Rupáner-konyha

Bögrés tejberizs

DSC_0068

Új fotóval 🙂

Mindig mosolyognom kell, ha arra gondolok, hányszor de hányszor rontottam el annak idején tejberizst a koleszban. Leragadt, kemény maradt, vagy éppen túlfőtt. Volt ott minden, csak éppen kielégítő eredmény nem. A bögrés módszerrel végre sikerült, miután anyukám kimérte nekem a pontos arányokat, mivel nekem ezek az érzéssel kislányom, meg amennyi lisztet felvesz módszerek sosem akartak működni.
A mérce 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 4 bögre 2,8%-os tej (1 liter)
– 1 csipet só
– 1 jó púpos bögre rizs
– fél bögre kristálycukor (lehet kevesebb is)
– 2 csomag vaníliás cukor (20 g) vagy egy-két teáskanál vanília-aroma

1. A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst.
2. Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és még néhány percig főzzük, állandó kavarás mellett. Egészen addig, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot.
3. A tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban kidagadjon. Kakaós-vagy fahéjas cukorral meghintve tálaljuk. Csoki öntettel sem rossz.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

65. Tejberizs

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!