Rupáner-konyha

Villám bögrés mákpalacsinta forró sárgabarackkal

DSC_0104

Mikor édes, mákos, könnyed palacsinták fürdenek a forró sárgabarackban és a porcukorban… Mindenkinek a képzeletére bízom 🙂 És húsz percbe sem fog telni előállítani…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A palacsintákhoz, körülbelül 10-12 kisebbhez:
– másfél bögre fehér finomliszt (20 dkg)
– 1 bögre 2,8 %-os tej (két és fél dl)
– 1 tojás
– fél-háromnegyed bögre mák (5-8 dkg, attól függ mennyire mákosra szeretnénk 🙂
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
– 1 teáskanál sütőpor

+ kevés étolaj a sütéshez

A forró barackhoz:
– 6 -8 darab sárgabarack
– 1-2 csomag vaníliás cukor, attól függően, hogy mennyire édes a barack, vagy mennyire édesszájú akinek szánjuk 🙂

+ kevés étolaj a sütéshez

Elkészítése:

1. A mákot a cukorral összedaráljuk, majd az összes többi hozzávalóval sűrű palacsintatésztává keverjük.
2. Egy serpenyőben egy mokkáskanál étolajat felhevítünk, és közepes hőfokon fél merőkanálnyi tésztamennyiségekből palacsintákat sütünk. Minden palacsinta előtt tegyünk egy mokkáskanál olajat a serpenyőbe, és ha túl gyorsan sül, akkor vegyünk vissza még a hőfokon! Ha a palacsintatészta netán szétfolyna, akkor adjunk hozzá még lisztet, hogy ilyen szép szabályos köröket kapjunk 🙂
3. Ezután a sárgabarackokat mossuk meg, magozzuk ki, és a fél barackokat szépen rakjuk bele egy leveses tányérba, szórjuk meg vaníliás cukorral, majd mikróban forraljuk fel a gyümölcsöt.
4. A palacsintákat forrón, porcukorral meghintve, gyümölccsel tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

DSC_0108

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rupáner-konyha says:

    Meggyel is isteni, én is szoktam azzal készíteni 🙂

  2. Erika Szócsi says:

    Gyakran sütök mákos palacsintát, nálunk meggydzsemmel a menő.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!