Rupáner-konyha

Mini mogyorós kiflik (bögrésen is)

Kétfalatnyi omlós, puha kiflicskék, mindössze három hozzávalóból, rajta roppanós karamellává pirult mogyoróval és egy leheletnyi fahéjjal. Komoly függőséget okoz, pláne, hogy rukk-cukk elkészül 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 64 darab apró kiflihez: – 20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt – két és fél bögrényi liszt (32 dkg) – 20 dkg… Tovább »

Epres túróhabos kocka – sütés nélkül

Könnyed túróhabba, puha piskótába és zamatos friss eperbe haraphat az a szerencsés, aki elkészíti magának vagy esetleg akinek valaki megcsinálja ezt a légies, mennyei desszertet. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig önmagáért beszél, igen-igen nehéz abbahagyni, még több szelet után is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók egy nagy adaghoz (lehet… Tovább »

Kacsazsíron pirított újburgonya

Avagy egy változatos köret, egyszerű, mégis különleges. Semmi más dolgunk nincs, mint az újkrumplit előfőzni, majd adni neki egy ropogós, házias ízvilágú kérget. Belül puha, kívül pirult finomság, ami egy-két szelet házi sonkával máris egy finom nyáresti vacsora. De süthető tárcsán is, illetve méltó kísérője a sülteknek. Hozzávalók: – fél kg újburgonya – egy-két púpos… Tovább »

Expressz pizzás csigatekercs (bögrésen is)

Ennek a kiadós ételnek a tésztája puhán vajas, foszlós, és ami még legalább ilyen fontos, hogy abszolút minden macera és várakozás nélkül készül. Csak összeállítjuk a tésztát, nyújtjuk, töltjük, sütjük. Az eredmény egy tepsinyi forró, olvadt sajtos sonkás finomság, telis-tele minden jóval 🙂 A gyors vacsora vagy uzsi mintapéldánya… A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Ötperces fánksüti (bögrésen is)

Na kérem szépen, lustaságom egy szerencsés eredménye: a cukros fánksüti, ami két perc alatt bekeverhető. Kvázi ennyi a munkaidő nettója (a többit már a sütő végzi), és ehetünk egy fánkízű, cukros-vajas finomságot, ami hihetetlen, de megtartja a fánk állagát, ellenben nem csepeg az olajtól, a felhasznált tojásmennyiséghez képest pedig már-már valószerűtlenül magasra nő. És, hogy… Tovább »

Zabpelyhes süti bögrésen

Ennek a keksznek vagy nevezzük sütinek az alapreceptje összesen kettő hozzávalóból áll: banánból és zabpehelyből 🙂 Én most a Nutellás változatomat mutatom be, de ha elhagyjuk ezt az összetevőt, akkor babakézbe adható finomságot is lehet kreálni, vagy mondjuk diétásabb verziót. Annyi, hogy akkor kettő banán, egy bögre zabpehely a helyes arány. A mérce a szokásos… Tovább »

Igazi törékeny csöröge (bögrésen is)

Csörögefánkot enni, vagyis beleharapni a porcukros, leheletvékony finomságba, csakis egy jó recepttel lehetséges. És a csörögét elrontani egyszerűbb, mint a pofon. Nekem sikerült, méghozzá nem egyszer és nem kétszer. Anyukám anyukája éppen olyat készített, amilyennek lennie kell, legalábbis anyukám így meséli. Az az anyukám, aki nem hajlandó csörögét sütni, mióta egyszer nem sikerült neki, és… Tovább »

Pihe-puha körtés sütemény bögrésen

Ez a sütemény egy szelet boldogság, puha tészta, zamatos, fahéjas sült-párolt körte és egy kis grízes kéreg gondoskodik a porcukor alatt megbúvó finomság tökéletességéről 🙂 Almával is isteni! Hozzávalók: – 3 tojás – 1 bögre cukor (16 dkg) – 1 kis doboz tejföl vagy natúr joghurt (180 g!) – kétharmad bögre étolaj (másfél dl) –… Tovább »

Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)

Kakaós csigákkal folyton kísérletezek, van már fent itt is kettő, legalább tizenötöt kipróbáltam már, de ez most mindent visz. Van is a blogon egy félórás kakaós csiga, de le lesz cserélve, mert ez most sokkal puhább, foszlósabb, kiadósabb és jóval olcsóbb, mivel nem kell túró a tésztájába. Ezek a csigák hatalmasra nőnek, mega-puhák, könnyűek, nem… Tovább »

Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen

Ennek a kiflinek a kiindulópontja a sós vendégváró kiflim volt, csak éppen gyorsan kellett péksütemény, így kihagytam a pihentetés fázist, lesz ami lesz alapon. Szerencsére nem kellett a végén csalódnom, egy kosárnyi pihe-puha, ízletes, foszlós sós kifli került a reggelizőkosárba 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók 16 darab nagyobb kiflihez: A tésztához:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!