Rupáner-konyha

Baconbe göngyölt csirkemáj, aszalt szilvával

dsc_0219k

Ez egy nagyon egyszerű, mégis pazar finomság, ezért nálunk a családban az ünnepi asztalon is ott van a helye. Két okból is: szeretjük, és pofonegyszerű az elkészítése, sőt három ok, mert hidegen legalább olyan finom, mint forrón tálalva. Az aszalt szilvát is tekerhetjük baconbe, ha úgy tartja a kedvünk, de így fűszeresen is finom a máj mellé 🙂

Hozzávalók:
– fél kg megtisztított csirkemáj
– kb. 20 dkg bacon
– bors ízlés szerint (körülbelül fél-egy mokkáskanálnyi)
– 15-20 szem aszalt szilva (előtte borba is áztathatjuk egy fél órára, hogy még pikánsabb legyen 🙂

Elkészítése:
1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, félbe vágjuk őket, és közben levágunk róla minden inas részt.
2. A májakat egy-egy baconcsíkra fektetjük, feltekerjük őket, majd egy kisebb méretű jénaiba vagy tapadásmentes tepsibe sorakoztatjuk őket, szétosztjuk a tetején az aszalt szilvákat, meghintjük frissen őrölt borssal, majd 180 fokon ropogósra sütjük őket. Ez nagyjából 25-30 percet vesz igénybe.
3. Mindenképpen vágjunk ketté egy májat, mielőtt kivennénk a tepsit, hogy ellenőrizzük, biztosan megfelelően átsült-e.

Jó étvágyat! 🙂

dsc_0200

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!