Rupáner-konyha

Bögrés diós kosárka

Már szerepel egy diós kosárka a blogon, azt meggyel sütöm, és a tésztájában sütőpor van. Most egy újat kísérleteztem ki, olyat, ami a klasszikus vajas tésztából készül, nem kell bele sem sütőpor, sem élesztő. Nagyon finom a végeredmény, és maga a tészta is formatartó, laza, édes, omlós kis kosárka, baracklekvárral, és egy finom habos-diós koronával…. Tovább »

Bögrés vattasüti

Ez egy hipp-hopp finomság ismét, a férjem névnapjára készült, a kollégáinak vitte a munkahelyére. Hihetetlenül, puha, laza tésztája van, a tetején pedig egy vaníliapudingos réteg, rajta vajjal és cukorral pirított kókusz. Fenomenális, abbahagyhatatlan… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók a tésztához: – két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg) – egy… Tovább »

Mini mogyorós kiflik (bögrésen is)

Kétfalatnyi omlós, puha kiflicskék, mindössze három hozzávalóból, rajta roppanós karamellává pirult mogyoróval és egy leheletnyi fahéjjal. Komoly függőséget okoz, pláne, hogy rukk-cukk elkészül 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 64 darab apró kiflihez: – 20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt – két és fél bögrényi liszt (32 dkg) – 20 dkg… Tovább »

Keleti csemege – sütés nélkül

Egy kedves Olvasóm már egy ideje kéri tőlem ennek a finomságnak a receptjét, és végre Húsvétkor eljutottam odáig, hogy elkészült. Hát, valami mennyei. Nemcsak mutatós, mert az ostyába bújtatott pirított dió a grillázs cukorral és a selymes vajas krémmel, puha csokoládéval, áááááááááááááá… őrület, de komolyan 🙂 Ritka kapós volt! A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Gyümölcskenyér (bögrésen is)

Méghozzá csokival, pirult dióval, és sok-sok porcukorral a tetején. Finom puha, vajas-rumos-csokis piskóta. Egy szeletnél nem lehet megállni, de kettőnél sem. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg) – 1 bögre kristálycukor (16 dkg) – 5 tojás – 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)… Tovább »

Kekszes őzgerinc – bögrésen, sütés nélkül, leegyszerűsítve!

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept így karácsony előtt. Sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók (1 őzgerinc formához): – egy bögre víz szűken mérve – másfél bögre cukor –… Tovább »

Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

Ez a tészta egy álom! Annyira könnyű vele dolgozni, hogy az elképesztő. A gyúrása valószerűtlenül gyorsan megvan, a végeredmény pedig egy olyan vaj puha, könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad. Döbbenet:-) Pláne azok után, hogy mennyi receptet megszenvedtem már. És tíz perc sütésidő után valóban pihe-puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen… Tovább »

Szupergyors bögrés süti

Ez a süti a leggyorsabb kevertem, mindent belezuttyantok a tálba, összekeverem, hozzáadom a tortadarát és sütöm. Benne van minden, amit szeretek: csokis, nem émelyítően édes, könnyed, piskótás benne a plusszal, amit a tejföl ad. Na és persze a porcukorfelhő a tetején 🙂 Tejfölös csodabogár néven fut az eredeti recept (ami itt a blogon is fent… Tovább »

Szezámos csokis süti bögrésen

Ez egy végtelenül egyszerű sütemény, amit a szezámmag tesz egyedivé. A tésztája a szokásos keverem-kavarom, az eredmény mégis nagyon különleges: nagyon csokoládés, nagyon kakaós, pillekönnyű, és a rápirult szezámmaggal együtt valami leírhatatlanul finom. A kisebbik kislányom abba sem bírta hagyni a magocskás sütit, ahogy ő nevezte el. Pedig nem is édesszájú, süteményekre pedig csak ritkán… Tovább »

Bögrés túrógombóc fánk

Hát igen, ez két óriási kedvencem ötvözve, és már a neve is önmagáért beszél. Nem is kettő, hanem három kedvenc, mert olyan mintha túrógombócot, fánkot és Túró Rudit ennénk egyszerre, annyira túrós, krémes és könnyed egyszerre. Nem is tudom, mit mondjak, egyszerűen annyira őrületesen jó, hogy meg kell kóstolni! 🙂 És, ami még nagy előnye:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!