rupáner-konyha says: (előzmény @Beatrix Jenei)

    Kedves Beatrix! Mennyi olaj volt alatta? A lényeg, hogy bő olajban süljön, és az olaj jó forró legyen, Ezt úgy érjük el, hogy kb. közepes fokozaton elkezdjük hevíteni az olajat. Azt ki kell várni, hogy valóban elég forró legyen, mert a hirtelen hő fújja fel ilyen pufira őket. Ezután már egyenletesen kell sülnie, nem lesz fekete, nem ég majd meg, mert nem túl hirtelen az olaj. Ha nem sült át, akkor kevesebbet kell a kanálba tenni, vagy ahogy Dóri is javasolta, teáskanállal szaggatni. Sajnos evőkanál és evőkanál közt is óriási különbségek vannak 🙁 Örülök, hogy azért ehetőre sikeredett, remélem legközelebb sikerül kis gombócokat előállítani 🙂 Jó hétvégét kívánok: Margó

  38. Dóri Bakóné Hajdufi says: (előzmény @Kriiso)

    próbáld meg teáskanállal kiszaggatni, és nem kell túl forró olaj.Én a közepes méretű lángon csináltam középállásban(ha ez segítség) Az olaj, kb 1,5 cm mély legyen 🙂 Nekem így sikerült. és nem tettem sokat az edénybe egyszerre, hogy legyen helye mozogni…Plusz tettem hozzá vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, meg kb 1 ek. rumaromát…Friss lekvárral….hmmmmmmm

  39. Kriiso says:

    Nekem is hasonlóképpen sikerült mint az elöttem szólónak. A formával nincs bajom, olyan amilyen, de kívülről teljesen sütét szinű, belül viszont nyers maradt.Ha elmondaná mekkora lángon süssem hogy ne égjen meg, de belül se legyen nyers azt megköszönném.

  40. Beatrix Jenei says:

    Kar hogy nem lehet ide kepet is feltenni…nevetseges lenne az en alkotmanyom…eloszor is hogy a francba lesznek ilyen szep kerekek a fankok, aztan meg mennyi olajban kell sutni hogy megforduljanak …az enyemek nem fodultak meg, kicsit megfeketedtek es kulonbozo fura alakuak voltak. Ez persze nem gatolt meg attol hogy megegyem oket 🙂 Ketsegtelenul finom.

  41. Rupáner-konyha says: (előzmény @Zsuzsi Borza)

    Örülök neki Zsuzsi, egészségetekre! 🙂

  42. Zsuzsi Borza says:

    Nagyon finom lett…és tényleg pofonegyszerü a recept…

  43. Csapiné Ambrus Anita says:

    Már meg is sütöttem, isteni. Tényleg gyors 🙂

  44. Csapiné Ambrus Anita says:

    Tényleg pofon egyszerűnek tűnik ma ki is próbálom. Köszönöm?

  45. Orsos Szilvia says:

    Kedves Szilvia! Megsütőtem és nagyon finom lett.

  46. Rupáner-konyha says: (előzmény @szilvia centrella)

    Ebben nagyon egyetértünk, és referálni fogok, hogy sikerült 🙂

  47. szilvia centrella says: (előzmény @Rupáner-konyha)

    1 próbát megér,de ha kipróbáltad érdekelne a véleményed is! 🙂 🙂 🙂 köszönöm!én úgy gondolom,hogy aki szeret enni az tudd főzni és előtte nincsenek határok!és elvből nem ront el semmit mert az ízlelőbimbói megmondják hogy mihez mi kell!na meg a fantázia…… :):):)

  48. Rupáner-konyha says: (előzmény @szilvia centrella)

    Kedves Szilvia! Nagyon szívesen a receptet, és mesésen hangzik vaníliás-gyümölcsös varia 🙂 Szép estét: Margó

  49. szilvia centrella says:

    Én bővitettem rajta 1 kicsit!kevés vaniliás cukor a tésztába és 1 kis reszelt citromhéj!fenséges!most szezon van a friss gyümölcsökböl bátran turmixoljatok izlés szerint!!!! jól meglocsolni a friss gyümivel izlés szerint kis porcukor és mennyei a végkifejlet!Rupáner-konyha köszönöm a receptet!

  50. Rupáner-konyha says: (előzmény @Huszti Andrea)

    Hűha, jól hangzik ez a sós változat, ki fogom próbálni 🙂 Köszönöm 🙂

  51. Huszti Andrea says:

    Nagyon jó, én ár régóta lelkes híve vagyok.:)
    Én sósan is szoktam készíteni, ilyenkor egy csipet cukor megy bele, 1-2 kk. só és granulált fokhagyma.
    Tejföllel tálalom. Érdemes kipróbálni egy leves után második fogásként is. 🙂

  52. Klaudia Berkes says: (előzmény @Rupáner-konyha)

    Köszönöm! Majd én is próbálok hétvégén kísérletezni! 🙂

  53. Rupáner-konyha says: (előzmény @Mihályné Márta)

    Örülök, hogy bevált a recept Márta 🙂 Nálunk is gyakran készül 🙂

  54. Rupáner-konyha says: (előzmény @Klaudia Berkes)

    Pont erről beszéltünk a fb-on is. Én azt javasoltam, hogy elsőre egy picit kevesebb liszttel próbálkoznék 🙂 Amint lesz tapasztalat, referálok 🙂

  55. Klaudia Berkes says:

    Ez nagyon jól néz ki! 🙂 Vajon akkor is finom puha lenne, ha teljes kiörlésű tönköly/rozslisztből csinálnám? Ha valaki esetleg próbálta azt a verziót, megköszönném ha leírná a tapasztalatát! 🙂

  56. Mihályné Márta says:

    Megsütöttem és nagyon finom.

  57. Mihályné Márta says:

    Sokszor megsütöttem már és nagyon finom. Jók a receptek.

  58. Károlyné Hegyi says:

    osztom a véleményt! Nagyon jók a receptek!
    köszönjük szépen!

  59. Rupáner-konyha says: (előzmény @Máté Csilla)

    Jópofa név 🙂 Nagyon szívesen, jó sütögetést 🙂

  60. Máté Csilla says:

    A mi reseptes füzetünkben “Boszorkányfánk” címen szerepel,(gondolom,mert önmagától megfordul) 🙂
    Jó 9tlet,h előhoztad,kipróbálom ma,köszönöm 🙂

  61. Rupáner-konyha says:

    Örülök, hogy tetszenek, remélem örömet fognak okozni 🙂

  62. Viktoria Gedeonné says:

    nagyon jók a receptek !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!