Rupáner-konyha

Bögrés, krémes almaleves – villámgyorsan

Igazi forró finomság, ami áldásos ebben az influenzás időszakban. Simogatja a torkot a puha, édes almával teli, krémes-vaníliás leves, a fahéjtól pikáns és a gyömbértől üde. Igazi szobába kucorodós finomság, ami még fájós torokkal is lecsúszik, miközben plédbe csavarodva szünetet tartunk egy jó könyv, két fejezete között.

Hipp-hopp megvan, csak tíz perc forralás , és már kanalazhatjuk is, nem kell habarni, vagy félni, hogy csomós lesz, nem tudjuk elrontani 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

– 6 darab közepes alma (1 kg)

– 4 bögre 2,8%-os tej (1 liter)

– 2 bögre víz (fél liter)

– fél bögre kristálycukor (8 dkg)

– 1-2 citrom leve kifacsarva (ízlés szerint)

– 1 mokkáskanál őrölt fahéj

– 1 mokkáskanál, frissen lereszelt gyömbér

– 1 csomag főzős, vaníliás pudingpor (40 g-os)

Elkészítése:

1. A pudingport beleöntjük egy bögrébe, majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje.

2. A pudingporos tejet villával csomómentesre keverjük, majd a többi tejet és a vizet feltesszük egy nagyobb fazékban, közepes lángon melegedni.

3. Míg a tej melegszik, addig az almákat meghámozzuk, és felkockázzuk.

4. Mikor a tejes víz már forró (ne lobogjon, csak jó meleg legyen), akkor félrehúzzuk a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot és az almát, majd közepes tűzön, kevergetés mellett tíz percig forraljuk.

5. Ezután a pudingporos tejet is hozzákeverjük a levesünkhöz, ízesítjük fahéjjal és gyömbérrel.

6. Hagyjuk besűrűsödni, félrehúzzuk a tűzről, és belefacsarjuk a citrom vagy a citromok levét. Én másfél citrom levét tettem bele, mert szeretem, ha picit savanykás. Ezután kóstoljuk, és adunk még hozzá cukrot vagy fahéjat, ha hiányérzetünk van.

7. Negyed óra állás jót tesz neki, jobban összeérnek az ízek.

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!