Rupáner-konyha

Pöri-burger bögrésen

Avagy ahogyan én azt elképzel(t)em, sertéspörköltből, mert mi azt készítjük a leggyakrabban. Ha már Street-foodot készítenék ebből a gyöngyszemből, akkor mindenképpen ragaszkodnék hozzá, hogy ami belekerül, az bizony összhangban legyen a tradíciókkal. Mi pedig hagyományosan tésztával esszük, vagy szigorúan ropogós héjú, buborékos belsejű, pihe-puha kenyérrel, csalamádéval és/vagy csemegeuborkával. Így ezeket a tészta kivételével mind beleálmodtam,… Tovább »

Szuper-ropogós csirkemell, szupergyorsan!

Amikor a csirkemell kap pikáns mustárt, könnyű joghurtot, tojást és kukoricapelyhet, akkor azt már legfeljebb egy krémsajtos burgonyával fokozhatjuk, amit megbolondítunk frissen facsart citromlével és zsenge hagymával. Szeretni fogjátok 🙂 Hozzávalók: – 50 dkg csirkemell felszeletelve – só a fűszerezéshez A panírhoz: – kétharmad bögre natúr joghurt (1 kis pohárnak felel meg, 130-140g) + 3… Tovább »

Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!

Avagy sajt, sajt hátán! Tudtátok, hogy a sajt egy kis forró vizes fürdő után úgy nyújtható, mint egy tészta? Én nem, és meg is lepődtem, de örülök, hogy találkoztam ezzel a jelenséggel, mert nekem, mint sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni,… Tovább »

Bögrés, krémes almaleves – villámgyorsan

Igazi forró finomság, ami áldásos ebben az influenzás időszakban. Simogatja a torkot a puha, édes almával teli, krémes-vaníliás leves, a fahéjtól pikáns és a gyömbértől üde. Igazi szobába kucorodós finomság, ami még fájós torokkal is lecsúszik, miközben plédbe csavarodva szünetet tartunk egy jó könyv, két fejezete között. Hipp-hopp megvan, csak tíz perc forralás , és… Tovább »

Csöröge fánk (bögrésen is)

Már több csöröge fánk van fent, de jelenleg ez a szépség a kedvencem, könnyű édes-vajas a tésztája, ami beleomlik a szánkba 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg) – két tojás – 8 dkg puha vaj – háromnegyed bögre porcukor (8 dkg) –… Tovább »

Habkönnyű citromos-túrós kalácsfelfújt

Ez egy igazi finomságos villámdesszert, ráadásul kiválóan alkalmas a megmaradt, szikkadt kalács eltüntetésére.. Eredetileg a hétvégén mákos guba készült volna nálunk, de mivel rájöttem, hogy nincs mákom, mert nincs mákom, a férjem legnagyobb örömére (aki nem egy nagy mákrajongó), ez a túrós felfújt készült. Lévén, hogy túrónk volt itthon. Ezt rögtönöztem, beletettem, amit jónak gondoltam,… Tovább »

Villámgyors zöldséges-tejszínes csirkemell

Ez egy igazi serpenyős, gyorsan az asztalra varázsolható étel, ami körettel együtt szűk fél óra alatt elkészül, és valami nagyon finomságos 🙂 Készíthetjük tésztával, rizzsel vagy amivel jól esik 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 30 dkg csirkemellszelet – 3-4 evőkanál étolaj vagy olíva olaj – egy-két teáskanál só –… Tovább »

Sült túrógombóc (bögrésen is)

Amikor a túrógombócot főzés helyett megsütni készültem, csakis valamire jóra számítottam. De ez több annál. A család egyöntetűen úgy gondolta, hogy a túrógombócnál sokkal finomabb ez a kívül picit roppanós, belül krémesen túrós finomság, ami picit sem száraz vagy fojtós, hanem elolvad a szánkban… Vaníliás tejföllel és porcukorral, hááááát, nagyon finom 🙂 A mérce a… Tovább »

Sajtos-tejfölös csirkecombok

Ma nagyon finom ebéd készült nálunk, ezek a gyönyörűséges aranybarna sajt alá bújt sós-borsos, vaj puha pipicombok, selymes tejföllel és zöldséges rizzsel körítve. Na és egy kis kovászos uborkával. Sikerült degeszre ennem magamat, valószínűleg nem is fogok vacsorázni 🙂 Hozzávalók: – 10 darab csirke alsó comb (dobverő, ahogy a lánykáim hívják) – egyharmad bögre étolaj… Tovább »

Nagyon sajtos sajtgolyó a fagyasztóból – a legfinomabb…

Már van egy sajtgolyó recept fent, de ez lekörözi azt, méghozzá toronymagasan. Régóta kerestem ezt a receptet, és most, hogy megvan, nem hinném, hogy lehet überelni. Már legalábbis számomra 🙂 Csupa-csupa sajt, mennyei, olyan, amilyennek lennie kell 🙂 Akár napokkal előtte elkészíthető, csak kivesszük a fagyasztóból, és már meg is van a vacsi vagy az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!