Rupáner-konyha

Nagyon sajtos sajtgolyó a fagyasztóból – a legfinomabb…

DSC_0997h

Már van egy sajtgolyó recept fent, de ez lekörözi azt, méghozzá toronymagasan. Régóta kerestem ezt a receptet, és most, hogy megvan, nem hinném, hogy lehet überelni. Már legalábbis számomra 🙂 Csupa-csupa sajt, mennyei, olyan, amilyennek lennie kell 🙂 Akár napokkal előtte elkészíthető, csak kivesszük a fagyasztóból, és már meg is van a vacsi vagy az ebéd egy része.

A kevéske hozzávaló, ami szükségeltetik úgy 45 darabhoz:
– 60 dkg trappista sajt
– 3 evőkanálnyi fehér finomliszt
– 2 tojás felverve

+ zsemlemorzsa a hempergetéshez
+ étolaj a sütéshez

Elkészítése:
1. A sajtot sajtreszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd lefagyasztjuk őket.
3. Tíz-tizenöt perccel mielőtt sütni szeretnénk kivesszük őket a fagyóból, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0987k

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rupáner-konyha says: (előzmény @Pogonyi Orsolya)

    Az csak azért került fel, mert vannak olyan oldalak, amik a fotóimat és az írásaimat rendszeresen, szóról-szóra, egy az egyben lemásolták…

  2. Pogonyi Orsolya says:

    Mert olvastam, hogy az oldalon lévő receptek ‘levédettek’, sajàt szellemi termékek.

  3. Rupáner-konyha says: (előzmény @Pogonyi Orsolya)

    A sógornőmtől, szabadon használható, miért lenne baj? 🙂

  4. Pogonyi Orsolya says:

    Honnan szàrmazik ez a recept? Mert ezt ismerem majd 10éve. Ha én most valahol megosztanàm, baj lenne?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!