Rupáner-konyha

Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)

ki

Kakaós csigákkal folyton kísérletezek, van már fent itt is kettő, legalább tizenötöt kipróbáltam már, de ez most mindent visz. Van is a blogon egy félórás kakaós csiga, de le lesz cserélve, mert ez most sokkal puhább, foszlósabb, kiadósabb és jóval olcsóbb, mivel nem kell túró a tésztájába. Ezek a csigák hatalmasra nőnek, mega-puhák, könnyűek, nem is tudom, hogy még mivel lehetne kifejezően leírni, milyen is beléjük harapni, de inkább próbáljátok ki! 🙂

Hozzávalók:
– 4 bögre fehér finomliszt (fél kg)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre 2,8 %-os tej
– 2 evőkanál 20 %-os tejföl
– 5 evőkanál kristálycukor
– fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
– 1 evőkanál puha vaj vagy margarin
– 1 csomag sütőpor (10 g)

A töltelékhez:
– 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
– 7 evőkanál kristálycukor
– 4 evőkanál holland kakaópor
– 1 csomag vaníliás cukor (12 g)

+ 1 tojás sárgája a kenéshez (el is hagyható!)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak 🙂

DSC_0032ko

5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.

DSC_0040ko

6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is. Sőt!

DSC_0046ko

7. Mindössze 10-12 perc alatt készre sütjük őket, hófehérek maradnak, ilyennek kell lenniük, vegyük ki őket bátran, mert ennyi idő alatt kisülnek!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0076ko

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ildiko Bardos says:

    Kedves Margó! szuper a recepted köszönöm neked .Majd a következő sós lesz amit ripsz-ropsz elkészitek amit itt találok a félórásak között.
    Szép napot !!

  2. Rupáner-konyha says: (előzmény @Manocska)

    Nem tudom, lehet, hogy más ízlésünk van 🙂 De az is lehet, hogy kiszáradt, mert puhának kéne lennie…

  3. Rupáner-konyha says: (előzmény @Adrienn Magyar)

    Kedves Adrienn, tegyél bele nyugodtan cukrot, nem fog ártani a tésztának 🙂 Nem tudom, hogy történt, de a hozzászólást eddig nem vettem észre, elnézést Szép hétvégét, jó sütögetést, Margó

  4. sziakriszta says:

    Sziasztok!
    Az élesztő fel is kell futtatni?
    Köszönöm

  5. Manocska says:

    Ma megsütöttem én is, de sajnálom, nekem egyáltalán nem ízlik. Nagyon száraz, hiába omlós és foszlós. A túrós változat ezerszer jobb. Keveslem ennyi liszthez az 1 evőkanál vajat vagy margarint.

    Nem tudom mit ronthattam el, de a túrós változatot már nagyon sokszor csináltam, sose volt száraz.

  6. Reana says:

    Tegnap kipróbáltam, és tarolt mindent és mindenkit. 1kg lisztből csináltam, mert 7-en vagyunk, mint a gonoszok :).. Mind egy szemig elfogyott a gyerekek falták. Tojás épp nem volt itthon, helyette +1kanál tejfölt használtam, jelentem, így is isteni lett. Ma kipróbáljuk túrós batyuként is a tésztát.
    Köszönet a receptért 🙂

  7. Adrienn Magyar says:

    Köszönöm a receptet! Elkészítettem, finom omlós lett, viszont nekem a tésztája magában ízetlen, abba is kellett volna még egy kis cukor, mert csak úgy jó ha össze van harapva a kakaóval.

  8. Ilona Herle says:

    Meg sutottem, gyors es finnom.
    Koszi.

  9. Gabriella Bánki-Horváth says:

    Hergovics Erika!
    Az élesztős süteményekbe azért kell a sütőpor,mert nem szárad meg a kész sütemény.
    Tobább puha marad,én így tudom.

  10. Gabriella Bánki-Horváth says: (előzmény @Erika Hergovics)

    Erika!
    Az élesztős süteményekbe azért kell a sütőpor,mert puhán tartja a süteményket.

  11. Rupáner-konyha says: (előzmény @Csilla Varga)

    Nekem is a hagyományos a kedvenc, de néha jó, ha kéznél van gyors verzió. Mondjuk a családnak épp ez ízlett jobban 🙂

  12. Csilla Varga says:

    Finom de a hagyomanyosnal maradok inkabb lassan keszuljon..

  13. Rupáner-konyha says: (előzmény @Bukta Krisztina)

    Szerintem egészen biztosan, de egy próbát legalábbis mindenképp megér 🙂

  14. Bukta Krisztina says:

    Sziasztok! Laktózmentes tejből is sikerül?

  15. Bukta Krisztina says:

    Sziasztok!
    A férjem laktózérzékeny, a tejföllel nincs gondja ugyan, de a tejjel van….. laktózmentes tej is jó hozza?

  16. Bertánné Kötél Andrea says:

    Ma megsütöttem.Gyors,és isteni.

  17. Julia Lestyanszkyné Jáhn says:

    Csak frissen vagy másnap is jó?

  18. Nagyon szívesen, remélem ízleni fog ez is 🙂

  19. Rupáner-konyha says: (előzmény @Baukó Adrienn)

    Nagyon szívesen a recepteket 🙂 Jó bele a porélesztő is szerintem 🙂

  20. Baukó Adrienn says:

    Bocsi, kétszer ment az üzenet, de a lényeg nem változott. 🙂

  21. Baukó Adrienn says:

    Tetszik ez a recept is, mint az összes többi! Köszönet érte, viszont van egy nagy kérdésem… Itt Amerikában nem lehet rendes élesztőt kapni, csak szárazat. Az is jó bele?

  22. Baukó Adrienn says:

    Tetszik ez a recept is, mint valamennyi! Köszönet érte, viszont van egy nagy kérdésem… Itt Amerikában nem lehet rendes élesztőt kapni, csak szárazat. Az is jó bele?

  23. Erzsébet Radócziné says:

    Nagyon tetszik a kakaós csiga .és szeretem a kûlônbôzô recepteket..(kôszônôm).

  24. Erika Hergovics says:

    Szia! Szeretném megkérdezni, hogy tényleg kell bele az a plusz csomag sütőpor is? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!