Rupáner-konyha

Kekszes őzgerinc – bögrésen, sütés nélkül, leegyszerűsítve!

222222222222222222222

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept így karácsony előtt. Sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók (1 őzgerinc formához):

– egy bögre víz szűken mérve
– másfél bögre cukor
– 3 bögre darált háztartási keksz
– fél bögre kakaópor (nálam holland)
– 1 kocka Rama (25 dkg)
– 1 csomag háztartási keksz összetördelve (15 dkg-os csomag)
– ízlés szerint rum vagy rumaroma

Elkészítése:

1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni.
2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darált kekszet, majd a darabosat is, és még egy picit főzzük lassú tűznél. Két percig nagyjából.
3. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába öntjük, és szépen elegyengetjük a masszát (a tetejét vizes kanállal szoktam), majd ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább néhány órára). Alufóliába jól csomagoljuk be a formát, mert a kakaó különösen szereti magába szívni a hűtőben fellelhető ízeket és illatokat.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Orsi Nagy says:

    Finom süti, és végtelenül egyszerű, de nekem sok bele ennyi margarin. Nagyon tocsogós. Legközelebb kipróbálom kevesebbel. Amúgy imádom! 🙂

  2. Kedves Zsuzsanna,

    nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek, a könyvet pedig a könyvesboltokban meg lehet vásárolni 🙂 Szép hétvégét kívánok 🙂

  3. Zsuzsanna Plaveczky says:

    Véletlenül bukkantam az oldaladra, tetszenek a receptek, és feltétlen ki is próbálom. A könyv után érdeklődnék, hol lehet megvásárolni, Pesten személyesen is el mennék érte.
    Szép napot kívánok Zsuzsa

  4. Ildikó Kovács says:

    Én is ezt készítem, imádjuk!! Még Anyukámtól tanultam!! Egyszerű és nagyon finom!! 😀

  5. Rupáner-konyha says: (előzmény @Dániel Komócsin)

    Dániel, a sütés nélkül csak annak írtam oda, aki nem ismeri ezt a sütit. A leegyszerűsítés annyiból áll, hogy mindent csak egyben felfőzünk, és már el is van intézve 🙂 Ha lenne fényposta, akkor szívesen küldenék 🙂

  6. Dániel Komócsin says:

    Sütés nélkül? Leegyszerüsítve? sose sütöttük ezt, épp hogy vízgőz felett “főzni” 🙂

    Ha negyed óra alatt ipari mennyiségben sikerül elkészíteni akkor kérek olyat én is 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!