Rupáner-konyha

Habkönnyű málnás túrótorta, bögrésen, sütés nélkül

A hőség és a málnaszezon ihlethet hasonló hűvös, gyümölcsös, könnyed recepteket, amikhez szerencsére nem kell bekapcsolnunk a sütőt. Ezen a tortán egy egyszerű vajas, kekszes alapon örvénylik a málnás, túróhab, amit egy pici citrom bolondít meg még jobban. Próbáljátok ki, ha szeretitek a málnát és a túrót, akkor odalesztek érte 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

– két és fél bögre (25 dkg) összemorzsolt vagy ledarált keksz

– 15 dkg olvasztott vaj

A túrókrémhez:

– szűk negyed bögre víz (kb. fél dl)

– egy és negyed bögre habtejszín (kb. 3 dl)

– 2 evőkanál zselatinpor

– 50 dkg félzsíros tehéntúró

– 1 bögre cukor (16 dkg)

– negyed bögre frissen facsart citromlé (bő fél deci)

A málnás zseléhez:

– 25 dkg friss vagy fagyasztott málna

– 2 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

1. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk olajjal. Az oldalát is!

2. A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk, úgy hogy egyenletesen legyen.

3. Míg a krémet készítjük, addig betesszük a fagyasztóba.

4. A zselatint hideg vízben elkeverjük, majd felmelegítjük (én mikróban melegítettem, de csak nagyon rövid ideig). Ne legyen forró! Félretesszük hűlni, egyszer-kétszer majd átkeverjük, miközben a krémet csináljuk.

5. A habot felverjük, és félretesszük.

6. A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük, ha nincs türelmünk, akkor villával törjük össze, de krémesebb lesz, ha mondjuk krumplinyomót használunk.

7. Ezután a túrót, a citromlével és a cukorral jó alaposan kikeverjük, majd hozzákeverjük a zselatin felét is. Ezután a habbal összeforgatjuk.

8. A málnát a cukorral egy botmixer vagy egy blender segítségével pürésítjük, majd hozzákeverjük a zselatin másik felét is. Jó alaposan keverjük bele! Ha valakinek nincs mixer kéznél, egyszerűen törje össze villával, picit rusztikusabb lesz, de úgy is finom 🙂

9. A krémet öntsük a kekszes alapra, simogassuk el, majd öntsük rá a málnás zselét, és egy villa segítségével, örvényszerűen, körkörös mozdulatokkal keverjük bele a túrós krémbe.

10. Ezután mehet néhány órára a fagyasztóba.

11. Tálaláskor egy éles késsel elválasztjuk a tortát a peremtől, málnával, és ha akad, málnalevéllel vagy mentalevéllel díszítjük.

Tipp: Én éjszakára egyszerűen a hűtőben hagytam (mert csak másnapra tartogattam), és reggel egy jó órára áttettem a fagyasztóba, hogy tuti megkeményedjen a krém. Mesésen finom és mutatós desszert is egyben 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Fotók: Rupáner-Gallé Margó

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!