Rupáner-konyha

Csöröge fánk (bögrésen is)

Már több csöröge fánk van fent, de jelenleg ez a szépség a kedvencem, könnyű édes-vajas a tésztája, ami beleomlik a szánkba 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg) – két tojás – 8 dkg puha vaj – háromnegyed bögre porcukor (8 dkg) –… Tovább »

Dagasztás nélküli Berliner fánk (bögrésen is)

Lassan egész kis fánk arzenálom lesz, de nem tehetek róla, nagyon szeretem, minden formában. Ez a helyre kis fánkocska is nagy kedvenc lett, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is, igazán párnaszerű, puha tésztája van. Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy… Tovább »

Tízperces pillefánk (bögrésen is)

Ezzel a villámgyorsan elkészíthető pillével nyitom meg a blogon a fánkszezont, Vízkereszt alkalmából. A kedvenc időszakaim egyike, no nem mintha nálunk nem készülne állandóan fánk a lányaim unszolására 🙂 Ez is egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól,… Tovább »

Tízperces fánk bögrésen

A kislányaim, különösen a nagyobbik, igazi fánkrajongók. Minden nap meg tudnák enni a fánkot, és van hogy adj Uramisten, de rögtön kéne. Ilyenkor ideális ez a recept, melynek köszönhetően valóban finom, könnyed kis fánkocskák készülnek, amik nem szívják meg magukat olajjal. Érdekességként említeném: Ezúttal a fánkokat nyírfacukorral készítettem, mert kaptam kipróbálásra egy kedves kis csomagot,… Tovább »

Bögrés apácafánk

Már megint fánk. Ezúttal egy gyors, filléres, egyáltalán nem szokványos, vizes-vajas tésztájú 🙂 Karamellaöntettel vagy vaníliasodóval ajánlják, de egy pikáns lekvárral is finom. Vaníliával szerintem erősen képviselőfánk jellege lesz, mert nekem az állaga arra hasonlít, annyi, hogy ennek selymesebb tésztája. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 1 bögre víz – 1… Tovább »

Pufi szalagos párnafánk

A szalagos fánkoknak szerintem nincsen párjuk! Lehet a folyamatot felgyorsítani, készítettem én is nemegyszer a sütőporos tízperces változatot, szeretem is. Ennek ellenére ragaszkodom a klasszikushoz, úgyhogy nekem az az igazi 🙂 Én így készítem, a végeredmény pedig nem az a száraz, lyukacsos, hólyagos fajta, hanem valóban olyan, mint egy édes, kerek, pihe-puha párna: Hozzávalók: 50… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!