Rupáner-konyha

Csokoládés zsemlék (bögrésen is)

Ha valami, akkor ez bizony kimeríti a kényeztető, édes reggeli fogalmát: vajas, kalácsszerű tészta, olvadt étcsokoládé, a tetején pedig vaníliás cukros karamell. Elkészíteni pedig igazán semmiség, a tésztát csak összeállítjuk, kelesztjük, formázzuk, sütjük. Nagyon könnyű vele dolgozni, így belefér egy vasárnap reggelbe, de egy délutáni uzsonnát is megkoronázhatunk vele… A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Isteni ischler (bögrésen is)

Linzer, lekvár, csokoládé, egy kis kakaó, némi dió, csipet fahéj, leheletnyi vanília. Ez az ischler. A recept olyan, ahogyan mi szeretjük, elegyítettem a klasszikus kakaós tésztát a dióssal. Vagy a diós klasszikust a kakaóssal, nem tudom, mert a vélemények megoszlanak arról, hogy melyik is az igazi. De egy biztos: a miénk nem az, ellenben ellenállhatatlanul… Tovább »

Pihe-puha csokoládés tekercs (bögrésen is)

Ha kényeztetni szeretnétek vasárnap (vagy bármikor :-)) a családot, akkor bátran nyúljatok ehhez a recepthez. Egy habos kávé mellé ideális kis hétvégi reggeli, a puha vajas kelt tésztába csomagolt, olvadozó csokoládé… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – egy és egyharmad bögre 2,8%-os, langyos tej (3,4 dl) – fél bögre cukor (8… Tovább »

Puha csupacsoki keksz – hét perc alatt megsül…

Jöjjön ismét egy igazi, rohanó háziasszonyos összekutyulom, aztán hét perc alatt megsütöm recept! Elif gasztroblogjáról merítettem az ötletet! Egyszerűen telitalálat volt, bárhová is vittünk eddig belőle. Az ember meglátja és beletör, belecsíp, felkapja, leül mellé egy pohár tejjel vagy anélkül, de csak úgy elsétálni mellette, nem lehet. Ha biztosra akarok tehát menni a sikerrel, akkor… Tovább »

Mézeskalács sütemény (bögrésen is)

Ennél több nem is kell a karácsonyi hangulathoz, mézeskalácsillat, fahéj, szegfűszeg, kakaó, vanília, pikáns szilvalekvár, roppanós csokoládéburok. Mindez pedig egyszerűen, a gyorsabbnál is gyorsabban. Kicsik és nagyok kedvence, ami sokáig eláll. Olyan, mintha szilvás, mézes puszedliba harapnánk… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: A tésztához: – 1 bögre méz (25 dkg) – 1… Tovább »

Pihe-puha diós sütemény bögrésen

Ismét egy darab a keverem-kavarom és sütöm sütik sorából, igazi régi klasszikus, nem véletlenül, hiszen egyszerű és nagyszerű, a tea mellé igazi kényeztetés ez a diós, könnyű kis piskóta a leheletnyi reszelt csokoládéval 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 15 dkg vaj vagy margarin – 2 bögre darált dió (20 dkg)… Tovább »

Meggyes Túró Rudi szelet sütés nélkül

Meggy, tejföl, tejszín, túró, citrom, csoki, zabfalat, hűsítő élvezet, hőségre igencsak javallott 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 25 dkg tehéntúró – 200 g habtejszín – 6 evőkanál 20%-os tejföl – 20 g étkezési zselatin – 8 evőkanál citromlé – 8 evőkanál víz – fél bögre porcukor (10 dkg) –… Tovább »

Meggyes sport szelet sütés nélkül

Kakaós, csokis, meggyes, kekszes és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá 🙂 Harminckét darab Sport szelet méretű édesség az eredmény, pedig mindössze néhány hozzávalóból készül… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 5 és fél bögre darált háztartási keksz (pont egy fél kg-os csomag) – 25 dkg vaj (vagy margarin) –… Tovább »

Nagyon csokis málnás muffin bögrésen

Sok csoki, sok kakaó, kevés cukor, savanykás málna, puha tészta, szépséges kinézet, többet nem tudok mondani, de nem is kell 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 1 bögre fehér finomliszt (12,5 dkg) – 1 teáskanál sütőpor – 1 tojás – fél bögre kristálycukor (8 dkg) – 1 tábla jó minőségű… Tovább »

Az eredeti Sacher-torta nyomában

A Sacher-torta receptje egy féltve őrzött titok, cukrászok generációi kérdezik maguktól, hogy vajon mennyi cukor, tojás és lekvár kell hozzá, hogy az összetévesztethetetlen ízét megkapják. Azt mesélik a receptről, hogy a Sacher Hotel széfjében lapul, szigorúan őrizve a nyilvánosságtól. Bár találhatunk szakácskönyvekben annyiféle variációt, amennyi homokszemet a tengerparton, mégis csak egyetlen helyen kóstolhattuk meg eddig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!