Rupáner-konyha

Mini mogyorós kiflik (bögrésen is)

Kétfalatnyi omlós, puha kiflicskék, mindössze három hozzávalóból, rajta roppanós karamellává pirult mogyoróval és egy leheletnyi fahéjjal. Komoly függőséget okoz, pláne, hogy rukk-cukk elkészül 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 64 darab apró kiflihez: – 20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt – két és fél bögrényi liszt (32 dkg) – 20 dkg… Tovább »

Epres túróhabos kocka – sütés nélkül

Könnyed túróhabba, puha piskótába és zamatos friss eperbe haraphat az a szerencsés, aki elkészíti magának vagy esetleg akinek valaki megcsinálja ezt a légies, mennyei desszertet. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig önmagáért beszél, igen-igen nehéz abbahagyni, még több szelet után is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók egy nagy adaghoz (lehet… Tovább »

Kacsazsíron pirított újburgonya

Avagy egy változatos köret, egyszerű, mégis különleges. Semmi más dolgunk nincs, mint az újkrumplit előfőzni, majd adni neki egy ropogós, házias ízvilágú kérget. Belül puha, kívül pirult finomság, ami egy-két szelet házi sonkával máris egy finom nyáresti vacsora. De süthető tárcsán is, illetve méltó kísérője a sülteknek. Hozzávalók: – fél kg újburgonya – egy-két púpos… Tovább »

Expressz pizzás csigatekercs (bögrésen is)

Ennek a kiadós ételnek a tésztája puhán vajas, foszlós, és ami még legalább ilyen fontos, hogy abszolút minden macera és várakozás nélkül készül. Csak összeállítjuk a tésztát, nyújtjuk, töltjük, sütjük. Az eredmény egy tepsinyi forró, olvadt sajtos sonkás finomság, telis-tele minden jóval 🙂 A gyors vacsora vagy uzsi mintapéldánya… A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Pillecukor egyszerűen (bögrésen is)

A gyermekkorom egyik legédesebb emléke a pillecukor, imádtam, egyszerűen lelkesedtem érte 🙂 Most Laurám találta el egyik este egy mese után, hogy ő pillecukrot szeretne, de olyat, amit mi csinálunk. Hát mit tehettem volna? Természetesen megcsináltuk, és íme, Nektek pedig itt a receptje, szeretettel… Nagyon finom lett, pillekönnyű, ruganyos, puha, édes 🙂 A mérce a… Tovább »

Ötperces fánksüti (bögrésen is)

Na kérem szépen, lustaságom egy szerencsés eredménye: a cukros fánksüti, ami két perc alatt bekeverhető. Kvázi ennyi a munkaidő nettója (a többit már a sütő végzi), és ehetünk egy fánkízű, cukros-vajas finomságot, ami hihetetlen, de megtartja a fánk állagát, ellenben nem csepeg az olajtól, a felhasznált tojásmennyiséghez képest pedig már-már valószerűtlenül magasra nő. És, hogy… Tovább »

Bögrés tejberizs

Új fotóval 🙂 Mindig mosolyognom kell, ha arra gondolok, hányszor de hányszor rontottam el annak idején tejberizst a koleszban. Leragadt, kemény maradt, vagy éppen túlfőtt. Volt ott minden, csak éppen kielégítő eredmény nem. A bögrés módszerrel végre sikerült, miután anyukám kimérte nekem a pontos arányokat, mivel nekem ezek az érzéssel kislányom, meg amennyi lisztet felvesz… Tovább »

Diós tearudak (bögrésen is)

Isteni diós teasütemény, porcukorba hempergetve. Nagyon kiadós, olcsó finomság, kb. 130 darab jön ki a megadott mennyiségből. A tésztája nagyon könnyen kezelhető, és sokáig el is áll, ha van ideje. Hát nálunk nincs! A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg) – 1 bögre porcukor (20 dkg) –… Tovább »

Preckedli, a legomlósabb diós linzer (bögrésen is)

Ez a sütemény egy különleges, omlós linzer, a tésztája egyaránt tartalmaz vajat és zsírt is, melyet megszórunk apróra szelt dióval és kristálycukorral. Mikor kislány voltam, anyukámmal és az öcsémmel minden karácsonyra ezt készítettük. Anya a tésztát gyúrta, mi pedig szaggatunk, szórtunk, ültünk a sütő előtt, vártunk, és mikor elkészült, rendre összeégettük a nyelvünket vele. Rendkívül… Tovább »

Zabpelyhes süti bögrésen

Ennek a keksznek vagy nevezzük sütinek az alapreceptje összesen kettő hozzávalóból áll: banánból és zabpehelyből 🙂 Én most a Nutellás változatomat mutatom be, de ha elhagyjuk ezt az összetevőt, akkor babakézbe adható finomságot is lehet kreálni, vagy mondjuk diétásabb verziót. Annyi, hogy akkor kettő banán, egy bögre zabpehely a helyes arány. A mérce a szokásos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!