Rupáner-konyha

Pillecukor egyszerűen (bögrésen is)

A gyermekkorom egyik legédesebb emléke a pillecukor, imádtam, egyszerűen lelkesedtem érte 🙂 Most Laurám találta el egyik este egy mese után, hogy ő pillecukrot szeretne, de olyat, amit mi csinálunk. Hát mit tehettem volna? Természetesen megcsináltuk, és íme, Nektek pedig itt a receptje, szeretettel… Nagyon finom lett, pillekönnyű, ruganyos, puha, édes 🙂 A mérce a… Tovább »

Fahéjas fátyol bögrésen

Sokáig fogok álmodni vele 🙂 Egy német gasztroblogon akadtam a receptre, a hölgy akinek a receptet köszönhetjük, a következőképpen vezette fel: “Puha, zaftos, vajas, cukros, karamellás… Mit is mondhatnék? Vannak ételek, amelyek egyszerűen álomszerűen isteniek, vannak amelyektől az ember azonnal hanyatt esik. A fátyol minderre rátesz még egy lapáttal! Maga a csábítás, ördögien finom, az… Tovább »

Régimódi almás linzer bögrésen – Blog kedvencek válogatás

Ezt a finomságot anyukám készítette szombaton, hagyományos családi recept, ami még a nagymamámtól származik. Ismét egy gyermekkori kedvencem, amit addig eszek, ameddig van. Sajnos ez nem szokott túl hosszú ideig tartani. Puha, omlós tészta, fűszeres, almás töltelékkel, no meg egy jó adag porcukorral, hogy még édesebb legyen a napunk tőle 🙂 A mérce a szokásos… Tovább »

Ötperces túrós – blog TOP 20

Blog kedvenc, avagy pillekönnyű sütemény, könnyedén 🙂 Én imádom a túrós dolgokat, minden variációban rajongok értük: sósan, édesen, krémben, tésztán, sütiben, sütin. De ez???!!! NINCSENEK SZAVAK, leg-leg kedvenc mostantól. Az egyszerűen nagyszerű korona kivívója nálam 🙂 Az öt perc pedig a munkát takarja… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂 Hozzávalók: – 50 dkg… Tovább »

Lusta túrós bögrésen

Ez egy nagyon finom sütemény, amit szórós túrósnak is neveznek, azért mert a hozzávalókat szinte csak szórni kell a sütőbe. De fut lusta asszony rétese néven is. Nagyon különleges édesség, hasonlít a rétesre a külleme, a túró kellőképpen zaftos benne, nem szárad ki, és karakteres marad, nem vész el az édes ízek közepette. Olyan mintha… Tovább »

Olcsó bögrés kakaós

Ez egy rusztikus, mennyei, nagyon régi recept. A kakaó bármilyen lédús gyümölccsel egy nagyon ütős párosítás, és persze, mint az minden bögrés, kevert sütire jellemző, nincs vele laca-faca. Egyébként egy igazi békebeli finomság, ha jól tudom “egytojásosnak” is hívták. A fotón látható szépség ezúttal Eszter sógornőm műve 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!… Tovább »

Ötperces túrós

Avagy pillekönnyű sütemény, könnyedén 🙂 Én imádom a túrós dolgokat, minden variációban rajongok értük: sósan, édesen, krémben, tésztán, sütiben, sütin. De ez???!!! NINCSENEK SZAVAK, leg-leg kedvenc mostantól. Az egyszerűen nagyszerű korona kivívója nálam 🙂 Az öt perc pedig a munkát takarja… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂 Hozzávalók: – 50 dkg túró –… Tovább »

Bögrés szilvás fánksüti

Puha, magas piskóta, édes, forró szilva, roppanós, fahéjas cukorborítás. Kell ennél több? 🙂 Na jó, tudom még fokozni: olcsó, és ismét egy összehajigálós recept, ami olyan illattal árasztja el a konyhát, és az udvart, hogy az felér egy merénylettel 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – másfél bögre cukor – 2… Tovább »

Bögrés császármorzsa – 15 perc alatt a fenséges klasszikus

A császármorzsát szinte mindenki szereti, nem is csoda, hogy Ferenc József is megnyalta utána mind a tíz ujját, innen ered az elnevezés. Hiszen a császári pár kedvenc édessége volt. Boldogságos békebelei időket idéz, ráadásul ez egy turbó változat, ahol azzal csalunk, hogy a darát forró tejbe tesszük, így nem kell órákig pihentetnünk a tésztát, hanem… Tovább »

Bögrés aranygaluska

Az aranygaluska a kelt tészták királynője. És méltán. Hogy idézzem Gégény Gabriellát: “A vaníliasodóval leöntött aranygaluska olyan gyönyörű, mint amikor a Balaton-felvidéki dombságra meleg napfény csorog.” 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – négy bögre liszt – fél bögre cukor – 1 csomag szárított élesztő – 8 dkg puha vaj vagy margarin… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!