Rupáner-konyha

Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagasztás nélkül, bögrésen – Blog TOP 10-es

DSC_0341sz

A blog egyik legnagyobb favoritja újra 🙂

Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért 🙂
Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, pedig én nagyon nem szeretek mindenféle gyúrni való gancákkal szuszmákolni, de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül.
És akkor persze azt gondolnánk, hogy a minősége alatta marad az éttermi pizzának. Ez esetben azonban hatalmasat tévednénk! Kifogástalan ugyanis ízre, állagra, és küllemre egyaránt. Nagyon finom! 🙂 Egy nagy méretű, kerek pizza lesz a végeredmény, vagy egy nagy gáztepsinyi.

page

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 1 pizzához:

– 2 – 2,5 bögre liszt (25-30 dkg)
– 2/3 bögre víz
– 2 evőkanál étolaj
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 2 teáskanál porélesztő
– tetszőlegesen fűszerek, el is hagyható a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)

Elkészítése:
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük.
2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk hozzá első körben. Az egészet szépen egy villával dolgozzuk össze, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát a maradék liszttel (nem biztos, hogy mind kelleni fog!).
3. Ezután öt percig pihentetjük. Azalatt bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd előkészítjük a feltéteket.
4. Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedjük, és olyan vékony körökké nyújtjuk őket, amennyire csak tudjuk. Ezután fejre fordítjuk a tepsinket, leterítjük a sütőpapírral, ráhelyezzük az első pizzánkat, szépen feldíszítjük válogatott finomságokkal, majd betoljuk a sütőbe 15-20 percre.
5. Ha még szeretnék időt és takarítani valót spórolni, akkor a tésztát mindjárt a sütőpapíron szoktam nyújtani. Ragad egy picit a tészta alja, ami jó is, mert nem csúszkál. Csak a tetejére szórók egy nagyon pici lisztet, hogy ne tapadjon oda a nyújtófám.

Tényleg pofonegyszerű, kezeskedem érte! A férjem elment itthonról, fél óra múlva rácsörögtem, hogy mindjárt kész a vacsi, mire döbbenten konstatálta, hogy “de azt mondtad pizzát sütsz, és még tészta sem volt, mikor elmentem”. Na igen 🙂

Jó sütögetést, és jó étvágyat! 🙂

Találkozzunk a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesüljetek az újdonságokról ! 🙂

DSC_0341sz

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ildikó Eszenyiné Suba says:

    Nagyon finom pizzatészta! Ajánlom mindenkinek 🙂

  2. Erika Bakos-Vajtai says:

    Az olaj a tésztába kerül? Lehet le van írva, de nem találom. Köszi 🙂

  3. Rupáner-konyha says: (előzmény @Linda Fercsi)

    Elírás, bocsi, egy nagy pizza, csak én kisebbeket szoktam csinálni 🙂

  4. Linda Fercsi says:

    Szia. most akkor ebből a mennyiségű hozzávalóból 1 vagy 2 pizza lesz? (a hozzávalók felsorolásánál az van írva hogy 1 pizzához, a recept leírásában pedig az van, hogy 2-be kell szedni a tésztát)

  5. Hajnal Ágnes says:

    Kedves MArgó!

    Most csak az egyik pizzát szeretném elkészíteni. Hűtőben eláll a másik fele holnapig? Vagy úgy már nem lesz jó az állaga a sütéshez?

  6. Rupáner-konyha says: (előzmény @Viktória cfve)

    Nagyon örülök, készítsd még sokszor, örömmel 🙂

  7. Viktória cfve says:

    Ez a recept hihetetlen! Már régóta készítek itthon pizzát, bár sosem lett az igazi sajnos. Ezzel a recepttel úgy is finom lett, hogy pont az a fél bögrényi liszt hiányzott, mert kifogyott teljesen itthon… De szuper lett így is, ezentúl csak így készítem -és még gyorsabb is! Nagyon köszi a receptet!!! Végre egy pizza, amit a gyerekek is megesznek és nem csak a rendelőset :)))

  8. Kedves Zsuzsanna,
    mint sok más szónak, ennek is létezik átvitt értelme, nálunk a nagymamám használta a gancát a ragacsos tésztákra. Mama Szovátai volt, onnan jött, ahonnan ez az étel, úgyhogy már meg is van a kapocs. Egyébként én ezt a szót gyakorta használom ebben a formájában, ha most nem kérdezel rá, akkor talán sosem gondolkoztam volna el rajta, honnan is van eredetileg.
    Szép napot: Margó

  9. Zsuzsanna dr. Bedő says:

    Most meg ne sértődj, de hogy jön ide a ganca? A ganca (gánica, chamulya) egy kukoricakása étel. Romániában, illetve Salgótarján környékén ismert. Létezik édes és sós (hagymás) változata. Készülhet burgonyából, kukorica-, vagy árpalisztből. Sűrű főzelék jellegűre főzik, túróval, vagy pirított hagymával tálalják, néhol hagymás olajba belemártott evőkanállal galuskákat szaggatnak tepsibe és sütőben megpirítják. Ízesíthető: túró, tejföl, káposzta, iró, tepertő, mák vagy lekvár.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!