Rupáner-konyha

Ötperces grízes túrópite málnával

DSC_0928k

Sült túróba harapunk, forró, porcukros málnába. Nagyon finom és a gríztől még különlegesebb. Keverjük, simítjuk, sütjük. Az öt perccel még túloztam is 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 50 dkg tehéntúró
– kétharmad bögre búzadara (10 dkg)
– 2 tojás
– kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
– 1 bögre málna (8-10 dkg)

Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütésre.
2. A málnán kívül a többi hozzávalót összekeverjük, és belesimítjuk egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szépen kirakjuk a tetejét a megmosott málnaszemekkel.
3. Addig sütjük, míg szép aranyszínt nem kap, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0977

Az eredeti recept Gasztromankótól származik, köszönet érte 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Edit Ladanyi says:

    Remek recept!
    Még ma megsütöm, csak éppen finom meggyel.

  2. Rupáner-konyha says: (előzmény @Magdi Petőfalvi)

    Nem kell bele se zsiradék, se sütőpor 🙂 Én sütőpapírt használtam, és nem kentem ki semmivel. Ha nem sütőpapírt használsz, akkor valami zsiradékkal azért kend ki…

  3. Rupáner-konyha says: (előzmény @Feather Flying)

    Te semmit sem rontottál el, a sütőpapírral lehetett a baj, van amelyikre ráírják hogy szilikonos, de a minősége pocsék, sajnos én is jártam már így 🙁

  4. Rupáner-konyha says: (előzmény @cvitamin)

    Bármilyen gyümölccsel mehet, remélem jól sikerült 🙂 És nagyon szívesen 🙂

  5. Magdi Petőfalvi says:

    holnap veszek málnát, ezt ki kell próbálnom, de ki kell kenni atepsit valami zsiradékkal,liszttel??? se sütőpor,se zsiradék?? na ez tetszene ha igaz!!

  6. Feather Flying says:

    Nagyon finom lett, de nekem leragadt a szilikonos sütőpapírra is. 🙁 Mit ronthattam el?

  7. cvitamin says:

    Hihetetlen, hogy eddig nem hallottam erről a receptről. Minden szeretünk, amiben búzadara van. Holnap lesz a napja, megsütöm a családnak. Gondolom, a málna mellé (vagy helyett) más bogyóst is tehetünk a tetejére. Pl. áfonyát?
    Köszönet érte:-D

  8. Erika Buzas says:

    Kedves Margó ! köszönöm – máris kiprobálom – sokat megcsináltam már a receptek közül – szeretem a gyors és finom alkotásokat – Mindig sikeresek – üdv Erika

  9. Rupáner-konyha says: (előzmény @Erika Buzas)

    Kedves Erika,

    mindössze ennyi hozzávalóból áll, és ugyan nem egy piskótaszerű sütemény az eredmény, a tészta állaga és ízvilága éppen olyan, amit a málna mellé álmodtak meg, nagyon fincsi 🙂

    Szép napot: Margó

  10. Rupáner-konyha says: (előzmény @Kornel Almasi)

    Kedves Kornél,

    köszönöm szépen, hogy napi szinten követed az oldalt, ez szuper 🙂 Nem maradt ki semmi ebből a receptből ez egy nagyon egyszerű édesség, mindössze ennyi hozzávalóból áll, és az eredmény egy a málnához tökéletesen passzoló állagú tészta.

    Szép napot kívánok: Margó

  11. Erika Buzas says:

    kEDVES mARGÓ ! EZ ENGEM IS ÉRDEKELNE ? ÜDV eRIKA

  12. Kornel Almasi says:

    Kedves Margó!
    Közel napi szinten követem az oldalt, nagyon sok receptedet kipróbáltam. Az lenne a kérdésem, hogy ebből nem maradt ki véletlenül valami zsiradék, vagy tej?

    Üdv.:
    Kornél


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!