Rupáner-konyha

A bejgli, ami nem reped ki, sok-sok töltelékkel (bögrésen is)

Évek óta próbálkozok olyan bejglit sütni, ami nemcsak finom, hanem küllemre is tökéletes. Olyat, ami nem reped ki, márványos és csillogó, jó vastag töltelék van benne, finom, omlós tésztája van, házias ízvilággal. És idén végre sikerült, majd kiugrottam a bőrömből örömömben, nem is tudom, hogy milyen új kihívást fogok magamnak ezután találni 🙂 Küldöm szeretettel… Tovább »

Keleti csemege – sütés nélkül

Egy kedves Olvasóm már egy ideje kéri tőlem ennek a finomságnak a receptjét, és végre Húsvétkor eljutottam odáig, hogy elkészült. Hát, valami mennyei. Nemcsak mutatós, mert az ostyába bújtatott pirított dió a grillázs cukorral és a selymes vajas krémmel, puha csokoládéval, áááááááááááááá… őrület, de komolyan 🙂 Ritka kapós volt! A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Diós tearudak (bögrésen is)

Isteni diós teasütemény, porcukorba hempergetve. Nagyon kiadós, olcsó finomság, kb. 130 darab jön ki a megadott mennyiségből. A tésztája nagyon könnyen kezelhető, és sokáig el is áll, ha van ideje. Hát nálunk nincs! A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg) – 1 bögre porcukor (20 dkg) –… Tovább »

Omlós, ízletes bejgli egyszerűen (bögrésen is)

Én ezzel a finomsággal kívánok Nektek áldott, békés és meghitt ünnepnapokat 🙂 A tésztája nagyon puha, melyet a hozzávalók gazdagságának köszönhet, benne van minden, ami csak tökélyre vihet egy omlós tésztát: zsír, vaj, tejföl, tej. A tölteléke pedig zaftos, és köszönhetően egy speciális (nem kell félni, mert pofonegyszerű 🙂 eljárásnak, nem válik el a tésztától…. Tovább »

Preckedli, a legomlósabb diós linzer (bögrésen is)

Ez a sütemény egy különleges, omlós linzer, a tésztája egyaránt tartalmaz vajat és zsírt is, melyet megszórunk apróra szelt dióval és kristálycukorral. Mikor kislány voltam, anyukámmal és az öcsémmel minden karácsonyra ezt készítettük. Anya a tésztát gyúrta, mi pedig szaggatunk, szórtunk, ültünk a sütő előtt, vártunk, és mikor elkészült, rendre összeégettük a nyelvünket vele. Rendkívül… Tovább »

Gyors hópehely (bögrésen is)

Baracklekváros dió, isteni omlós, porcukros tésztába rejtve. Mennyei, házias ízélmény… A receptet dédimamánktól kaptam, szlovák örökség, és a papíron, amelyre felírta nekem, így szerepelt: “Bors-féle”. Ha az embernek nincs kedve sokat vacakolni, de valami különlegeset szeretne az ünnepi asztalra varázsolni, akkor ez a finomság ideális választás. A tésztát gyúrjuk, nyújtjuk, fogunk egy boros poharat, szaggatunk,… Tovább »

Burgonyanudli

Ami mákos, az bármilyen formában jöhet, nincs ez másképpen a dióval sem, na de ha a dió és a mák nudlira kerül, annál jobb nem is történhetne velük. Imádom a nudlit, persze a házit, azt, amit forrón vajba forgatunk, hogy szépen rá tudjon tapadni a cukros mák és dió, azt, amelyik burgonyás ízű, és amibe… Tovább »

Pihe-puha diós sütemény bögrésen

Ismét egy darab a keverem-kavarom és sütöm sütik sorából, igazi régi klasszikus, nem véletlenül, hiszen egyszerű és nagyszerű, a tea mellé igazi kényeztetés ez a diós, könnyű kis piskóta a leheletnyi reszelt csokoládéval 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 15 dkg vaj vagy margarin – 2 bögre darált dió (20 dkg)… Tovább »

Diós répasüti bögrésen

És jár még hozzá, pontosabban a tetejére egy gyömbéres-narancsos-vaníliás krém. Anélkül is nagyon finom egyébként ez a fűszeres piskóta, a krémmel pedig már egy tortajelleget ölt. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Az alapja egy egyszerű felvert tészta: – 2 bögre cukor – 4 egész tojás – 1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy csomag… Tovább »

Bögrés diós kekszek – puhák, omlósak!

Akkor nyissuk meg ezt az évet egy olyan finomsággal, ami le fog csúszni így az ünnepek után is. Amiért szeretjük azon túl, hogy eteti magát, az az, hogy sokáig eláll a kekszes dobozban, ha hagyunk neki rá lehetőséget 🙂 A diós tearudak receptjét variáltam át, több dió és egy kis szódabikarbóna lényegében alakította át a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!