Rupáner-konyha

Bögrés joghurtos piskóta

Ez a joghurtos piskóta azért nagy kedvenc, mert amellett, hogy egy egyszerű kevert tésztáról van szó, mégis gazdag és könnyed a tésztája. Meggyel szeretem a legjobban, a nyár egyik legfinomabb süteménye szerintem, a savanykás, forró meggyel, és a laza tésztával. Anyukáméktól nagyon finom meggyet szedtem hozzá, végre! Az elsőről a tanév végi hajrá miatt teljesen lemaradtam, de a kései fajtáról szerencsére nem, így elkészült az első meggyes darab nálam idén 🙂

Hozzávalók:

– 2 tojás

– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)

– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)

– 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)

– 10 dkg puha vaj

– 1 bögre natúr joghurt (200 g)

– fél bögre tej (1,25 dl)

– 1 csomag sütőpor (12 g)

A tetejére:

– kb. fél kg meggy kimagozva

+ porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:

1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent), kb. 20*30-as tepsibe öntjük.

2. A tetejét megszórjuk vagy kirakjuk a kimagozott, felezett meggyszemekkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Hagyjuk langyosra hűlni, majd meghintjük porcukorral és csinos kockákra vágjuk! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!