Rupáner-konyha

Cicapuffancs, a leggyorsabb sajtos-túrós pogácsa

DSC_0131

Ez egy falatnyi élvezet, ami gyorsan elkészül, nincs kelesztés, dagasztás, még élesztő és sütőpor sem kell bele. Ennek ellenére az eredmény egy könnyű textúrájú, ízletes kis puffancs, aminek nem lehet ellenállni, és ami nem szárad ki másnapra, sőt harmadnapra sem. Kiváló sörkorcsolya, vagy kísérője egy tartalmas levesnek.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 25 dkg trappista sajt
– 25 dkg zsíros túró
– 15 dkg fehér finomliszt (1 púpos bögre)
– 10 dkg vaj vagy margarin
– 1 tojásnak a sárgája a kenéshez
– 1 teáskanál só

Elkészítése:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát.
3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm javaslatára én is tettem), pogácsákat szaggatunk belőle. A szaggatót lisztezzük, ha szükséges.
4. Megkenjük a tetejüket a tojás sárgájával, ízlés szerint díszíthetjük is szezámmaggal, mákkal, majd 180 fokon, alul-felül sütés programon, sütőpapírral bélelt tepsiben, nagyjából 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0150

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ancinéni Kooszné says:

    Bocsi,már rá jöttem.

  2. Ancinéni Kooszné says:

    Miért van mindég ide írva a nevem?

  3. Ancinéni Kooszné says:

    Nem tudom milyen lehet a pogácsa,ha semmi sütőpor ,vagy élesztő nincs benne.

  4. Rupáner-konyha says: (előzmény @Bulsz Ildikó)

    Mert nekem nincs légkeverésem, így tapasztalatom sem e-téren 🙂 Örülök, hogy szeretitek 🙂

  5. Bulsz Ildikó says:

    A családom imádja ezt a pogit 🙂 Azért érdekelne, hogy miért alsó felső sütés van a recipében?

  6. Ildikó Urbán says: (előzmény @Rupáner-konyha)

    Azért hagytam néhány darabot a férjemnek is. Ízlett neki is az energiabomba

  7. Ildikó Urbán says:

    Nagyon sajnálom a drága hozzávalókat. Inkább maradtam volna a jól bevált hagyományos élesztös változatnál, amiben profi vagyok. Még szerencse, hogy vannak a környéken rókák. Ök szívesen elfogyasztják majd.

  8. Ildikó Urbán says:

    Most sülnek a vajban úszó lapos lepények. Úgy látszik az angol sajt zsírosabb, mint a magyar.

  9. Rupáner-konyha says: (előzmény @Réka Mózes)

    Szuper, örülök, hogy jól sikerült 🙂

  10. Rupáner-konyha says: (előzmény @Anikó Gaál)

    Én is remélem, a linket pedig megnézem 🙂

  11. Réka Mózes says:

    Nagyon finik lettek! Mondjuk 3 perccel korábban kellett volna kivennem őket, így nekem picit barnábban lettek, de nagyon finomak!!

  12. Réka Mózes says:

    Júúúj, nagyon kíváncsi vagyok hogy sikerülnek! Most sülnek épp 🙂

  13. Anita Kelemen says:

    Ebből az adagból kb. hány darab lesz?
    Köszönöm!

  14. Anikó Gaál says:

    nekem sosem sikerülnek a pogácsák, remélem ez lesz a nyerő. ha már sütünk, egy jó kis kezdeményezés, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!