Rupáner-konyha

Tízperces pillefánk (bögrésen is)

Pillefánkfekvő

Ezzel a villámgyorsan elkészíthető pillével nyitom meg a blogon a fánkszezont, Vízkereszt alkalmából. A kedvenc időszakaim egyike, no nem mintha nálunk nem készülne állandóan fánk a lányaim unszolására 🙂

Ez is egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már elérkezik a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz se felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 2 púpos bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 2 doboz 140 g-os natúr joghurt, vagy 20%-os tejföl (de még az egy tejföl, egy joghurt is működik)
– 2-3 evőkanál kristálycukor

+olaj a kisütéshez

Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és közepesen hőfokon sütjük őket. Annyi olaj legyen az edényben, hogy lebegni tudjanak a fánkok!
3. A tészta magától fog megfordulni a fazékban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után mindenképpen ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté, ha nyers maradt a közepe, akkor két lehetőség van: túl gyorsan sült és vissza kell venni a hőfokon, vagy kisebb fánkokat szaggatni.
Ilyen egyszerű 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Pillefánk

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Angi Hatala Molnar says:

    Jaj, ma ki próbáltam, sajnos sok nem sült át, pedig át fordultak, sőt többször is. Indukciós lapon 600 on, süttem. No, de nem szegte kedvem (csak picit) mert amúgy nagyon finom. Nem tudom, híg lehetett e a tésztám :((

  2. Rupáner-konyha says: (előzmény @Marcsi Tomsicsné)

    Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlik 🙂

  3. Marcsi Tomsicsné says:

    Most csináltam először, nagyon, nagyon finom! Köszönöm a receptet! Biztosan sokszor fogom még csinálni!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!