Rupáner-konyha

Lasagne gyorsan, finoman

Volt idő, amikor meg voltam győződve róla, hogy a lasagne sima bolognai raguval az igazi. Elképzelésem sem volt, ugyan miért kéne bele besamelmártást tenni, amiért egyébként nem igazán rajongok. De az azelőtt volt, mielőtt volt szerencsém megkóstolni, milyen is a lasagne, ha egy autentikus recept alapján készítjük. Azóta eszembe nem jut meggyalázni ezt az ételt,… Tovább »

Csípős, mézes csirkeszárnyak

Ez egy igazi pikáns, ragacsos, csirkés fogás, ami után megnyaljuk mind a tíz ujjunkat. Nagyon szeretem az efféle ételeket, amik egy picit színesebbé teszik a hétköznapokat 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 1 kg csirkeszárny – egyharmad bögre méz – egyharmad bögre ketchup – öt gerezd fokhagyma összezúzva – egyharmad… Tovább »

Ázsiai egytál fél óra alatt

Üvegtésztát először egy kínai étteremben ettem, a kedvenc városomban, Szegeden, egy barátnőmmel. Azóta nagyon szeretem a kínai konyhát, de bevallom, nem nagyon főztem még ázsiai ételeket, mert attól tartottam, hogy nagyon macerás az elkészítésük. Mikor lehetőséget kaptam rá, hogy kipróbáljam keleti ízek egy-két gyöngyszemét, akkor végre megkaptam a kellő lökést, hogy nekiálljak kísérletezni, és de… Tovább »

15 perces fogások: Paradicsomos tonhalas tészta a’la Lacek

A recept egy kedves kollégámtól és volt osztály-illetve padtársamtól való, ezért lett “Lacek módra” a cím. Ez a fogás roppant egyszerű, így azoknak, akik szeretik a paradicsom és a hal kombinációját, minden bizonnyal ízleni fog, mert finom, és tetszeni fog, mert gyors… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 A hozzávalók: – 1-2 evőkanál… Tovább »

Sonkás-húsos penne tejfölös sajtszószban

Nálunk a lányok nagyon szeretik a tésztát, leginkább üresen 🙂 Ettől függetlenül azért szoktam próbálkozni náluk különféle szószokkal és mártásokkal, de a bolognain kívül még nemigen sikerült náluk célt érni a próbálkozásaimmal. Ez a finomság sem érte el náluk a kívánt hatást, de nekünk felnőtteknek azért nagyon is ízlett 🙂 A mérce a szokásos 2,5… Tovább »

Félórás ebédek: Zöldborsós csirkemáj

Gyakran nincs időm hosszasan főzőcskézni és az-az igazság, hogy kedvem se mindig. Ilyenkor szeretem az ilyen gyors fogásokat, mint ez a házias csirkemáj recept. A máj tipikusan egy olyan étel, ami rendkívül gyorsan elkészül, hipp-hopp megpuhul, és párosítva egy kis paradicsommal, paprikával, borsóval, hagymával, igazán gazdag, házias fogás kerekedik belőle. Friss ropogós fehér kenyérrel szeretjük… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!