Rupáner-konyha

Bögrés, krémes almaleves – villámgyorsan

Igazi forró finomság, ami áldásos ebben az influenzás időszakban. Simogatja a torkot a puha, édes almával teli, krémes-vaníliás leves, a fahéjtól pikáns és a gyömbértől üde. Igazi szobába kucorodós finomság, ami még fájós torokkal is lecsúszik, miközben plédbe csavarodva szünetet tartunk egy jó könyv, két fejezete között. Hipp-hopp megvan, csak tíz perc forralás , és… Tovább »

Pihe-puha csokoládés tekercs (bögrésen is)

Ha kényeztetni szeretnétek vasárnap (vagy bármikor :-)) a családot, akkor bátran nyúljatok ehhez a recepthez. Egy habos kávé mellé ideális kis hétvégi reggeli, a puha vajas kelt tésztába csomagolt, olvadozó csokoládé… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – egy és egyharmad bögre 2,8%-os, langyos tej (3,4 dl) – fél bögre cukor (8… Tovább »

Tepsis sajtos makaróni – gyorsan valami finomat…

Ezt nem gondoltam! Sajtból és tésztából is lehet mesterien finomat alkotni, ráadásul szósz-kotyvasztás nélkül, gyorsan 🙂 “Ouick and easy”, gyorsan és könnyedén kategória. De eszembe sem jutott volna, ha nincs Barney a dinoszaurusz és a kislányom, aki végre egy elhúzódó betegség és étvágytalanság után rá nem kíván a mesében dalba szedett sajtos makarónira. Annyira szerettem… Tovább »

Dagasztás nélküli Berliner fánk (bögrésen is)

Lassan egész kis fánk arzenálom lesz, de nem tehetek róla, nagyon szeretem, minden formában. Ez a helyre kis fánkocska is nagy kedvenc lett, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is, igazán párnaszerű, puha tésztája van. Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy… Tovább »

Nagyon csokis málnás muffin bögrésen

Sok csoki, sok kakaó, kevés cukor, savanykás málna, puha tészta, szépséges kinézet, többet nem tudok mondani, de nem is kell 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 1 bögre fehér finomliszt (12,5 dkg) – 1 teáskanál sütőpor – 1 tojás – fél bögre kristálycukor (8 dkg) – 1 tábla jó minőségű… Tovább »

Sajtgolyó tizenöt perc alatt – Blog Top 20

Életem első sajtgolyóját a sógornőm készítette, és abba sem bírtam hagyni. Aztán megtörtént a baj: nem találta azóta sem a receptet 🙂 Végül szerencsére előkerült, úgyhogy újabb sajtgolyó került fel a blogra, méghozzá olyan, ami egyszeri és megismételhetetlen. Imádni fogjátok, kívül roppanós, belül sajtos ízrobbanás. Tartármártással valami fenomenális 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Egyszerű bögrés cupcake – habkönnyed csoda

Ezek a kis szépségek a borítóterv fotózására készültek, és azzal a lendülettel be is kerültek a családi repertoárba. Az alapja egy könnyű és puha vajas-vaníliás tészta, a tetején a topping egy mascarponés, vajas, tejszínes habszerű finomság, amely tetszés szerint színezhető szörppel, ételszínezékkel vagy akár gyümölcslével. Még egy pluszt ad neki, ha ennyi nem lenne elég,… Tovább »

Bögrés terefere szelet

A szokásos ötperces keverem-kavarom receptek egy újabb darabja. Nem tömény, nem édes, hétköznapi sütemény, tea vagy kávé melletti tereferékhez 🙂 Hozzávalók: – háromnegyed bögre olvasztott margarin (vagy vaj), megfelel 15 dkg-nak – 1 bögre cukor – 3 bögre liszt – 1 csomag sütőpor – 2 tojás – 2 evőkanál kakaópor (nálam holland) – 1 bögre… Tovább »

Bögrés diós kekszek – puhák, omlósak!

Akkor nyissuk meg ezt az évet egy olyan finomsággal, ami le fog csúszni így az ünnepek után is. Amiért szeretjük azon túl, hogy eteti magát, az az, hogy sokáig eláll a kekszes dobozban, ha hagyunk neki rá lehetőséget 🙂 A diós tearudak receptjét variáltam át, több dió és egy kis szódabikarbóna lényegében alakította át a… Tovább »

Kekszes őzgerinc – bögrésen, sütés nélkül, leegyszerűsítve!

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept így karácsony előtt. Sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók (1 őzgerinc formához): – egy bögre víz szűken mérve – másfél bögre cukor –… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!