Rupáner-konyha

Tepsis sajtos makaróni – gyorsan valami finomat…

DSC_0814j

Ezt nem gondoltam! Sajtból és tésztából is lehet mesterien finomat alkotni, ráadásul szósz-kotyvasztás nélkül, gyorsan 🙂 “Ouick and easy”, gyorsan és könnyedén kategória. De eszembe sem jutott volna, ha nincs Barney a dinoszaurusz és a kislányom, aki végre egy elhúzódó betegség és étvágytalanság után rá nem kíván a mesében dalba szedett sajtos makarónira. Annyira szerettem volna neki valami nagyon finomat csinálni, hogy legalább száz receptet végignéztem, mire ez fennmaradt a rostán. Mikor megláttam fotón, már tudtam, hogy ezt kerestem 🙂 Az amerikaiak híres sajtos makarónija, a Mac and Cheese:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók (egy nagyobb adaghoz):

– 500 g penne-, vagy összetört makarónitészta
– 1 mokkáskanál só
– 5 dkg vaj
– 30-35 dkg reszelt sajt (mehet vegyesen többféle is, annál finomabb, különösen feldobja egy kis vörös cheddar)
– 1 bögre tej (2,5 dl)

1. A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra!
2. Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg, majd szűrjük le.
3. A tészta felét öntsük egy jénai tálba vagy kisebb kivajazott tepsibe, majd a tetejére tegyük rá a vaj felét (kisebb darabkákban), és szórjunk rá fél mokkáskanál sót, majd a reszelt sajt felét. Ezután ismételjük meg a munkasort, vagyis hozzunk létre egy újabb réteget a maradék alapanyagból: tészta, vaj, só, sajt.
4. Végül locsoljuk meg a tetejét a tejjel, és már mehet is a sütőbe, 200 fokra, alul-felül sütés programon úgy harminc percre, míg a sajt aranyszínű nem lesz!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0820j

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rupáner-konyha says: (előzmény @cvitamin)

    Nagyon szívesen, kedves egészségetekre 🙂

  2. Kedves Aurélia, kedves egészségedre, örülök, hogy ízlik 🙂 Én a bacont mindenképp megpirítanám előtte, nagyon szívesen a receptet, szép hétvégét:
    Margó

  3. Aurélia Vadaszán says:

    Kedves Margó!
    Miközben ezt írom, épp két pofára zabálom a frissen kisült sajtos makarónit. Nagyon bejön 🙂
    Legközelebb kicsit bátrabb leszek a sóval, kicsit sótlan lett (bár ez még a jobbik eset :)).
    Egy kérdés: ha bacont szeretnék beletenni, előtte kicsit megpirítsam vagy mehet bele “nyersen”?
    Előre is köszi a segítséget!
    És a receptet is!! 🙂
    Üdv, Aurélia

  4. cvitamin says:

    Finom volt! Köszönjük: a Család:-)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!