Rupáner-konyha

Bögrés forrázott palacsinta

Évek óta próbálom megtalálni a puha, lágy, krémes palacsinta receptjét, azét ami olvad a nyelven. És végre megvan! Amire pedig külön büszke vagyok, hogy ennek az arányait teljesen az én ízlésemhez igazítottam és végre olyan lett, amilyennek lennie kell. A tejföltől és a szódabikarbónától gazdagabb lesz a palacsintánk, már a sületlen tészta illata is pazar,… Tovább »

Pöri-burger bögrésen

Avagy ahogyan én azt elképzel(t)em, sertéspörköltből, mert mi azt készítjük a leggyakrabban. Ha már Street-foodot készítenék ebből a gyöngyszemből, akkor mindenképpen ragaszkodnék hozzá, hogy ami belekerül, az bizony összhangban legyen a tradíciókkal. Mi pedig hagyományosan tésztával esszük, vagy szigorúan ropogós héjú, buborékos belsejű, pihe-puha kenyérrel, csalamádéval és/vagy csemegeuborkával. Így ezeket a tészta kivételével mind beleálmodtam,… Tovább »

Habkönnyű citromos-túrós kalácsfelfújt

Ez egy igazi finomságos villámdesszert, ráadásul kiválóan alkalmas a megmaradt, szikkadt kalács eltüntetésére.. Eredetileg a hétvégén mákos guba készült volna nálunk, de mivel rájöttem, hogy nincs mákom, mert nincs mákom, a férjem legnagyobb örömére (aki nem egy nagy mákrajongó), ez a túrós felfújt készült. Lévén, hogy túrónk volt itthon. Ezt rögtönöztem, beletettem, amit jónak gondoltam,… Tovább »

Vaníliás cukor házilag

Vannak dolgok, amik amellett, hogy finomabbak házilag elkészítve, sokszor olcsóbbak is, méghozzá nem is kicsit. Ez a vaníliás cukorra mindenképpen igaz. Pofonegyszerűen előállítható, és a bolti ár töredékéért megvan. Ráadásul porcukor formájában nem olyan pergős, mint a zacskós, így egy fánkon vagy süteményen könnyedén megtapad. Ezáltal nem csak sütéshez használhatjuk. Az elkészítése pedig alig néhány… Tovább »

Omlós linzer diós tésztával (bögrésen is)

Ez egy mennyei finomság, én szeretem az omlós vajas tésztákat, és mindent ami diós, de a kettő egybeelegyítve az egyik legfinomabb aprósüteménnyé varázsolja ezt a linzert. Diós, nagyon puha tésztája van, egy kiskanálnyi finom házi sárgabaracklekvárral megkenve, rápirult dióval és porcukorral a tetején, háááát…. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 35 darab… Tovább »

Rögtön puha mézes puszedli (bögrésen is)

Ez a mézes finomság egészen újat tud mutatni azoknak, akik a puszedlit a boltból ismerik. Fűszeres, puha, omlós tészta édes cukormáz burokban, kihagyhatatlan! Pláne, hogy csak gyúrjuk, sütjük és máris puha… 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 5 bögre rétesliszt (75 dkg) – 1 púpos bögre finomliszt (15 dkg) –… Tovább »

Klasszikus, omlós linzerkarika (bögrésen is)

Már van fent egy linzerkarika, de ez az, amit kerestem. Omlós, a citromlétől még gazdagabb ízvilágú, nem émelyítően édes, tökéletes arányokkal rendelkező, kerek kis tökély 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 3 bögre fehér finomliszt (37 dkg) – 20 dkg puha vaj (esetleg margarin) – fél citrom leve ( a… Tovább »

Sárgabarackos-csokis muffin (bögrésen is)

Imádom a sárgabarack-szezont, mert ha az említett gyümölcsöt bármilyen kevert tésztába belesütjük, az valami leírhatatlanul finom, forró, egyszerre édes, savanykás, fanyar. Vagyis mennyei… Most sincs ez másképp, muffin képében csinos, és az olvadt csokoládéval, vaníliás puha piskótában, hát sejtitek szerintem 🙂 Egyébként csoki nélkül is süthetitek, úgy is nagyon fincsi… A mérce a szokásos 2,5… Tovább »

Gyors, kekszes őzgerinc – sütés nélkül

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept ebben a hőségben is, hiszen sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el, bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók (1 őzgerinc formához): – három bögre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!