Rupáner-konyha

Bögrés vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül

Arankától, anyukámék kertszomszédjától származik ez a gyors kis recept, és miután megkóstoltam, rögtön meg kellett sütnöm, annyira finom 🙂 A legjobb sós kelt, amit eddig ettem, puha a tésztája, és a sós-vajas rétegek közte, valami mesések. Tuti siker, akár vendégvárónak, akár egy tartalmas másodiknak a leves után… Csak összegyúrjuk, és máris sütjük, nincs vele macera… Tovább »

Pihe-puha csokoládés tekercs (bögrésen is)

Ha kényeztetni szeretnétek vasárnap (vagy bármikor :-)) a családot, akkor bátran nyúljatok ehhez a recepthez. Egy habos kávé mellé ideális kis hétvégi reggeli, a puha vajas kelt tésztába csomagolt, olvadozó csokoládé… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – egy és egyharmad bögre 2,8%-os, langyos tej (3,4 dl) – fél bögre cukor (8… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!