Rupáner-konyha

Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)

ki

Kakaós csigákkal folyton kísérletezek, van már fent itt is kettő, legalább tizenötöt kipróbáltam már, de ez most mindent visz. Van is a blogon egy félórás kakaós csiga, de le lesz cserélve, mert ez most sokkal puhább, foszlósabb, kiadósabb és jóval olcsóbb, mivel nem kell túró a tésztájába. Ezek a csigák hatalmasra nőnek, mega-puhák, könnyűek, nem is tudom, hogy még mivel lehetne kifejezően leírni, milyen is beléjük harapni, de inkább próbáljátok ki! 🙂

Hozzávalók:
– 4 bögre fehér finomliszt (fél kg)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre 2,8 %-os tej
– 2 evőkanál 20 %-os tejföl
– 5 evőkanál kristálycukor
– fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
– 1 evőkanál puha vaj vagy margarin
– 1 csomag sütőpor (10 g)

A töltelékhez:
– 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
– 7 evőkanál kristálycukor
– 4 evőkanál holland kakaópor
– 1 csomag vaníliás cukor (12 g)

+ 1 tojás sárgája a kenéshez (el is hagyható!)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak 🙂

DSC_0032ko

5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.

DSC_0040ko

6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is. Sőt!

DSC_0046ko

7. Mindössze 10-12 perc alatt készre sütjük őket, hófehérek maradnak, ilyennek kell lenniük, vegyük ki őket bátran, mert ennyi idő alatt kisülnek!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0076ko

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Tímea,

    nagyon örülök, és igazán szívesen, süsd még sokszor, örömmel 🙂

    Szép estét: Margó

  2. Rupáner-konyha says: (előzmény @Eszter Buruzs)

    Kedves Eszter,

    utánanéztem, és ki is derült, hogy mi történt. A tördelő beletördelte a csokis zsemle receptjét, úgyhogy ez egy nagyon rossz hír, de már nincs mit tenni, csak abban reménykedem, hogy akik nem olvassák online a recepteket, fel fog tűnni a gond, a többieket értesítem interneten. Nagyon köszönöm, és elnézést 🙁

    Szép estét: Margó

  3. Ildikó Lovas says:

    Szia!
    Ez a tészta Isteni lett! A tojásnak csak a sárgáját tettem bele, tejfölöm nem volt így kicsit több tej ment bele és több margarin, valamint az előzőekben cukorra volt panasz, így azt is öntöttem még bele ízlés szerint. Nem sokkal csak amennyit felvett (tej és margarin). A tölteléket viszont nem tudtam elkenni, ez kicsit bosszantott először, de aztán megszórtam cukros kakaóval is. Így lehet sok lett bele a cucc, mert nagyon sok kifolyt. Legközelebb fahéjasan csinálom vagy csak cukor kakaó variánssal. Ötlet esetleg a töltelék kenhetőségére?

  4. Eszter Buruzs says:

    Kedves Margó!

    Elöttem van a szakàcskönyved ugyanezzel a receptel illetve mégse mert ott kicsit màsok az arànyok. Pl.2 tojàst ír itt meg 1-et.Itt tejföl van ott meg több vaj mint itt.
    De a legfurabb a fél bögre étcsokolàdé csepp vagy kockàzott étcsoki.
    Szeretném megkérdezni,hogy az biztos kell a tésztàba vagy csak elnyomtàk a könyvet? Nem kötekedni akarok csak biztosra menni egy jó recepttel 😀

  5. Tímea Kozmáné Baranyai says:

    Kedves Margó!
    Ma megsütöttem a csigát,kicsit szkeptikus voltam…nincs kelesztés..10-12 perc sütés !
    Nos,az eredmény..csodálatosan puha és finom!
    Nagyon köszönöm a receptet!!

  6. Ildiko Bardos says:

    Kedves Margó! szuper a recepted köszönöm neked .Majd a következő sós lesz amit ripsz-ropsz elkészitek amit itt találok a félórásak között.
    Szép napot !!

  7. Rupáner-konyha says: (előzmény @Manocska)

    Nem tudom, lehet, hogy más ízlésünk van 🙂 De az is lehet, hogy kiszáradt, mert puhának kéne lennie…

  8. Rupáner-konyha says: (előzmény @Adrienn Magyar)

    Kedves Adrienn, tegyél bele nyugodtan cukrot, nem fog ártani a tésztának 🙂 Nem tudom, hogy történt, de a hozzászólást eddig nem vettem észre, elnézést Szép hétvégét, jó sütögetést, Margó

  9. sziakriszta says:

    Sziasztok!
    Az élesztő fel is kell futtatni?
    Köszönöm

  10. Manocska says:

    Ma megsütöttem én is, de sajnálom, nekem egyáltalán nem ízlik. Nagyon száraz, hiába omlós és foszlós. A túrós változat ezerszer jobb. Keveslem ennyi liszthez az 1 evőkanál vajat vagy margarint.

    Nem tudom mit ronthattam el, de a túrós változatot már nagyon sokszor csináltam, sose volt száraz.

  11. Reana says:

    Tegnap kipróbáltam, és tarolt mindent és mindenkit. 1kg lisztből csináltam, mert 7-en vagyunk, mint a gonoszok :).. Mind egy szemig elfogyott a gyerekek falták. Tojás épp nem volt itthon, helyette +1kanál tejfölt használtam, jelentem, így is isteni lett. Ma kipróbáljuk túrós batyuként is a tésztát.
    Köszönet a receptért 🙂

  12. Adrienn Magyar says:

    Köszönöm a receptet! Elkészítettem, finom omlós lett, viszont nekem a tésztája magában ízetlen, abba is kellett volna még egy kis cukor, mert csak úgy jó ha össze van harapva a kakaóval.

  13. Ilona Herle says:

    Meg sutottem, gyors es finnom.
    Koszi.

  14. Gabriella Bánki-Horváth says:

    Hergovics Erika!
    Az élesztős süteményekbe azért kell a sütőpor,mert nem szárad meg a kész sütemény.
    Tobább puha marad,én így tudom.

  15. Gabriella Bánki-Horváth says: (előzmény @Erika Hergovics)

    Erika!
    Az élesztős süteményekbe azért kell a sütőpor,mert puhán tartja a süteményket.

  16. Rupáner-konyha says: (előzmény @Csilla Varga)

    Nekem is a hagyományos a kedvenc, de néha jó, ha kéznél van gyors verzió. Mondjuk a családnak épp ez ízlett jobban 🙂

  17. Csilla Varga says:

    Finom de a hagyomanyosnal maradok inkabb lassan keszuljon..

  18. Rupáner-konyha says: (előzmény @Bukta Krisztina)

    Szerintem egészen biztosan, de egy próbát legalábbis mindenképp megér 🙂

  19. Bukta Krisztina says:

    Sziasztok! Laktózmentes tejből is sikerül?

  20. Bukta Krisztina says:

    Sziasztok!
    A férjem laktózérzékeny, a tejföllel nincs gondja ugyan, de a tejjel van….. laktózmentes tej is jó hozza?

  21. Bertánné Kötél Andrea says:

    Ma megsütöttem.Gyors,és isteni.

  22. Julia Lestyanszkyné Jáhn says:

    Csak frissen vagy másnap is jó?

  23. Nagyon szívesen, remélem ízleni fog ez is 🙂

  24. Rupáner-konyha says: (előzmény @Baukó Adrienn)

    Nagyon szívesen a recepteket 🙂 Jó bele a porélesztő is szerintem 🙂

  25. Baukó Adrienn says:

    Bocsi, kétszer ment az üzenet, de a lényeg nem változott. 🙂

  26. Baukó Adrienn says:

    Tetszik ez a recept is, mint az összes többi! Köszönet érte, viszont van egy nagy kérdésem… Itt Amerikában nem lehet rendes élesztőt kapni, csak szárazat. Az is jó bele?

  27. Baukó Adrienn says:

    Tetszik ez a recept is, mint valamennyi! Köszönet érte, viszont van egy nagy kérdésem… Itt Amerikában nem lehet rendes élesztőt kapni, csak szárazat. Az is jó bele?

  28. Erzsébet Radócziné says:

    Nagyon tetszik a kakaós csiga .és szeretem a kûlônbôzô recepteket..(kôszônôm).

  29. Erika Hergovics says:

    Szia! Szeretném megkérdezni, hogy tényleg kell bele az a plusz csomag sütőpor is? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!