Rupáner-konyha

A tökéletes bögrés krumplis pogácsa (kelesztés nélkül!)

Egy házias, pillekönnyű, selymes bélzetű, ízletes csodapogi ez, aminek nálunk már hűlt helye sajnos 🙂 De nagyon gyorsan megvan, nem kell sem keleszteni, sem dagasztani, a tésztája pedig nagyon puha, így játszi könnyű vele bánni. Valószínűleg holnap újabb adag készül mi nálunk 🙂 Már régóta szeretnék krumplis pogácsát sütni, de visszatartott, hogy nem sikerült még… Tovább »

13 pofonegyszerű bögrés sós

Közeleg a húsvét, úgyhogy összeszedtem Nektek a legjobb sós receptjeimet, hogy legyen miből válogatni. Igyekeztem kiemelni, hogy melyiknek mi a legfőbb vonzereje, remélem találtok köztük kedvetekre valót, mert akad itt kerek, hosszúkás, sajtos, puha, omlós, mutatós, túrós, olyan ami napok múltán sem szárad ki, de olyan is, amiből forrón egy tepsi tartalma pillanatok alatt elpárolog…. Tovább »

Réteges sajtos-juhtúrós pogácsa (bögrésen is)

És sajt van a rétegekben, a tésztája pehely, az íze isteni, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Nincs egy csomó hajtogatás, mindössze egyszeri, a tésztáját csak gyúrjuk, enni pedig csak esszük-esszük-esszük. Laurácskámmal készítettük, ő a legnagyobb pogácsás a családban, szívesen visz belőle tízóraira, és a sajtos a kedvence. Ez is nagy sikert aratott nála 🙂 A mérce… Tovább »

Sós, házias vendégváró pogácsa – harmadnapra sem szárad ki

Ennél jobb vendégváró kevés akad. Juci receptjei közt találtam, “Mancinéni féle” sós pogácsaként volt feljegyezve. Puha, foszlós, egyúttal omlós és még harmadnapra sem veszít az állagából, finomságából, ami a zsír jótékony hatásának köszönhető. Akárcsak a házias íze. Nagyon finom, próbáljátok ki 🙂 Különösen szépek és mutatósak is, csillogó réteggel a tetejükön. Amiért pedig praktikus: este… Tovább »

Villám töpörtyűs pogácsa – nagyon sokáig eláll!

Ez a töpörtyűs pogácsa számos kísérlet, falatnyi, tökéletes végeredménye. Gyorsan elkészül, abszolút nem pihentetjük, mennyeien foszlós, leveles, intenzíven töpörtyűs, omlós, a tésztáját összeállítani pedig könnyebb nem is lehetne. Benne van minden földi jó, ami kell a házias töpörtyűs pogácsához: zsír, bor, tejföl, élesztő. Nem kell hajtogatni, mégis a végeredmény simán versenyre kel bármelyik hajtogatott pogival…. Tovább »

Krumplis párnapuffancs bögrésen

Nagyon szeretem a krumplival készülő kelteket, de ezt a puffancsot nem igen hiszem, hogy bármi lekörözheti nálam. Képzeljetek egy el egy nagyon könnyű, puha kelt tésztát, ami krumplival és finom vajjal készül, mindezt úgy, hogy a nyújtás után kacsazsírral megkenjük, félbehajtjuk, és úgy sütjük. Ehhez nincs mit hozzátenni 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Álompuha sajtos pogácsa bögrésen

Minden nyáron, a Lili névnaphoz legközelebb eső szombaton unokatestvér találkozót rendez a család. Szép, örömteli napja ez az évnek, ahol a régen nem látott, távoli rokonokkal együtt tölthetünk egy kis időt, és ahol a család aprajánál nagy játék, szaladgálás, nevetés veheti kezdetét. A szokásos menü birkapörkölt, sok házi sütemény és az elmaradhatatlan nagy kosár pogácsa,… Tovább »

Finom kelt juhtúrós pogácsa dagasztás nélkül, bögrésen

A túrós pogácsák királynője, finom, ízes, éppen annyira érződik rajta a juhtúró, hogy igazán karakteressé teszi. És amiért még szeretjük: csak gyúrjuk, hűtjük, sütjük. Éjszakára mehet a hűtőbe, mikor jönnek a vendégek, akkor már csak sütni kell. Nagyon finom és mutatós 🙂 A recept egyébként saját kísérlet eredménye 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!