Rupáner-konyha

Turbó túrós sajtgolyó

A minap jött szembe velem az egyik közösségi oldalon a recept, és annyira szépségesek voltak azok a golyók, és olyan ígéretesek azáltal, hogy nemcsak sajt, hanem túró is volt az alapanyagok között, hogy el kellett készítenem a hétvégén. És nem csalódtam, fél óra alatt elkészült belőlük egy jó nagy tállal. Könnyedek voltak, ízletesek, lyukacsosak, sajtosak,… Tovább »

16 gyorsan elkészíthető, bögrés gyerek kedvenc finomság

Lizus most kezdi kiheverni az influenzát, ami több, mint négy hétig ragaszkodott hozzá makacsul, még a kórházat is megjártuk, és mire a végére értünk, eltűnt a kis babapocakja. Nehéz volt ezekben a napokban kedvére valót sütni-főzni, de azért a sajtos makaróni és a palacsinta le-lecsúszott, ha nem is a szokásos mennyiségben. Ilyen esetekre összegyűjtöttem a… Tovább »

Habkönnyű citromos-túrós kalácsfelfújt

Ez egy igazi finomságos villámdesszert, ráadásul kiválóan alkalmas a megmaradt, szikkadt kalács eltüntetésére.. Eredetileg a hétvégén mákos guba készült volna nálunk, de mivel rájöttem, hogy nincs mákom, mert nincs mákom, a férjem legnagyobb örömére (aki nem egy nagy mákrajongó), ez a túrós felfújt készült. Lévén, hogy túrónk volt itthon. Ezt rögtönöztem, beletettem, amit jónak gondoltam,… Tovább »

Gyors kavart almafánk (bögrésen is)

Ezekkel a könnyed, fahéjas porcukorral megszitált szépséges finomságokkal a családom új kedvencet avatott. Szeretünk téged almafánk! 🙂 Mert finom vagy, mert almás vagy, mert fánk vagy, mert könnyen és villámgyorsan elkészülsz, mert nem szívod meg magad olajjal, és mert olyan cukin forogsz az olajban 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: –… Tovább »

Mézeskalács sütemény (bögrésen is)

Ennél több nem is kell a karácsonyi hangulathoz, mézeskalácsillat, fahéj, szegfűszeg, kakaó, vanília, pikáns szilvalekvár, roppanós csokoládéburok. Mindez pedig egyszerűen, a gyorsabbnál is gyorsabban. Kicsik és nagyok kedvence, ami sokáig eláll. Olyan, mintha szilvás, mézes puszedliba harapnánk… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: A tésztához: – 1 bögre méz (25 dkg) – 1… Tovább »

Gyors, nagyon puha vajas keksz (bögrésen is)

Ez a linzer tészta nagyon különleges, mert szinte alig néhány hozzávalóból, rendkívül gyorsan elkészíthető. A tészta lényege az, hogy nem szabad túldolgozni, úgyhogy a gyúrás ideje alig két perc, sütni pedig mindössze nyolc percig szabad. Szóval, ha mindent egybeveszünk, fél óra alatt elkészül két nagy gáz tepsinyi finom, intenzíven vajas keksz, ami napok múltán sem… Tovább »

Foltos kókuszos (bögrésen is)

Nagyon finomságos kis sütemény, puha, kakaós a tésztája, benne pedig foltokban a lágy vanília puding és a kókusz. Mit is mondhatnék 🙂 Jól jönnek az ilyen egyszerű receptek a hétvégékre, amikor azért az ebéd tetejére, a délutáni tea mellé vagy reggelire örömmel harapunk bele egy-egy szeletbe. És még jobban esik, ha nem kell órákat tölteni… Tovább »

Pillekönnyű kavart grízes-túrós

Vasárnap készült nálunk ez a könnyed sütemény, két nagy kedvencem keverékéből, grízből és túróból. Hát még sokszor előveszem majd ezt a receptet 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – egy kis pohár tejföl (2 dl) – fél bögre búzadara (10 dkg) – 25 dkg zsíros tehéntúró – 5 tojás – 1… Tovább »

Pihe-puha diós sütemény bögrésen

Ismét egy darab a keverem-kavarom és sütöm sütik sorából, igazi régi klasszikus, nem véletlenül, hiszen egyszerű és nagyszerű, a tea mellé igazi kényeztetés ez a diós, könnyű kis piskóta a leheletnyi reszelt csokoládéval 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 15 dkg vaj vagy margarin – 2 bögre darált dió (20 dkg)… Tovább »

15 perces mákos guba bögrésen

A mákos guba az én személyes nagy kedvencem, és végre kikísérleteztem azt a receptet, ami gyors és éppen olyan, ahogyan szeretem: enyhén pirult, a vajtól lágy, mennyei finomság. Nem csak ünnepi asztalra való, hanem igazi hétköznapi édesség hideg őszi-téli estékre. Kevés idő alatt asztalra varázsolható lélekmelengető a családnak, vagy csak úgy magunknak. Éééés, nem rontja… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!