Rupáner-konyha

Puha csupacsoki keksz – hét perc alatt megsül…

Jöjjön ismét egy igazi, rohanó háziasszonyos összekutyulom, aztán hét perc alatt megsütöm recept! Elif gasztroblogjáról merítettem az ötletet! Egyszerűen telitalálat volt, bárhová is vittünk eddig belőle. Az ember meglátja és beletör, belecsíp, felkapja, leül mellé egy pohár tejjel vagy anélkül, de csak úgy elsétálni mellette, nem lehet. Ha biztosra akarok tehát menni a sikerrel, akkor… Tovább »

Zabpelyhes süti bögrésen

Ennek a keksznek vagy nevezzük sütinek az alapreceptje összesen kettő hozzávalóból áll: banánból és zabpehelyből 🙂 Én most a Nutellás változatomat mutatom be, de ha elhagyjuk ezt az összetevőt, akkor babakézbe adható finomságot is lehet kreálni, vagy mondjuk diétásabb verziót. Annyi, hogy akkor kettő banán, egy bögre zabpehely a helyes arány. A mérce a szokásos… Tovább »

Gyors, nagyon puha vajas keksz (bögrésen is)

Ez a linzer tészta nagyon különleges, mert szinte alig néhány hozzávalóból, rendkívül gyorsan elkészíthető. A tészta lényege az, hogy nem szabad túldolgozni, úgyhogy a gyúrás ideje alig két perc, sütni pedig mindössze nyolc percig szabad. Szóval, ha mindent egybeveszünk, fél óra alatt elkészül két nagy gáz tepsinyi finom, intenzíven vajas keksz, ami napok múltán sem… Tovább »

Házi vaníliás karika bögrésen

Gyermekkorom kedvenc karikája, töménytelen mennyiséget magamba tudtam tömni belőle. A kislányaim is szeretik, Laura egyik nap egy egész vödörnyit szeretett volna vásárolni ebből a retró csodából egy üzletben. Merthogy már vödrös kiszerelésben is árulják 🙂 Kompromisszumot kötöttünk, és megígértem neki, hogy sütünk belőle házi változatot, amit ő mártogathat csokiba. Ezzel le is vettem a lábáról,… Tovább »

Meggyes sport szelet sütés nélkül

Kakaós, csokis, meggyes, kekszes és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá 🙂 Harminckét darab Sport szelet méretű édesség az eredmény, pedig mindössze néhány hozzávalóból készül… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 5 és fél bögre darált háztartási keksz (pont egy fél kg-os csomag) – 25 dkg vaj (vagy margarin) –… Tovább »

Puha csokoládés keksz bögrésen – öt perc munkával

Az amerikaiak híres keksze nekünk családilag is nagyon kedves. Ezek a tenyérnyi, melaszos, puha sütemények az olvadt csokoládédarabokkal, hamar belopták magukat a szívünkbe. Ez pedig a végleges recept, mert ez nem terül laposra, vagyis pont olyan, amilyennek szeretjük. Puha frissen, puha másnap is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – fél bögre… Tovább »

Bögrés diós kekszek – puhák, omlósak!

Akkor nyissuk meg ezt az évet egy olyan finomsággal, ami le fog csúszni így az ünnepek után is. Amiért szeretjük azon túl, hogy eteti magát, az az, hogy sokáig eláll a kekszes dobozban, ha hagyunk neki rá lehetőséget 🙂 A diós tearudak receptjét variáltam át, több dió és egy kis szódabikarbóna lényegében alakította át a… Tovább »

Diós tearudak bögrésen

Isteni diós teasütemény, porcukorba hempergetve. Nagyon kiadós, olcsó finomság, kb. 130 darab jön ki a megadott mennyiségből. A tésztája nagyon könnyen kezelhető, és sokáig el is áll (ha van ideje:-) Hát nálunk nincs 🙂 Forrás: Dédi receptfüzete 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 3 bögre liszt – 1 bögre porcukor… Tovább »

Egyszerű kekszgolyó bögrésen

Ezt a mutatós édességet Ivett barátnőm alkotta egy óvodai szülinapra. Nagyon szép, nagyon finom, nagyon kapós. És ideális mindenféle csokimaradványok eltüntetésére 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre, az eredmény durván 25 darab csokis-kekszes finomság 🙂 Hozzávalók: – 1 csomag győri édes mézes keksz ledarálva (180 g) – 1 csomag győri édes kakaós keksz… Tovább »

Bögrés skót vajas keksz

Ez az édesség az én egyik gyengém, pedig nem rajongok a kekszekért, mégis kivételt képez, mert megtestesíti mindazt, amit a száraz társai általában nem: szinte harapnunk sem kell, már bele is omlott a szánkba, és már olvad is ki belőle a selymes, vajas-vaníliás íz, és a barna cukor melaszos varázsa. Nincs napszakhoz kötve, hogy mikor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!