Rupáner-konyha

Ötperces túrós kuglóf

Túrós kuglóf6

Álompuha tészta, mégis zaftos, túrós. Nem szárad ki, nem túl édes, forrón, melegen, langyosan vagy hidegen, mindenhogy mennyei, bekeverni pedig az öt perccel még túlzok is.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 1 kocka szoba hőmérsékletű margarin vagy vaj (25 dkg)
– 1 csipet só
– 25 dkg zsíros tehéntúró
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
– 2 tojás
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 1 csomag sütőpor (12 g)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre.
2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tányérra.
6. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Túrós kuglóf

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gál Magdi szerint:

    Ezt a csudakuglófot én is megsütöm holnap, de a citromháj témához csak annyit hadd szóljak, hogy a nagymamám rendesen és állandóan citromhajat és fahajat tett az ételbe, nem héjnak mondta. Ugyanis a magyarban sok ilyen magánhangzóváltásos hasonló fogalom van: gomb/gömb/gomba/gombolyag/gömbölyű stb. Ugyanígy a haj meg a héj=külső burok értelemben. Tartok tőle, hogy a hólyag/hályog/háj is ugyanezen tő lesz. De ugyebár ez már nyelvtörténet… 🙂

  2. Gáborné Putóczki szerint:

    Tetszik a kuglóf, de mitől ötperces, ha 50 percig sütjük?

  3. ancsurka szerint:

    Nálam most sül. Túróm nem volt itthon, úgyhogy egy kis görög joghurttal helyettesítettem. Illatra isteni, kíváncsi vagyok készen milyen lesz. Mindenesetre nagyon köszönöm a receptet. Itt vannak a fiamék és a barátnője sütit sütivel enne, úgyhogy most reggelire ezzel próbálok kedveskedni neki 😀

  4. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Irén Ondi)

    Én éppen így jártam az egyik recept címnél, a barátnőm hívott, hogy írjam át 🙂

  5. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Katalin Kovács)

    Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült 🙂

  6. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Katalin Kovács)

    Nem értettem, mikor egy kedves Olvasóm írt nekem, hogy külföldi, és “nem mer” kommentben kérdezni, mert fél, mert nem jó a helyesírása. Már értem 🙁

  7. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Irén Ondi)

    Citromhájasan a legmenőbb 🙂 Nagyon szívesen 🙂

  8. Nagyon szívesen, én pedig köszönöm a kedves levélkét 🙂

  9. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Darabos Zsuzsa)

    Nagyon szívesen, szívből örülök a sikerednek 🙂

  10. Rupáner-konyha szerint: (előzmény @Somogyi Szilvia)

    Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlik 🙂

  11. Somogyi Szilvia szerint:

    Köszönöm a receptet nagyon finom.

  12. Darabos Zsuzsa szerint:

    Ma én is megsütöttem, és tényleg tökéletes lett. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha kuglófot fogok sütni. 🙂 Köszönöm, ezt a remek receptet!!!
    Én teljesen tapasztalatlan sütő vagyok, de mégis remekül sikerült, másnak is ajánlom!!!

  13. Mária Csekéné Kisari szerint:

    Gratulálok, ez egy isteni finom süti. Mi még megspékeltük azzal, hogy csináltunk hozzá egy isteni krémet: mascarpone- pici porcukor- vanília- narancshéj- narancs leve=ezt pépessé kevertük és annyi felvert tejszínhabot tettünk hozzá, hogy krémes legyen. Megjegyzem a tésztájába én is tettem vanília cukrot. Ja és mazsolát is tettünk a tésztába mert a gyerekem nagyon szereti a mazsolát. Tehát ez egy rettenetesen finom süti. Másnap is hidegen nagyon finom de már a harmadik napot nem tudjuk mert soha nem maradt belőle. Ez szinte eteti magát.Hálás köszönet ezért a receptért.

  14. Irén Ondi szerint: (előzmény @Irén Ondi)

    Sziasztok! Megsütöttem ezt csuda finomságot és nem maradt ki a “citromháj” sem :)Köszi a receptet!

  15. Katalin Kovács szerint: (előzmény @Irén Ondi)

    🙂 Nincs mit. Nem szoktam kommentelni csak fura volt az egész. Nem vétettél akkora hibát, amiért egy hibásan író megszólhatna, ráadásul nyilvánosan. Szép volt tőled, hogy ennek ellenére bocsánatot kértél. Zsuzsa szívemből szólt. Többet nem fűzök én sem hozzá, ez konyha fórum 🙂

    A kuglófot most sütöm harmadszorra tegnap óta. Túró helyett sajttal (Philadelphia) készítettem, meg persze a citrom zsírjával (háj) és vaníliás cukorral..nagyon finom. Próbáljátok ki!

  16. Károly Búsi szerint: (előzmény @Irén Ondi)

    Tényleg vicces, hogy aki kritizál, pont az nem írt helyesen, 🙂 míg te csupán elütötted. Gondolom a csajok ezért ugrottak rá és igazuk is van. Én is jót nevettem a lényegi hozzászóláson. :)A citromháj szerintem is jó bele, minél több, annál finomabb.

  17. Irén Ondi szerint: (előzmény @Irén Ondi)

    Na,ez tényleg túl lett tárgyalva 🙂 De,köszönöm annak aki megvédett.Ez valóban csak melléütés volt és nem helyesírási hiba.

  18. Gondolom mindenki tökéletesen értette a citromhájat, kár volt túlmagyarázni, és kioktatni szegény Irént. Viszont tényleg jól jöhet a sütibe egy kis citromháj :), és a vaníliás cukor is. Hétvégén én is kipróbálom a receptet.

  19. Katalin Kovács szerint:

    A pont sem helyes a felszólító mondat végén. 🙂

  20. Katalin Kovács szerint:

    A kuglóf nagyon finom lett, jó tipp volt a citromhéj és a vaníliás cukor. Én egy pici narancshéjat és marcipánt is tettem bele. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni. Köszönjük a receptet.

  21. Katalin Kovács szerint:

    Ha már itt tartunk és az érdemben hasznos tippet adó Irén mondanivalójának nem éppen a lényegét megragadva javítasz (vélem, hogy csak mellé ütött, mert egymás mellet van a két billentyű), akkor helyesen: írsz-e.

  22. Bükkösi Gáborné Maya szerint:

    Ondi Irén! Citromháj, olyan nincs, citromhéj az van. Ha már kommentelsz legalább nézz már utána, hogy helyesen írsz e.

  23. Irén Ondi szerint:

    Isteni,finom lehet,de a citromhájat 1 van.cukrot nem hagynám ki!:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!