Rupáner-konyha

Sonkás-húsos penne tejfölös sajtszószban

DSC_0236kj

Nálunk a lányok nagyon szeretik a tésztát, leginkább üresen 🙂 Ettől függetlenül azért szoktam próbálkozni náluk különféle szószokkal és mártásokkal, de a bolognain kívül még nemigen sikerült náluk célt érni a próbálkozásaimmal. Ez a finomság sem érte el náluk a kívánt hatást, de nekünk felnőtteknek azért nagyon is ízlett 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
– 2-3 evőkanál étolaj
– 1 kisebb fej vöröshagyma apróra kockázva
– 35-40 dkg darált sertéslapocka
– 1 nagy dogoz tejföl (330 g-os, de ha nagyobb az sem baj)
– 10 dkg házi sonka vagy füstölt comb apróra kockázva (egyéb sonka is jó, de a sósabbakból válogassunk)
– 15 dkg reszelt sajt
– 1-2 mokkáskanál só (lehet több is, de csak a végén sózzuk utána, mert a mi házi sonkánk például elég sós)
– fél mokkáskanál bors

+ fél kg penne tészta kifőzve

Elkészítése:
1. A hagymát és a sonkát rádobjuk a forró olajra, és alacsony hőfokon addig pároljuk mindössze, ameddig a hagyma üveges nem lesz.
2. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, egy csapott mokkáskanál sót, és körülbelül tíz-tizenöt perc alatt megsütjük, megpirítjuk.
3. Ha a hús megsült, akkor hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a borsot, és addig főzzük, ameddig a sajt el nem olvad benne, és szép homogénné nem válik a mártás.
4. Főtt penne tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0238k5t

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!