Rupáner-konyha

Bögrés joghurtos piskóta

Ez a joghurtos piskóta azért nagy kedvenc, mert amellett, hogy egy egyszerű kevert tésztáról van szó, mégis gazdag és könnyed a tésztája. Meggyel szeretem a legjobban, a nyár egyik legfinomabb süteménye szerintem, a savanykás, forró meggyel, és a laza tésztával. Anyukáméktól nagyon finom meggyet szedtem hozzá, végre! Az elsőről a tanév végi hajrá miatt teljesen… Tovább »

Bögrés diós kosárka

Már szerepel egy diós kosárka a blogon, azt meggyel sütöm, és a tésztájában sütőpor van. Most egy újat kísérleteztem ki, olyat, ami a klasszikus vajas tésztából készül, nem kell bele sem sütőpor, sem élesztő. Nagyon finom a végeredmény, és maga a tészta is formatartó, laza, édes, omlós kis kosárka, baracklekvárral, és egy finom habos-diós koronával…. Tovább »

Bögrés vattasüti

Ez egy hipp-hopp finomság ismét, a férjem névnapjára készült, a kollégáinak vitte a munkahelyére. Hihetetlenül, puha, laza tésztája van, a tetején pedig egy vaníliapudingos réteg, rajta vajjal és cukorral pirított kókusz. Fenomenális, abbahagyhatatlan… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók a tésztához: – két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg) – egy… Tovább »

Mini mogyorós kiflik (bögrésen is)

Kétfalatnyi omlós, puha kiflicskék, mindössze három hozzávalóból, rajta roppanós karamellává pirult mogyoróval és egy leheletnyi fahéjjal. Komoly függőséget okoz, pláne, hogy rukk-cukk elkészül 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 64 darab apró kiflihez: – 20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt – két és fél bögrényi liszt (32 dkg) – 20 dkg… Tovább »

Keleti csemege – sütés nélkül

Egy kedves Olvasóm már egy ideje kéri tőlem ennek a finomságnak a receptjét, és végre Húsvétkor eljutottam odáig, hogy elkészült. Hát, valami mennyei. Nemcsak mutatós, mert az ostyába bújtatott pirított dió a grillázs cukorral és a selymes vajas krémmel, puha csokoládéval, áááááááááááááá… őrület, de komolyan 🙂 Ritka kapós volt! A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Gyümölcskenyér (bögrésen is)

Méghozzá csokival, pirult dióval, és sok-sok porcukorral a tetején. Finom puha, vajas-rumos-csokis piskóta. Egy szeletnél nem lehet megállni, de kettőnél sem. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg) – 1 bögre kristálycukor (16 dkg) – 5 tojás – 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)… Tovább »

Kekszes őzgerinc – bögrésen, sütés nélkül, leegyszerűsítve!

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept így karácsony előtt. Sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók (1 őzgerinc formához): – egy bögre víz szűken mérve – másfél bögre cukor –… Tovább »

Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

Ez a tészta egy álom! Annyira könnyű vele dolgozni, hogy az elképesztő. A gyúrása valószerűtlenül gyorsan megvan, a végeredmény pedig egy olyan vaj puha, könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad. Döbbenet:-) Pláne azok után, hogy mennyi receptet megszenvedtem már. És tíz perc sütésidő után valóban pihe-puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen… Tovább »

Szupergyors bögrés süti

Ez a süti a leggyorsabb kevertem, mindent belezuttyantok a tálba, összekeverem, hozzáadom a tortadarát és sütöm. Benne van minden, amit szeretek: csokis, nem émelyítően édes, könnyed, piskótás benne a plusszal, amit a tejföl ad. Na és persze a porcukorfelhő a tetején 🙂 Tejfölös csodabogár néven fut az eredeti recept (ami itt a blogon is fent… Tovább »

Szezámos csokis süti bögrésen

Ez egy végtelenül egyszerű sütemény, amit a szezámmag tesz egyedivé. A tésztája a szokásos keverem-kavarom, az eredmény mégis nagyon különleges: nagyon csokoládés, nagyon kakaós, pillekönnyű, és a rápirult szezámmaggal együtt valami leírhatatlanul finom. A kisebbik kislányom abba sem bírta hagyni a magocskás sütit, ahogy ő nevezte el. Pedig nem is édesszájú, süteményekre pedig csak ritkán… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!