Rupáner-konyha

Pihe-puha diós sütemény bögrésen

Puha diós-csokoládés sütemény fekvő

Ismét egy darab a keverem-kavarom és sütöm sütik sorából, igazi régi klasszikus, nem véletlenül, hiszen egyszerű és nagyszerű, a tea mellé igazi kényeztetés ez a diós, könnyű kis piskóta a leheletnyi reszelt csokoládéval 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 15 dkg vaj vagy margarin
– 2 bögre darált dió (20 dkg)
– fél bögre kristálycukor (8 dkg)
– 4 tojás
– 1 bögre fehér finomliszt (12,5 dkg)
– fél tábla étcsokoládé lereszelve (5 dkg)
– fél csomag sütőpor (6 g)

Elkészítése:
1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá.
3. A puha vajat keverjük össze a cukorral és a tojások sárgájával, majd keverjük bele a reszelt csokoládét, a lisztet, a darált diót és a sütőport.
4. A diós masszába óvatosan forgassuk bele egy fakanállal a tojáshabot, majd az egészet öntsük bele egy kivajazott őzgerincformába.
5. Körülbelül ötven-hatvan perc alatt készül el, tűpróbával feltétlenül ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e, hiszen nincs két egyforma sütő!
6. Porcukorral meghintve, csinos szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Puha diós-csokoládés sütemény

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!