Rupáner-konyha

Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

IMAG0741

Ez a tészta egy álom! Annyira könnyű vele dolgozni, hogy az elképesztő. A gyúrása valószerűtlenül gyorsan megvan, a végeredmény pedig egy olyan vaj puha, könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad.
Döbbenet:-) Pláne azok után, hogy mennyi receptet megszenvedtem már. És tíz perc sütésidő után valóban pihe-puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen kellemesen édes. És így is marad a kekszes dobozban, ameddig meg nem esszük 🙂 Egy a titka, szigorúan be kell tartani a TÍZ perces sütési időt!!! Nem szabad tovább sütni!

100-150 darab mézeskalács lesz belőle, attól függően, hogy mekkora formákat használunk.

Az eredeti recept “Puha mézes” néven jelent meg a Rama, Karácsonyi sütemények című könyvében. Természetesen nem bögrésen, csak én bögrésítettem, és került még szódabikarbóna a tésztába, ami a tökéletes, bombabiztos puhaságot biztosítja 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:

– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor (30 dkg)
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
– 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
– 1 bögre méz (2,5 dl)
– 3 tojás

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb 🙂
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. egy centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több! Ne kapjon színt az alja semmiképp, inkább még a tíz perc előtt vegyük ki próbára, még nyersnek tűnik, mikor kivesszük, de nem az, egy-lét perc, és megszilárdul.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ancsika1979 szerint:

    Kedves Margó! Megsütöttük a gyerekekkel a mézeskalácsot. Nagyon finom és puha lett.Ezentúl ezt fogom sütni.:)

  2. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Sipiczki Zsuzsanna)

    Kedves Zsuzsa, veled együtt örülök én is, Nektek is örömteli ünnepnapokat és nagyon boldog új évet 🙂

  3. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Anikó Vörös)

    Szia, akkor túlsült legközelebb néhány perccel hamarabb kapd ki a sütőből 🙂 De ha almaszeletekkel beteszed dobozba, pár óra és puha lesz, utána vedd ki az almákat 🙂

  4. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Krisztina Jakab)

    Nagyon szívesen, szívből örülök, hogy jól sikerült 🙂

  5. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Loczki Klaudia)

    Szia, kicsit nehezebb lesz vele dolgozni, mert jobban reped majd…

  6. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Krisztina Despotović)

    Nagyon örülök, hogy jól sikerült 🙂

  7. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @ZsuzsaB)

    Nagyon szívesen, szívből örülök, hogy jól sikerült, további jó sütögetést 🙂

  8. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Éva Ácsné Dóczi)

    Nagyon szívesen, veled örülök én is, Nektek is szép, örömteli ünnepnapokat kívánok, és nagyon boldog új évet 🙂

  9. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Noemi Kovecsi)

    Én is örülök, hogy jól sikerült, egészségetekre 🙂

  10. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Szilvia Sánta)

    Szuper, örülök, hogy jól sikerült 🙂

  11. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Varga Ilona Éva)

    Kedves Ilona, Neked is örömteli ünnepnapokat és boldog új évet kívánok, örülök, hogy a süti jól sikerült 🙂

  12. Varga Ilona Éva szerint:

    Kedves Margó, köszönöm a receptet. Jelentem a végeredmény egy ízletes, finom illatú sütemény 🙂 Kívánok Boldog Karácsonyt!

    (többen is kérdezték, hogy lehet-e pihentetni ezt a tésztát sütés előtt, nos a válaszom, hogy nem érdemes, ill. ha pihentetve van a tészta, akkor inkább egy mézes puszedli típusú keksz lesz a végeredmény. Ezt azért tudom, mert az első adag pihent nálam egy órát, a második adag azonnal ment a sütőbe)

  13. Szilvia Sánta szerint:

    Isteni lett! Nagyon finom puha, és gyorsan megvan. Először sütöttem mézeskalácsot, de ezentúl nem is próbálok ki másik receptet 🙂

  14. Noemi Kovecsi szerint:

    Tényleg nagyon jól sikerült a tészta (sütemény) fincsire puhára. Igaz az elején 10 percet hagytam és az elsők odaégtek, de ez már a sütőm hibája. Szegény régi. Nagyon örvendek, hogy ezt a receptet választottam. 🙂

  15. Éva Ácsné Dóczi szerint:

    Köszi a receptet!Nagyon jó! Úszom a boldogságban és a finom illatfelhőben 🙂 Áldott, kegyelmekben gazdag karácsonyt! 🙂

  16. Bognárné Babicz Valéria szerint:

    Kedves Margó!
    Az lenne a kérdésem, hogy kb. hány napig áll el?

  17. ZsuzsaB szerint:

    Köszönöm az isteni receptet, lányom iskolájában a karácsonyi vásárra készítettem egy jó nagy adagot és mind elfogyott, a gyerekek és a tanárok is dícsérték, és mindenki a receptet követelte 🙂

  18. Krisztina Despotović szerint:

    Szuper lett, köszi a receptet. Életemben először készítettem és jól sikerült, finom puha lett. Viszont jó nagyra dagadt 🙂 megeszek 1-2 darabot és máris untig elég. Fél adagot készítettem, de így is valószínű, hogy jó pár napon keresztül fogjuk enni. Nem számoltam, hány darab lett, de minimum 60. 🙂

  19. Loczki Klaudia szerint:

    Sziasztok
    Be kevertem az anyagot
    De ma nem tudom kisütni nem lessz semmi baja ha holnap vagy holnap után sütöm ki ???
    Hüttöbe tetem

  20. Krisztina Jakab szerint:

    Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!
    Tényleg évek óra kísérleteztem eddig, de úgy látszik itt a tökéletes recept!
    Még soha nem töltöttem ilyen kevés időt a konyhában, hogy elkészítsem ez a sütit… de most ennek is eljött ez ideje :))) Köszönöm

  21. Anikó Vörös szerint:

    Szia 🙂 Meg csináltuk ezt a recidet is,köszönjük. Tényleg egyszerű,gyorsan sül és hatalmas adad,de !! Frissen tényleg puha viszont amint kisült megkeményedett mint egy háztartási keksz :O Mi a teendő ???? Le cukormázaztuk…tegyem ételhordóba vagy a szekrény tetejére ????

  22. Sipiczki Zsuzsanna szerint:

    Kedves Margó!
    5 éve próbálkoztam mézeskalács sütésével. Sajnos az eddigi kísérleteim kudarcba fulladtak. Úgy éreztem, hogy feladom, mígnem rátaláltam a receptedre. A Végeredmény: MENNYEI!! Megtörted az átkot!! 🙂 Mikor életem párja meghallotta, hogy idén is ki akarom próbálni, azt mondta- Na, neee!!De amikor elkezdtem sütni és kisült az adag, azon melegébe elkezdte falni az isteni pihe-puha omlós mézessütiket! 🙂 Ezek után csak így fogom csinálni és kinyomtattam Édesanyámnak és Anyósomnak, hogy próbálják csak ki! 🙂

    Áldott, békés karácsonyt kívánok Neked és Családodnak! 🙂

  23. Tímea Pallagi szerint:

    Isteni lett! Valóban puha, omlós mézeskalások lettek! S rengeteg!
    Nagyon szépen köszönöm!

  24. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Hudi Kata)

    Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült 🙂

  25. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Vitéz Kata)

    Vagy kettő pici vagy egy nagyobb tojás 🙂 Jó sütögetést 🙂

  26. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Judit Szabados Templ)

    Szuper, örülök, nagyon szívesen 🙂

  27. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Viky Vic)

    Hű, hát ezt nem tudom, bármennyire is szeretnék, ebben semmi okosat nem tudok mondani 🙁 De egy próbát megér szerintem…

  28. Viky Vic szerint:

    Vajon mikroban sutheto? Sajna meg nincs gazsutom es nagyon szeretnek addigis sutni…. Ha igen, mennyi ideig? Elore is koszi! ( surgos)

  29. Judit Szabados Templ szerint:

    Megcsináltuk a gyerekkel,puha,nagyon finom! Köszönjük a receptet!

  30. Vitéz Kata szerint: (előzmény @Hudi Kata)

    Sziasztok! Kipróbálom én is (tavaly a mézes puszedlit csináltam erről az oldalról, isteni lett! 🙂 ), szerintetek ha fél adagot készítek mehet bele 2 tojás? A többi hozzávaló, ahogy nézem könnyen felezhető…Köszönöm! 🙂

  31. Hudi Kata szerint:

    Szuper jól sikerült! Köszönöm a receptet! 😀

  32. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Rupáner-konyha)

    Nem ezer, száz, egy nullával többet sikerült :-))))))))))))))

  33. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Dominika Janosi)

    Kb. 1000-150 db. a kiszúró nagyságától függően 🙂

  34. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Szegedi Ildiko Anna)

    Ildikó, nagyon szívesen, örülök, hogy bevált 🙂 Szép napot: Margó

  35. Szegedi Ildiko Anna szerint:

    Isteni finom lett a mezes. mar sok receptet is kiprobaltam az evek soran de eddig ez a legjobb. ezutan csak ezt sutom. koszonom.

  36. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Dominika Janosi)

    Kb. 100-150 darab, a kiszúró forma méretétől függően 🙂

  37. Dominika Janosi szerint:

    Korubelul hany darab jon ki belole????

  38. Nanica Jánosi szerint:

    Szia! Köszönöm. Tegnap elkészült minden gond nélkül. Nagyon finom és puha. 🙂 És tényleg jó sok lett belőle.

  39. Bárány Sándor szerint:

    Vészhelyzet!!! nem áll össze a tészta!!!

  40. Beatrix Kasléder szerint:

    És a tészta sütés előtt nem kell pihenjen?:)

  41. Dénesné K. Gabriella szerint:

    Nagyon jó recept. A férjem nem nagyon szereti a mézeskalácsot, de ez még neki is ízlik 🙂
    Köszönöm 🙂
    Kellemes Ünnepeket!

  42. Henrietta Pardiné Illés szerint:

    Kedves Margó!
    Isteni finom lett!Imádják a gyerekeim és a férjem is. Köszönöm a receptet!:))

  43. Varga Viktória87 szerint:

    Ez a recept egyszerűen nagyszerű! Életemben először csináltam mézeskalácsot és tökéletes lett! Köszönöm! Békés boldog Karácsonyt kívánok! Viki 🙂

  44. Henrietta Molnár szerint:

    Most végeztem 😀 Isteni lett köszönöm 🙂

  45. k.dani95@citromail.hu szerint: (előzmény @Adrienn Baliga)

    Most lettem készen! 🙂 Nagyon szuper lett örülés van!!!! 🙂

  46. Sike Ferencné Tündi szerint:

    Kedves Margó!
    Mostanában elég sokat nézegettem,böngésztem az oldaladon.Mert hát sütni-főzni én is nagyon szeretek.De idő hiányában mindig keresem a recepteket,amivel ugyanolyan fincsi kajákat csinálhatnék.És itt “jöttél”a képbe.A hét elején kipróbáltam a bögrés kakaós sütit,amit a párom nagyon díjazott!!!Ma pedig a bögrés mézes kalács!Istenien sikerült+ még kid dió- és mandula darabkákkal bolondítottam meg!FANTASZTIKUS!!!!Pedig (nem hiszed el???) de már rengeteg receptet próbáltam:mind kemény volt,megenni sem tudtuk.Úgyhogy::Sütögetek tovább az oldaladról,hogy a családomnak nagy örömöt szerezzek!Kellemes Ünnepeket kívánok!

  47. Szia Viki, gyanítom, hogy túlsült a süti, milyen sütőben készült, légkeverésesben? De sebaj, dobja a zacskóba néhány cikk almát pár órára, attól szépen visszapuhul majd. Békés, szép ünnepeket kívánok 🙂 Margó

  48. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Barati Zsófia)

    Épp most írták nekem, hogy jól sikerült teljes kiőrlésű lisztből is, úgyhogy bátran 🙂

  49. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Dóra Schmeidl)

    Kedves Dóra,
    ezt nem kell pihentetni, azonnal süthető a gyúrás után 🙂 Jó sütögetés, drukkolok, hogy jól sikerüljön 🙂

  50. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Tímea Mészárosová)

    Szia, nem baj, tegyél bele fahéjat és szegfűszeget fél-fél evőkanállal 🙂

  51. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Andrea Zavaczky)

    Erre nagyon kíváncsi voltam, köszi 🙂

  52. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Maria Balintne Kovacs)

    Kedves Mária, örülök, hogy bevált a recept, biztos fűszeresebben is nagyon finom 🙂

  53. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Ili Pintér)

    Egy bögre liszt az 12,5 dkg, így csak egy kiló. A deci megtévesztő egy picit. Jó sütögetést: Margó

  54. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Adrienn Baliga)

    Adrienn, kisebb lángon kell sütni, és inkább csak hét percig az elsőt. Akkor vedd ki, ha nem folyós már a tészta, csak nagyon-nagyon puhának tűnik, akkor már jó. A hűléstől fog egy picit szilárdulni még 🙂

  55. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Miklósné Binder)

    Nagyon szívesen kedves Margó, majd várjuk az eredményt 🙂 Jó sütögetést kívánok: Margó

  56. Miklósné Binder szerint:

    Köszönöm a finom receptet,a lisztnél én is vaciláltam,remélem jó lesz,majd megírom ha elkészült.Köszi Margó

  57. Adrienn Baliga szerint:

    Régi sütőben ami csak alól süt abban is 10 perc??

  58. Ili Pintér szerint:

    A 8 bögre liszt az 2 kg. Most 1 kg vagy 8 bögrével csináljam? köszönöm

  59. Maria Balintne Kovacs szerint:

    Már többször megsütöttem… Isteni!!! Én 2 csomag mézeskalács fűszerkeverékkel csinálom. / 1 csomag fél kg liszthez/ Kevésnek találtam az egy evőkanál fűszerkeveréket!!

  60. Tímea Mészárosová szerint:

    Sziasztok, ha nincs mezeskalacs fuszerkeverekem az nagy baj?

  61. Dóra Schmeidl szerint:

    Kedves Margó!
    A sütigyáras recept szerint a tésztát pihentetni is kell. A te változatodban ezt nem láttam. Ezek szerint begyúrás után rögtön süthető?

    Egyik éven a sütigyár receptje szerint sütöttem, és nagyon “gumis” lett a tészta, nehezen volt nyújtható. Ezért keresek most egy tuti receptet.
    Segítségedet előre is köszönöm.

  62. Barati Zsófia szerint:

    Teljeskiőrlésű liszttel is jó lesz vajon?

  63. Boros Renáta szerint:

    mindig sietek, szóval ezt a receptet Nekem találták ki, legalább a kimérés gyorsan megvan, kipróbálom 🙂 már nagyban zajlanak a karácsonyi előkészületek, úgy szeretem. ha ti is sokat süttök/főztök, és lesz használt sütőolaj, gyűjtsétek össze, és vigyétek el a kijelölt Mol töltőállomásra. jó dolog, hogy ne a lefolyóba öntsük… http://glurl.co/b-olaj

  64. Viktória Nyulászné Vad szerint: (előzmény @Rupáner-konyha)

    SZIASZTOK!
    VASÁRNAP MEGCSINÁLTUK FÉRJEMMEL, ELÉG NEHEZEN ÁLLT ÖSSZE, MINDEN SZABÁLYOSAN TÖRTÉNT PEDIG…..
    NYÚJTÁSKOR A TÉSZTA SZÉLE ELÉGGÉ REPEDT…DE TUDTUNK VELE DOLGOZNI….
    MELEGEN FINOM PUHA VOLT, DE AMINT KIHŰLT NAGYON HAMAR KEMÉNYEDNI KEZDETT.
    ZACSIBA TETTÜK, HÁTHA PUHUL…, DE A MAI NAPIG, 4 NAPJA…., NEMIGAZÁN PUHUL….
    MIT TEHETNÉK??? KÖSZÖNÖM, HA VÁLASZOLTOK! VIKI

  65. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Elek Marika)

    Kedves Marika, nem tudom, hogy mi lehetett a gond, a bögre 2,5 dl volt? A méz nem volt esetleg kristályos? Örülök, hogy jól sikerült a viszontagságok ellenére is 🙂

  66. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Takács Tímea)

    Kedves Tímea, itt azt hiszem jelentősége van a szódabikarbónának, én inkább azt javasolnám. Attól levegősebb, könnyebb lesz, mint a sütőportól.

  67. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Nagy Krisztina)

    Örülök, hogy elsőre sikerült 🙂

  68. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Mónika Kállai)

    Mónika, szuper, nagyon örülök 🙂 Eszembe sem jutott, hogy mindjárt puszedlivé is lehet alakítani 🙂

  69. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Orsolya Kacso)

    Kedves Orsolya, örülök, hogy jól sikerült, a szódabikarbóna csökkentésével előfordulhat, hogy kissé tömörebbek lesznek a sütik, de egy próbát mindenképpen megér 🙂 Jó sütögetést: Margó

  70. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Margaret Felszeghy)

    Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült 🙂

  71. Elek Marika szerint:

    Kedves Margó!
    Ma megsütöttem a mézeskalácsot, életemben először, az íze isteni.
    Mindent úgy csináltam, ahogy leírtad, de nekem a tészta nagyon száraz volt, alig tudtam dolgozni vele.Mit csinálhattam rosszul? Margarin picit megolvasztva, de így is megdolgoztatott.
    A végeredmény fenséges, bár szerintem még fél kanál mézeskalács fűszert el bírna. Köszönöm a receptet és a tanácsaidat.
    Üdv. Marika

  72. Takács Tímea szerint:

    Kedves Margó! A szódabikarbóna helyett használhatok sütőport is? Van jelentősége hogy melyiket használom vagy ugyanaz lesz az eredmény?

  73. Nagy Krisztina szerint:

    Mindenkinek csak ajánlani tudom! Én most sütöttem először mézeskalácsot, ez volt az első recept amit kipróbáltam, és ez az igazi!

  74. Mónika Kállai szerint:

    Szuper lett a tészta. Íze és állaga is jó. Miután a gyerekek megunták a szaggatást, ez kb fele tészta a többit átalakítottam a bögrés puszedlire ez is szuper lett. Már száradnak, de lehet nem tart ki karácsonyig ahogy fogy.

  75. Orsolya Kacso szerint:

    Kedves Margó!
    Isteni ez a recept, sok ideje próbálkoztam már mindenféle változattal, de ez a legjobb.
    Állatka formákat vettem a fiamnak és az történt, hogy annyira szépen felnőttek a mezesek, hogy eltűntek az állatok :))
    Mivel szükséges a receptben említett vastagságra kinyujtsam a tésztát ahhoz, hogy a kiszurok szépen megtudják nyomtatni a szemeket-szajakat, szeretnem kérdezni, hogy vajon rontanek a süti allagan ha esetleg felére csökkentenem a szodabikarbona mennyiséget?
    Előre is köszönöm!

  76. Margaret Felszeghy szerint:

    Szuper recept! Köszönöm 🙂

  77. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Szili Enikő)

    Szia, a liszt fajtája egészen biztosan befolyásolja, ahol receptben nincs megjelölve a liszt fajtája, az mindig mezei, sima búzafinomlisztet takar. De, ha másik fajta, nyúlik, ragad, akkor növelni kell a liszt mennyiségét. Remélem sikerültek a kalácskák 🙂

  78. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Antalné Hamvas)

    Szia, szerintem egészen nyugodtan, lehet belőle házikó 🙂 Jó sütést-építést, én is tervezem 🙂

  79. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Nora Garai)

    Kedves Nóra,
    nagyon örülök, hogy jól sikerült, remélem, hogy a puszedli is beválik 🙂
    Szép estét: Margó

  80. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Elek Marika)

    Szia, kb. 13 dkg 🙂 Jó sütögetést és szép hétvégét 🙂

  81. Elek Marika szerint:

    Kedves Margó! Szeretném meg kérdezni, hogy a
    2,5 dl méz kb. hány dkg lehet? Most szeretnék a sütihez mézet venni. Köszönöm előre is!

    Ha valaki már esetleg meg mérte, szívesen fogadom az eredményt:))

  82. Kedves Margo!
    Koszonom szepen, mar elfogyott a masodik adag is…Most a puszedlidet vettem celba…;)
    Bekes Unnepeket Kivanok Nektek! 🙂

  83. Antalné Hamvas szerint: (előzmény @Szili Enikő)

    Kedves Margó! Szeretném kérdezni,hogy ezekből az összetevőkből mézeskalács házikót is lehet készíteni?Válaszát köszönöm.

  84. Szili Enikő szerint: (előzmény @Szili Enikő)

    Kimaradt: most még ragad, nyúlik, a kezemről alig akart leválni…

  85. Szili Enikő szerint: (előzmény @Rupáner-konyha)

    Sziasztok! Az imént kevertem ki a tésztát a megadott mennyiségekkel.Pillanatnyilag nehezen tudom elképzelni, hogy ezt nyújtani formázni lehetne, de várok egy kicsit, háta melegek voltak a hozzávalók. Létezhet, hogy a liszt fajtája ennyire befolyásolja az eredményt? A nyagyisat használtam…

  86. Annamária Miklós szerint:

    Kedves Margó, szeretném a pénteki ovis bulira megsütni a mézest. Hamarabb készítsem vagy előző nap is elég? Üdv.

  87. Bernadett Mészáros szerint: (előzmény @Búsová Mária)

    Elkészítettem. Köszönöm, nagyon bevált. Isteni finom, karácsonyra készül majd még egy adag. 🙂

  88. Búsová Mária szerint:

    Nagyon tetszik ez a recept.Biztosan kipróbálom. Egyszerubb mint a klasszikus mézeskalács recept.

  89. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Nora Garai)

    Kedves Nóra, nagyon szívesen, süsd még sokszor, örömmel, és mellé meghitt, békés ünnepeket kívánok Neked 🙂 Margó

  90. Kedves Kata, nagyon örülök, szívesen, süssétek még sokszor, örömmel 🙂 Békés, meghitt ünnepeket Nektek 🙂 Margó

  91. Helló, a hagyományos sütőkről az általános tapasztalat 6-os fokozaton 7-8 perc volt 🙂 Azon a fokozaton érdemes sütni, amin a piskótát és a kevert sütiket. Remélem segítettem, üdvözlettel: Margó

  92. Nora Garai szerint:

    Kedves Margo! Fantasztikus ez a recept! Koszonom szepen! Az eddigihez kepest amit hasznaltam, osszemelegites, keveres gyuras, pihentetes…….Ropke ket ora alatt kesz 9 tepsi mennyei mezeskalacs 🙂

    Gazsutom van, alaposan elomelegitem, 6-os fokozaton pontosan (!) 8 percig sutom.

  93. Kata Csurgainé Laczó szerint:

    Kedves Margó! 🙂 Tegnap megsütöttük 6 èves nagylányommal ès szuper finom ès szuper puha lett.Nagyon ízlik az egèsz családnak.Csak ajánlani tudom mindenkinek,aki mèzeskalácsot szeretne sütni.Köszönöm a receptet. 🙂

  94. Marton Zoltánné Andrea szerint:

    HELLÓ!
    Többször is láttam a kommentekben a kérdést, ha valakinek régi gázsütője van, tehát csak alulról süt. Ott van-e tapasztalat a sütési időről? Választ előre is köszönöm. Üdv.

  95. Erika Silivas szerint:

    Nekem nagyon bevált ez a recept,tökéletesen sikerült sőt a maradekbol még egy asztaldisz is kikerekedettt…..igaz nem sütöttem 10 percig csak 7ig de igy lett tökéletes:-)ja és még az adag sem volt pontos 🙂

  96. Erika Silivas szerint:

    Nekem nagyon bevált ez a recept,tökéletesen sikerült sőt a maradekbol még egy asztaldisz is kikerekedettt…..igaz nem sütöttem 10 percig csak 7ig de igy lett tökéletes:-)

  97. Anita Karaiskos szerint:

    Egyszerű, de nagyszerű recept! Ha nem vigyázok a dobozra nem éri meg a Karácsonyt :)Köszönöm

  98. Mercédesz Dobri szerint:

    Én megcsináltam és nagyon jó lett. Igaz csak fél adagot csináltam probának, de igyis legalább 60 db lett. Isteni az egész család imádja.

  99. Brigi Tulkovics szerint:

    szia a2,5dl méz azaz egy bögre nem sok?félek hogy attol lesz kemény

  100. Andrea Buzàsi szerint:

    Nagyon finom lett.A gyerekek falják.:-)Mint “kezdő”nagyon örültem.ha kemény lett akkor túl sokáig sült.de erre is van megoldás:én lekvárral összeragasztottam mint a linzert.
    köszönöm

  101. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Katalin Udvari)

    Kedves Kati, hónapokig is eltartható, szívből örülök, hogy jól sikerült 🙂 További sok hasonlóan szép konyhai élményt kívánok 🙂 Margó

  102. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Erzsi Szabo)

    Kedves Erzsi, köszönöm szépen, én is hasonlóan szépeket kívánok 🙂 Margó

  103. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Edit Márkus)

    Szia Edit, nagyon sajnálom, nem tudom, hogy mi lehetett a baj, arra tudok gyanakodni, hogy túl vékony volt a tészta. Ha nem, akkor elég neki a hét perc is. Sajnos a sütők nem egyformák 🙁

  104. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Piroska Nagy)

    Nagyon szívesen kedve Piroska, süssétek még sokszor, ugyanilyen örömmel 🙂

  105. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Mercédesz Dobri)

    Szia Merci, igen mindet 2,5 dl-es bögrével mérünk 🙂 Jó sütögetést: Margó

  106. Edina Czene Kvcsn szerint:

    Nagyon szépen köszönöm, gyerekekkel készítettük el hétvégén és csodásan sikerült

  107. Mercédesz Dobri szerint:

    Olyan kérdésem lenne hogy akkor a mézet meg a többi hozzávalót azt 2,5dl bögrével mérjem. Üdv: Merci

  108. Katalin Udvari szerint: (előzmény @Erzsi Szabo)

    Nagyon szépen köszönöm a receptet! Gyors és egyszerű, még számomra is, aki csak most kezdi bontogatni szárnyait a konyhában. Az előbb fejeztem be a sütést, most hűl az utolsó tepsi. 🙂 Finom, puha lett. Remélem nem keményedik meg.
    Egy kérdésem viszont lenne: kb meddig lehet eltartani?
    Válaszotokat előre is köszönöm!
    További szép estét Mindenkinek! Kati

  109. Erzsi Szabo szerint:

    Megsütöttem és nagyon jól síkerült . Köszönöm szépen a lehetöséget . További sokk sikert a süteményekhez . Üdv Erzsi .

  110. Edit Márkus szerint:

    Sziasztok! ÈN kipróbáltam a receptet, de sajnos ez is csak addig marad puha, amíg meleg. Ha kihülik, kemény lesz. Mindent pont úgy csináltam ahogy le van írva. Ja, és a 10 perc nálam, 180fok, alsó-felsö sütéssel csak az elsö tepsinél volt jó, a másodiknál sajnos majdnem megégett. Tehát én 9 percig sütöttem. Sajnos nekem nem vált be a recept. 🙁

  111. Piroska Nagy szerint:

    Ma megcsináltam, nagyon puha és finom lett.(pontosan 1kg lisztet raktam bele 🙂 ). Külön öröm volt làtni, hogy 5 éves kislányom milyen boldogan díszitgeti a mézeskalácsokat. Köszönöm a receptet kedves Margó!

  112. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Livia Lakatos)

    Lívia, sikerült megoldani a problémát? Remélem jól sikerült a süti 🙂 Szép napot: Margó

  113. Zsuzsanna, köszönöm szépen a gyors segítséget 🙂 Szép napot: Margó

  114. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Andrea Mészáros)

    Andrea, nyugodtan süsd olyan fokozaton, mint a piskótát, és a kevert sütiket szoktad 🙂 Hét perc után vegyél ki egyet próbának. Nem szabad, hogy színt kapjon a széle. Jó sütögetést 🙂

  115. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Fónyad Brigitta Gita)

    Brigitta, nagyon örülök 🙂 Szép napot: Margó

  116. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Tímea Georgia Tóth)

    Kedves Tímea, igen egész tojást 🙂 Jó sütögetést 🙂

  117. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Krisztina Kövér)

    Kedves Krisztina, ha a liszt nincs megnyomkodva, akkor az pontosan 12,5 dkg lesz. De, ha jobban bízik a saját mérőkéjében, akkor abban ugyanúgy ki lehet mérni az egy kg lisztet, vagy egyszerűen egy kilós csomagot beleönteni. De csak bátran, eddig mindenkinek sikerült 🙂 Szép napot: Margó

  118. Livia Lakatos szerint:

    Mikor visszaolvastam amit írtam, akkor esett le amit addig nem értettem. Hát igen, néha ciki tud lenni, amit írunk, és csak akkor jövünk rá, mekkora butaság, amikor visszaolvassuk. Hiszen a második kommentemben leírtam miért is gondolkozom rosszul. Vagyis megválaszoltam a saját kérdésemet. Milyen kínos, de ez van. Tévedtem! Elnézést kérek!

  119. Kedves Zsuzsa Horvát Somosiné: Láttál már 1kg ólmot és 1kg madártollat? Attól, hogy a kettő térfogata nem egyforma attól még a súlya ugyan annyi.

  120. Nekem ez valahogy nem jön ki. 8 bögre az nem 2 kg?
    Ha 1 bögre 2,5dl akkor 4 bögre az 1 liter ami 1 kg, vagy most én nem tudok számolni? Szóval 2,5 dl+2,5dl= fél liter, vagyis fél kg.

  121. Szabóné Szabó Zsuzsanna szerint:

    Istenem, de nehéz megérteni, hogy akinek van otthon 1 kg-os megbontatlan lisztje, annak NEM KELL a lisztből 8 bögrényit méricskélni, egy az egyben teheti nagy tálba az 1 kg lisztet! Nálam pl. a liszt, búzadara, rizs, minden gabonaféle, tésztákat is beleértve azonnal fémdobozokba illetve műanyag edényekbe kerülnek, hogy ne molyosodhassanak meg. De én is akkor veszek egy kiló lisztet. Ennyi. Egyébként a recept nagyon jó, nekem a villkás ötlet tetszett különösen, mert mire nagyjából összeáll, addigra el szoktam fáradni, a ragacstól meg az életkedvem is elmegy, mire levakarom magamról.
    😀

  122. Szabóné Szabó Zsuzsanna szerint: (előzmény @györgy varró)

    Ha nem hiszed, mérj le egy bögre lisztet és egy ugyanolyan bögrényi vizet. Vízből a 8 bögre valóban 2 kg. De a liszt egy kicsit lazább, mint a víz, nem?

  123. Szabóné Szabó Zsuzsanna szerint: (előzmény @Tímea Georgia Tóth)

    A 3 tojás értelemszerűen 3 EGÉSZ tojást jelent.

  124. Üdv!Nem biztos,hogy tökéletes megoldás,de én az Aldi-ban vettem 1 sütőbe való hőfokmérő órát!

  125. Fónyad Brigitta Gita szerint:

    Szuper lett a recept

  126. Andrea Mészáros szerint:

    Sziasztok! Nekem is,mint Brigzznek hagyományos gázsütőm van.A hőfokot sem tudom állítani,csak tekergetem,hogy nagyon,vagy kicsit égjen 🙂 Így hogy süssem? Valakinek ilyen tapasztalata van? Köszönném,ha lenne,szívesen megsütném,de így nem merek nekilátni 🙁

  127. Tímea Georgia Tóth szerint:

    Egész tojást rakunk bele,vagy csak a sárgáját?

  128. Krisztina Kövér szerint:

    Utananeztem.10dkg liszt az kb 120-150 ml

  129. Krisztina Kövér szerint:

    Akarhogy is nezem az a bogre 1,5 dles kell legyen.Van egy kancsom amiben tobb minden merheto.A 2,5 dl lisz a 20 dkg.
    Kár h nem tudok fotozni.
    Igy meg nem merek nekiallni:-)

  130. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Uci Rodnás)

    Kizárt, hogy az a bögre akkor 2,5 dl-es volt. A receptnél pedig szándékosan jelöltem, hogy alul-felül sütés esetén 10 perc, nem légkeverésnél. De lényegtelen, a fő, hogy jól sikerült, és én ennek szívből örülök 🙂 Nagyon szívesen 🙂

  131. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Kóródi Györgyi)

    Kedves Györgyi, a súly stimmel, 2,5 dl liszt éppen 12,5 dkg-nak felel meg. Érdemes egy bögrébe 2,5 dl vizet kimérni, megjelölni egy vonallal meddig ért, és stimmelni fog a dkg abban az esetben, ha a liszt nincs lenyomkodva, hanem úgy kerül a bögrébe, ahogy öntjük. Csak éppen hogy szabad megrázogatni…

  132. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @györgy varró)

    Kedves György! Én úgy mértem ki a bögrémnél, hogy hol van a 2,5 dl, hogy 2,5 dl vizet beletöltöttem, és megjelöltem, hogy meddig ért a folyadék. Ha a liszt nincs lenyomkodva, akkor a 2,5 dl liszt bizony éppen 12,5 dkg.

  133. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Emoke Balint)

    Ó, most látom, hogy ki is próbáltad, nagyon örülök, hogy jól sikerült 🙂 Szívesen, szép estét: Margó

  134. Emoke Balint szerint:

    Nagyon jó kis recept:)

  135. Emoke Balint szerint:

    Kipróbáltam, és nagyon finom. Jó az arány. Köszönöm a receptet. Mindig ezt fogom használni:)

  136. Uci Rodnás szerint:

    Kipróbáltam,de: A 2,5 dl-es csészéből 4-el kell bele tenni, mert az már 1 marék híján 1 kg. A marék liszt maradék pedig kell a nyújtáshoz. Valamint szénné égne, ha 10 percig sütném,elég villany sütőben légkeveréssel 7 perc, valamint én a tetejét 1 tojássárga és 1 jó evőkanál tejföl keverékkel megkenem és gyönyörű fényes a teteje. Ennyi kiegészítést szerettem volna.
    Egyébként tökéletes.
    köszi.

  137. Kóródi Györgyi szerint: (előzmény @györgy varró)

    A súly nem azonos a dl-el.12.5 dkg liszt pont 2dl-nek felel meg.
    Ez valóban 8×12.5= 1kg
    De csak ah 2dl-es bögrével mérjük.

  138. Kóródi Györgyi szerint:

    Valami hiba van a számításban..bizony az a 8 bögre jóval több ,ha 2,5 dl-es bögrével mérjük!
    Ha a 12.5 dkg a liszt(ami elvileg 1 bögre) az csak 2 dl-nek felel meg..
    Ellehet képzelni,hogy ez mekkora pluszt jelent,ha betartanánk a 2.5 arányt.

    “Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Szentendrei Dorottya)
    2014. november 18. kedd 21:51

    Szia, nem sok, egy 2,5 dl-es bögre az éppen 12,5 dkg liszt, úgyhogy kell bele a nyolc. Jó sütögetést a gyerkőcökkel Nektek, az enyémek nagyon élvezték 🙂 Szép estét: Margó “

  139. györgy varró szerint:

    8 bögre 2,5 dl liszt szerintem 2 kg és nem egy, mint ahogy a receptben van. Lehet, hogy valamit elnéztem!

  140. Brigi22 szerint:

    Sziasztok! Nekem hagyományos gázsütőm van, így csak alulról kapja a hőt. Így is elég 10 perc? Üdv,

  141. Gyöngyi Nagyné Szabó szerint: (előzmény @Rupáner-konyha)

    Igyekszem mihamarabb kipróbálni, és természetesen jelentkezek 🙂

  142. Kíváncsi vagyok, megtennéd, hogy megírom nekem a tapasztalataidat?

  143. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Melinda Gyöngyösi)

    Kedves Melinda, ez egy nagyon jól kezelhető tészta, remélem szeretni fogod 🙂 Örömteli sütögetést hozzá: Margó

  144. Nem hinném, hogy elrontaná, vagy befolyásolna az állagán, de az első adag sütése után ki fog derülni, ha véletlenül mégsem lesz puha. Elviekben nem árthat, de sosem lehet tudni. Szép estét: Margó

  145. Nagyon szívesen Anna, örömteli sütögetést kívánok hozzá: Margó 🙂

  146. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Szentendrei Dorottya)

    Szia, nem sok, egy 2,5 dl-es bögre az éppen 12,5 dkg liszt, úgyhogy kell bele a nyolc. Jó sütögetést a gyerkőcökkel Nektek, az enyémek nagyon élvezték 🙂 Szép estét: Margó

  147. Melinda Gyöngyösi szerint:

    Kedves Margó.Nagyon örülök a receptnek,mert már előre féltem a mézes sütésétől(a tavalyi tésztát kidobtam),mert a 6 éves kisfiam imádja dekorálni.Még egyszer köszi.

  148. Gondáné Kóródi Andrea szerint:

    Már én is kipróbáltam pár mézes receptet, ezt is kifogom. De én eddig mindig lekentem a tetejét sütés előtt és közvetlen után is tejfölös-tojással, hogy szép fényes legyen. Gondolom ennél se rontaná el, ha alkalmaznám. Vélemény? 🙂 Üdv, Gondáné Andi

  149. Béres Ferencné Kanyik Anna szerint:

    KÖSZI EZ IS EGY JÓ FAJTA MÉZES KALÁCS MOST KARÁCSONYKOR EZT FOGOM MEGSÜTNI AZ UNOKÁIMNAK KÖSZÖNÖM A JO TIPPET

  150. Szentendrei Dorottya szerint:

    Szia!

    Nagyon jónak és egyszerűnek tűnik ez a recept, csak az a kérdésem, hogy biztos, hogy a 8×2,5 dl-es bögre liszt mennyisége 1 kg? Értem, hogy 2,5 dl és nem 25 dkg / bögre, de valahogy soknak érzem. Nem 4 bögre az? Ki szeretném próbálni a gyerekekkel ezt a receptet, imádom a bögrés recepteket,ezért érdeklődöm. Köszi, szia: Dóri

  151. Magyon szívesen, örülnék, ha megírnád, hogy mi volt a tapasztalat 🙂 Előre is köszönöm szépen 🙂

  152. Gyöngyi Nagyné Szabó szerint:

    Köszönöm a válaszodat!
    Valószínű, hogy meg fogom egy pici darabbal próbálni, mert lehet, hogy a hűtőből kivéve szobahőn tartva egy ideig visszapuhulna.

  153. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Katalin Aradi)

    Kedves Katalin, ott is valószínű tíz perc. Azt javaslom, hogy olyan meleg legyen a sütő, mint a piskótasütésnél, és a kevert süteményeknél. Középre kerüljön a tepsi, és hét perc után próbából ki kell belőle kapni egyet. Akkor jó, ha még nem kaptak színt a szélek, és nagyon puha teteje. Egy két perc várakozás után kapja meg az igazi állagát a süti. Ha ekkor még nyersnek tűnik, akkor a tíz perc lesz az igazi, ha nem akkor elég lesz a hét. De nem szabad hirtelen sülnie, semmiképp. Remélem segíteni tudtam. Szép napot 🙂

  154. Kedves Gyöngyi, sajnos ebben nem tudok segíteni, én rögtön nyújtottam. Érdemes is volt, mert vajpuha volt a tészta és könnyen kezelhető, gyanítom a hűtőben visszakeményedne, de ez sem biztos.

  155. Katalin Aradi szerint:

    Kedves Margó! Akinek csak hagyományos gázsütője van, annak meddig kell sütnie a sütiket?
    Köszönöm!

  156. Gyöngyi Nagyné Szabó szerint:

    Nagyon tetszik a recept, kipróbálásra elmentve 🙂 Szeretném megkérdezni, hogy ezt a tésztát is lehet a hűtőben tárolni néhány napig felhasználás előtt?

  157. Rupáner-konyha szerint:

    Kedves Zsuzsa! Úgy írtam, hogy vajat vagy margarint, ki melyiket választja, az megy a tésztába. Rájöttem, hogy mi a megtévesztő, az hogy vajat írtam a megpörgetésnél, elnézést, máris javítom, köszönöm az észrevételt 🙂 Szép napot: Margó

  158. Zsuzsa Horváth Somosiné szerint:

    Szeretném kérdezni,hogy most akkor a vajat mihez használom? Üdv.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!