Rupáner-konyha

Bögrés, krémes almaleves – villámgyorsan

Igazi forró finomság, ami áldásos ebben az influenzás időszakban. Simogatja a torkot a puha, édes almával teli, krémes-vaníliás leves, a fahéjtól pikáns és a gyömbértől üde. Igazi szobába kucorodós finomság, ami még fájós torokkal is lecsúszik, miközben plédbe csavarodva szünetet tartunk egy jó könyv, két fejezete között. Hipp-hopp megvan, csak tíz perc forralás , és… Tovább »

Pihe-puha körtés sütemény bögrésen

Ez a sütemény egy szelet boldogság, puha tészta, zamatos, fahéjas sült-párolt körte és egy kis grízes kéreg gondoskodik a porcukor alatt megbúvó finomság tökéletességéről 🙂 Almával is isteni! Hozzávalók: – 3 tojás – 1 bögre cukor (16 dkg) – 1 kis doboz tejföl vagy natúr joghurt (180 g!) – kétharmad bögre étolaj (másfél dl) –… Tovább »

Régimódi almás linzer bögrésen – Blog kedvencek válogatás

Ezt a finomságot anyukám készítette szombaton, hagyományos családi recept, ami még a nagymamámtól származik. Ismét egy gyermekkori kedvencem, amit addig eszek, ameddig van. Sajnos ez nem szokott túl hosszú ideig tartani. Puha, omlós tészta, fűszeres, almás töltelékkel, no meg egy jó adag porcukorral, hogy még édesebb legyen a napunk tőle 🙂 A mérce a szokásos… Tovább »

Villám bögrés almás – forrón gyümölcsös

Néhány perc előkészülettel elkészíthető ez a finomság! A palacsintaízű, piskótaszerű tésztában pedig a forró, lédús gyümölcs, jól megszórva fahéjas cukorral, bizony páratlan élvezetet 🙂 Méltó megkoronázása lehet egy kiadós levesnek, mert forrón az igazi! A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 4 tojás – 2 csomag vaníliás cukor – 1 csomag sütőpor… Tovább »

Bögrés almadudli

Appledoodle a hivatalos neve, én így fordítottam 🙂 De nem az elnevezése a lényeg, hanem az a hihetetlenül puha tésztája, és a varázsos fűszerezése. Gondolkoztam mitől lesz ilyen jó az állaga, és végül a pudingpor, szódabikarbóna párosnak tulajdonítottam az érdemet. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂 A csodareceptre pedig itt leltem rá 🙂… Tovább »

Bögrés almás linzer

Ezt a finomságot anyukám készítette vasárnap, hagyományos családi recept, ami még a nagymamámtól származik. Ismét egy gyermekkori kedvencem, amit addig eszek, ameddig van. Sajnos ez nem szokott túl hosszú ideig tartani. Puha, omlós tészta, fűszeres, almás töltelékkel, no meg egy jó adag porcukorral, hogy még édesebb legyen a napunk tőle 🙂 A mérce a szokásos… Tovább »

15 perces almás palacsinta – bögrés verzió, déditől

Ez a palacsinta ízvilágában tulajdonképpen a bundásalmát idézi meg, mégis könnyedebb, kevésbé olajos, palacsintásabb 🙂 Villám gyorsan megvan és meghintve fahéjas cukorral, mind az almás desszertek és mind a palacsinták között abszolút dobogós, leg-leg-leg… A mérce ezúttal 2 dl-es bögre! Hozzávalók: – 2 db alma – 2 tojás – 2 evőkanál cukor – 1 bögre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!