Rupáner-konyha

Villámgyors reggeli angol zsemle, bögrésen

Ez egy szupergyors reggeli péksütemény, vagy még inkább mondható teasüteménynek. Sütőporral készül, de ezt én meg nem mondtam volna, mert tökéletes kelt tészta jellegű, vajas zsemle a végeredmény. Forrón olvadt vajjal és édes lekvárral ettem, valami mennyei volt. Ajánlom hétvégére, reggelire, uzsonnára, de akár egy hétköznap estére is a család kényeztetésére 🙂
Ez az angolok scone-ja, az ő saját reggeli zsemléjük, ami nekem inkább pogácsasütemény 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 5 dkg puha vaj ( fél kocka)
– 2 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– 1 csipet só
– negyed bögre porcukor (5 dkg)
– fél csomag sütőpor (6 g)

+ kevés tej a kenéshez

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programon, majd beteszünk egy üres tepsit, amin majd a zsemléket sütni fogjuk.
2. A vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral és a sóval, majd összekeverjük egy fakanál segítségével a többi hozzávalóval. Ezután lisztezett deszkára öntjük, és folyamatos lisztezés mellett összeálltjuk a tésztát, amit aztán két centi vastagra nyújtunk, és öt centis pogácsaszaggatóval kiszaggatunk.
3. Mehetnek is a forró tepsire, ahol megkenjük a tetejüket tejjel.
4. Betesszük őket a sütőbe, és körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük őket.

Remélem ízleni fognak, jó étvágyat hozzá! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagy Zsuzsa says:

    Kedves Margó!

    Nem ez az első recepted, amit megcsináltam, de az első, ami nem sikerült. Vagyis eszméletlen finom, csak nem jött fel ilyen szép magasra. Mondjuk a gyerekeimet nem zavarta, felfalták laposan is, másnap meg kérték újra. 🙂
    Próbáltam forró tepsivel is, hideg tepsivel is. Mivel próbálkozhatok még? Légkeveréssel kell sütni vagy alul-felül sütéssel? Köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!