Rupáner-konyha

Gyors, kekszes őzgerinc – sütés nélkül

DSC_0022k

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept ebben a hőségben is, hiszen sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el, bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók (1 őzgerinc formához):

– három bögre darált háztartási keksz (25 dkg)
– 1 csomag 25 dkg-os háztartási keksz összetördelve
– másfél bögre porcukor (25 dkg)
– fél bögre kakaópor (nálam holland, 5 dkg)
– 25 dkg vaj vagy margarin
– bő háromnegyed bögrényi víz (2 dl)
– ízlés szerint rum vagy rumaroma

Elkészítése:

1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a vajat és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk felforrni, ekkor takarékra tesszük, és főzzük még három-négy percig.
2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darált kekszet, majd a darabosat is, és még egy picit főzzük lassú tűznél. Egy-két percig nagyjából.
3. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába öntjük, és szépen elegyengetjük a masszát (a tetejét vizes kanállal szoktam), majd ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább néhány órára). Alufóliába jól csomagoljuk be a formát, mert a kakaó különösen szereti magába szívni a hűtőben fellelhető ízeket és illatokat.
4. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és bátran szeleteljük, mert nagyon könnyen megy, nem kell tőle félni 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0032k

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!