Rupáner-konyha

Expressz házi kifli – bögrésen is, kelesztés nélkül

DSC_0604fh

Ez egy igazi, pihe-puha foszlós kifli, amit szeretni fogtok, nemcsak azért mert finom, hanem azért is, mert nagyon hamar elkészül. Egy sütős csoportban osztogatták a minap, muszáj volt megsütnöm 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– 1 bögre 2,8%-os langyos tej (2,5 dl)
– fél kocka élesztő (2,5 dkg)
– 2,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
– 1 púpos teáskanál cukor
– 1 púpos teáskanál só

+ pici tej a kenéshez

Elkészítése:
1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
2. Ezután a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk, melyet két egyenlő gombócra osztunk.
3. A gombócokat ezután kör alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi vastagságúra, majd négy-négy cikkre vágjuk őket.
4. A cikkeket ezután olyan vékonyra elnyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd a szélesebbik felüknél fogva kiflikké csavarjuk őket, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket, majd megkenjük a tetejüket tejjel. Férjen rá egy tepsire mind!

DSC_0522j

5. A sütő aljába kisebb tepsibe kevés vizet teszünk, majd felkapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre, és betesszük a kifliket az ekkor mindig hideg sütőbe.
6. Körülbelül húsz perc alatt aranybarnára sülnek, és már készen is vagyunk 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0604k

Recept alapötlete: itt...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Végh-Fodor Mónika says:

    Vajon teljes kiőrlésű liszttel ugyanígy működik a recept? Fehér cukor helyett mit lehetne? (Az élesztő miatt gondolom, max. nádcukor jöhet szóba.) Nagyon tetszik az oldal, gratulálok!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!