Rupáner-konyha

Vaníliás cukor házilag

Vannak dolgok, amik amellett, hogy finomabbak házilag elkészítve, sokszor olcsóbbak is, méghozzá nem is kicsit. Ez a vaníliás cukorra mindenképpen igaz. Pofonegyszerűen előállítható, és a bolti ár töredékéért megvan. Ráadásul porcukor formájában nem olyan pergős, mint a zacskós, így egy fánkon vagy süteményen könnyedén megtapad. Ezáltal nem csak sütéshez használhatjuk. Az elkészítése pedig alig néhány… Tovább »

Abbahagyhatatlan házi májkrém

Mivel mostanság mindenütt a hangzatos és mutatós pátékba ütközöm, muszáj volt véghezvinnem egy régi tervemet. Ennek hála ismét kipipálhattam egy “házilag” darabot a képzeletbeli kívánságlistámon. És meg is van a recept, amiben minden benne van, amit a máj csak kívánhat magának. És persze én sem várhatok el többet tőle. Kapott kacsazsírt, hagymát, fokhagymát, borsot, majorannát,… Tovább »

Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós, buborékos, hűtős!

Ugye milyen gyönyörűséges? A képbe szinte bele lehetne harapni 🙂 És ilyen kenyeret olyan egyszerűen süthetünk, hogy azt nem is gondolnánk. A tésztát öt perc összeállítani, ezután éjszaka a hűtőben megkel, reggel formázzuk és azonnal sütjük! Nem kell hozzá sem idő, sem nagy tehetség 🙂 Ez a recept saját kísérlet eredménye, gondoltam, hogy hűtőben kelesztve… Tovább »

Bögrés palacsinta – a klasszikus házi fortélyai

A palacsintát mindenki szereti. A palacsintát mindenki szereti enni. Készíteni kevésbé 🙂 Könnyen elmegy tőle a kedvünk, de egyszer kell megtalálni a jó receptet, a jó hőfokot és a jó palacsintasütőt, onnantól megy mint a karikacsapás. Remélem a soron következő recept és leírás mindenkinek a segítségére lesz 🙂 Mert a nyárhoz hozzátartozik a strand hűsítő… Tovább »

Ropogós, házi fehér kenyér, Pataki tálban

Hozzávalók: 2 evőkanál étolaj 55 dkg liszt 3 dl langyos víz 1 teáskanál cukor 3 mokkáskanál só fél csomag porélesztő Elkészítése: A hozzávalókat a kenyérsütőben megdagasztjuk, és megkelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és megformázzuk. A Pataki tálat kibéleljük sütőpapírral, és belehelyezzük a veknit. Ezután bő negyed órát kelni hagyjuk langyos helyen, majd éles késsel bevágjuk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!