Rupáner-konyha

Gyors, szuperpuha Jugó kifli bögrésen

Ez egy nagyon finom pihe-puha kifli, réteges és pufi, nem lehet abbahagyni, és még gyorsan el is készül, hiszen a sütési ideje nem több, mint 15 perc. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni 🙂

A bögre a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)

– fél bögre langyos tej (1,25 dl)

– egy teáskanál kristálycukor

– egy teáskanál só

– fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)

– háromnegyed bögre langyos víz (k. 2 dl)

– 1 evőkanál 10%-os ételecet

– két púpos evőkanál puha vaj vagy margarin

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítése:

1. A cukrot, majd az élesztőt elkeverjük a langyos tejben, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Ha szükséges, akkor adunk még hozzá egy kis tejet.

2. A tésztát fél órán keresztül, letakarva kelesztjük, majd nyolc gombócra osztjuk, melyeket tíz percig állni hagyunk.

3. A gombócokat egyenként hosszúkásra (oválisra) nyújtjuk, kb. fél centi-centi vastagra, majd a rövidebbik felüknél fogva felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztatjuk őket, szellősen, és újabb 15 percig pihentetjük.

4. A kifliket megkenjük vízzel, megszórjuk szezámmaggal (vagy sóval, köménnyel), és 240 fokra (maximumra) előmelegített sütőben, alsó-felső sütés programon, 15 perc aranyszínűre sütjük őket!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!