Rupáner-konyha

Villámgyors reggeli angol zsemle, bögrésen

Ez egy szupergyors reggeli péksütemény, vagy még inkább mondható teasüteménynek. Sütőporral készül, de ezt én meg nem mondtam volna, mert tökéletes kelt tészta jellegű, vajas zsemle a végeredmény. Forrón olvadt vajjal és édes lekvárral ettem, valami mennyei volt. Ajánlom hétvégére, reggelire, uzsonnára, de akár egy hétköznap estére is a család kényeztetésére 🙂 Ez az angolok… Tovább »

Bögrés joghurtos piskóta

Ez a joghurtos piskóta azért nagy kedvenc, mert amellett, hogy egy egyszerű kevert tésztáról van szó, mégis gazdag és könnyed a tésztája. Meggyel szeretem a legjobban, a nyár egyik legfinomabb süteménye szerintem, a savanykás, forró meggyel, és a laza tésztával. Anyukáméktól nagyon finom meggyet szedtem hozzá, végre! Az elsőről a tanév végi hajrá miatt teljesen… Tovább »

16 gyorsan elkészíthető, bögrés gyerek kedvenc finomság

Lizus most kezdi kiheverni az influenzát, ami több, mint négy hétig ragaszkodott hozzá makacsul, még a kórházat is megjártuk, és mire a végére értünk, eltűnt a kis babapocakja. Nehéz volt ezekben a napokban kedvére valót sütni-főzni, de azért a sajtos makaróni és a palacsinta le-lecsúszott, ha nem is a szokásos mennyiségben. Ilyen esetekre összegyűjtöttem a… Tovább »

Habkönnyű citromos-túrós kalácsfelfújt

Ez egy igazi finomságos villámdesszert, ráadásul kiválóan alkalmas a megmaradt, szikkadt kalács eltüntetésére.. Eredetileg a hétvégén mákos guba készült volna nálunk, de mivel rájöttem, hogy nincs mákom, mert nincs mákom, a férjem legnagyobb örömére (aki nem egy nagy mákrajongó), ez a túrós felfújt készült. Lévén, hogy túrónk volt itthon. Ezt rögtönöztem, beletettem, amit jónak gondoltam,… Tovább »

Bögrés almás pite

Ahogy már írtam a sárgabarackos verziónál is, ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én ezúttal almával készítettem, és ismét nem tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még órákkal később is. Édes, cukros, vaníliás,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!