Rupáner-konyha

Villám, pillekönnyű, kívül-belül sajtos pogácsák

Ez a legeslegfinomabb, legesleggyorsabb, legeslegízletesebb pogácsa, amit valaha készítettem. A receptben található arányok sokadik kísérletre lettek olyanok, amilyennek szerettem volna. Éppen hogy nem reppenek el a tányérból, olyan pehelykönnyűek 🙂 Nem kell dagasztani, keleszteni, hajtogatni, pihentetni, mégis kívül roppanós, belül puha tésztájú pogácsák kerekednek belőle, amik még másnap, harmadnap is tökéletesen élvezhetőek. Mostanában folyton ezt… Tovább »

Sajtos-tejfölös csirkecombok

Ma nagyon finom ebéd készült nálunk, ezek a gyönyörűséges aranybarna sajt alá bújt sós-borsos, vaj puha pipicombok, selymes tejföllel és zöldséges rizzsel körítve. Na és egy kis kovászos uborkával. Sikerült degeszre ennem magamat, valószínűleg nem is fogok vacsorázni 🙂 Hozzávalók: – 10 darab csirke alsó comb (dobverő, ahogy a lánykáim hívják) – egyharmad bögre étolaj… Tovább »

Sonkás-húsos penne tejfölös sajtszószban

Nálunk a lányok nagyon szeretik a tésztát, leginkább üresen 🙂 Ettől függetlenül azért szoktam próbálkozni náluk különféle szószokkal és mártásokkal, de a bolognain kívül még nemigen sikerült náluk célt érni a próbálkozásaimmal. Ez a finomság sem érte el náluk a kívánt hatást, de nekünk felnőtteknek azért nagyon is ízlett 🙂 A mérce a szokásos 2,5… Tovább »

Sárgabarackos-csokis muffin (bögrésen is)

Imádom a sárgabarack-szezont, mert ha az említett gyümölcsöt bármilyen kevert tésztába belesütjük, az valami leírhatatlanul finom, forró, egyszerre édes, savanykás, fanyar. Vagyis mennyei… Most sincs ez másképp, muffin képében csinos, és az olvadt csokoládéval, vaníliás puha piskótában, hát sejtitek szerintem 🙂 Egyébként csoki nélkül is süthetitek, úgy is nagyon fincsi… A mérce a szokásos 2,5… Tovább »

A legpuhább kelt kifli (bögrésen is)

Nagyon finom, habkönnyű, hófehér, réteges tésztája van, lekvárral, sonkával vagy csak úgy sörkorcsolyaként is kiváló ez a finomság. Lizussal készítettük, a kis beteg kiflit szeretett volna. A tojással kenegetés pedig legalább tíz percre elterelte figyelmét a bajairól. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók 16 darab kiflihez: – fél kocka élesztő – 2 evőkanál… Tovább »

Mini mogyorós kiflik (bögrésen is)

Kétfalatnyi omlós, puha kiflicskék, mindössze három hozzávalóból, rajta roppanós karamellává pirult mogyoróval és egy leheletnyi fahéjjal. Komoly függőséget okoz, pláne, hogy rukk-cukk elkészül 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 64 darab apró kiflihez: – 20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt – két és fél bögrényi liszt (32 dkg) – 20 dkg… Tovább »

Epres túróhabos kocka – sütés nélkül

Könnyed túróhabba, puha piskótába és zamatos friss eperbe haraphat az a szerencsés, aki elkészíti magának vagy esetleg akinek valaki megcsinálja ezt a légies, mennyei desszertet. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig önmagáért beszél, igen-igen nehéz abbahagyni, még több szelet után is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók egy nagy adaghoz (lehet… Tovább »

Réteges sajtos-juhtúrós pogácsa (bögrésen is)

És sajt van a rétegekben, a tésztája pehely, az íze isteni, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Nincs egy csomó hajtogatás, mindössze egyszeri, a tésztáját csak gyúrjuk, enni pedig csak esszük-esszük-esszük. Laurácskámmal készítettük, ő a legnagyobb pogácsás a családban, szívesen visz belőle tízóraira, és a sajtos a kedvence. Ez is nagy sikert aratott nála 🙂 A mérce… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!