Rupáner-konyha

Rögtön puha mézes puszedli (bögrésen is)

Ez a mézes finomság egészen újat tud mutatni azoknak, akik a puszedlit a boltból ismerik. Fűszeres, puha, omlós tészta édes cukormáz burokban, kihagyhatatlan! Pláne, hogy csak gyúrjuk, sütjük és máris puha… 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 5 bögre rétesliszt (75 dkg) – 1 púpos bögre finomliszt (15 dkg) –… Tovább »

Bögrés vattasüti

Ez egy hipp-hopp finomság ismét, a férjem névnapjára készült, a kollégáinak vitte a munkahelyére. Hihetetlenül, puha, laza tésztája van, a tetején pedig egy vaníliapudingos réteg, rajta vajjal és cukorral pirított kókusz. Fenomenális, abbahagyhatatlan… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók a tésztához: – két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg) – egy… Tovább »

Borzas Kata – bögrésen is

Ez az egyik legfinomabb omlós sütemény, amit kitaláltak, benne van minden, amit szeretek, úgyhogy ha ilyet tesznek elém, akkor nem tudom abbahagyni, addig eszem, ameddig van. Azért a puha linzertészta, a baracklekvár és a sült cukros-diós hab a tetején egy olyan elegy, amit nekem fejlesztettek ki. És szerintem nem csak nekem, hanem sokunknak 🙂 És… Tovább »

Gyors ebédek: Tarhonyás lecsó

Ez az egyik kedvenc ételem, anyukám receptje, pontosan így készül, mióta csak az eszemet tudom, amikor pedig paradicsom és paprika illat árad a konyhában, az igazi nyáridőt idéz nekem. Igaz kicsinek mindig úgy kértem anyától, hogy főzzön lecsót, de ne tegyen bele paradicsomot és paprikát, de azóta azért kevésbé vagyok válogatós, és már nemcsak az… Tovább »

Sárgabarackos-csokis muffin (bögrésen is)

Imádom a sárgabarack-szezont, mert ha az említett gyümölcsöt bármilyen kevert tésztába belesütjük, az valami leírhatatlanul finom, forró, egyszerre édes, savanykás, fanyar. Vagyis mennyei… Most sincs ez másképp, muffin képében csinos, és az olvadt csokoládéval, vaníliás puha piskótában, hát sejtitek szerintem 🙂 Egyébként csoki nélkül is süthetitek, úgy is nagyon fincsi… A mérce a szokásos 2,5… Tovább »

Gyors, kekszes őzgerinc – sütés nélkül

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept ebben a hőségben is, hiszen sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el, bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók (1 őzgerinc formához): – három bögre… Tovább »

Csokoládés zsemlék (bögrésen is)

Ha valami, akkor ez bizony kimeríti a kényeztető, édes reggeli fogalmát: vajas, kalácsszerű tészta, olvadt étcsokoládé, a tetején pedig vaníliás cukros karamell. Elkészíteni pedig igazán semmiség, a tésztát csak összeállítjuk, kelesztjük, formázzuk, sütjük. Nagyon könnyű vele dolgozni, így belefér egy vasárnap reggelbe, de egy délutáni uzsonnát is megkoronázhatunk vele… A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Rakott újburgonya

Szeretem amikor jön az eperszezon, vele pedig az újhagyma, újkrumpli. Onnantól szerencsére nincs megállás, szépen sorban vonulnak fel a tavasz és a nyár zöldségei, gyümölcsei. Ilyenkorra már nagyon el is kél a konyhaasztalra a változatosság, csak győzzünk belőlük finomabbnál-finomabbakat készíteni. Nálam most elsőként ez a rakott volt a szezonnyitó, kapott egy adag darált húsos ragut,… Tovább »

Eredeti Gundel-palacsinta (bögrésen is)

Gundel Imrétől kölcsönzöm a nyitó gondolatot az én személyes, nagy kedvencem felvezetéséhez: „Semmitől sem szabad félni, semmit sem szabad szorongással végezni. Fél kézzel, könnyedén kell dolgozni… Bármilyen hibát ügyesen, gyorsan, némi fantáziával korrigálni lehet. És akkor minden nagyon jó lesz!” A Gundel palacsinta receptjét Gundel Károly Kis magyar szakácskönyvének útmutatása alapján készítettem el. A recept… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!