Rupáner-konyha

Bögrés tiramisu, tíz perc alatt, tojás nélkül!

Ez egy tökéletes nyári desszert, de nem is csak nyári, hiszen bármelyik évszakban tökéletes. Most leginkább azért jön kapóra, mert amellett, hogy gyorsan elkészül, nem kell sütni. Nem a klasszikus, tojásos változat, így bátran elkészíthető. A tojás nélkül pedig a krémre vonatkozik, a babapiskótában van tojás… Én azért szeretem, mert ha például munkahelyre készítek a férjemnek névnapi sütit, akkor kis munkával, nagy mennyiségben elkészíthető, be a hűtőbe, és másnap már viheti is. Könnyű, krémes, habos, eteti magát, és a rumos-kakaós beütésével ellenállhatatlan kis desszert 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– egy és kétharmad bögre habtejszín (4 dl)

– negyed bögre porcukor (5 dkg)

– 30-40 dkg babapiskóta

– 1 csomag habfixáló

– egy kis doboz mascarpone (250 g)

A mártogatáshoz:

– kétharmad bögre főzött fekete kávé (2 dl)

– kétharmad bögre tej (2 dl)

– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)

– 1 teáskanál rumaroma vagy három evőkanál rum

Elkészítése:

1. A kávét lefőzzük, összekeverjük a hideg tejjel, majd a rummal vagy aromával és a vaníliás cukorral.

2. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét.

3. A babapiskótákat egyenként vagy kettesével megmártjuk a kávés tejbe, majd egy közepes méretű jénai tál (kb. 25*20-as) alját kirakjuk velük. Ezután jöhet a fele krém, majd rá még egy sor mártott piskóta, végül a krém másik fele, amit szépen elsimítunk a tetején. A babapiskótáknak ne csak az aljukat mártsuk, hanem az egészet merítsük meg, hogy karakteres legyen benne a rumos kávé. Ezért használjunk pici, mélyebb edényt a mártogatáshoz, hogy magasan legyen a kávé 🙂

4. Hűtőben lefedve vagy lefóliázva pihentetjük legalább négy-öt órát vagy egy éjszakát, és másnap tálalás előtt megszórjuk alaposan holland kakaóporral. A kakaóport szűrőn keresztül szórjuk, hogy szép egyenletes legyen!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!