Rupáner-konyha

A legpuhább kelt kifli (bögrésen is)

Nagyon finom, habkönnyű, hófehér, réteges tésztája van, lekvárral, sonkával vagy csak úgy sörkorcsolyaként is kiváló ez a finomság. Lizussal készítettük, a kis beteg kiflit szeretett volna. A tojással kenegetés pedig legalább tíz percre elterelte figyelmét a bajairól. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók 16 darab kiflihez: – fél kocka élesztő – 2 evőkanál… Tovább »

Expressz pizzás csigatekercs (bögrésen is)

Ennek a kiadós ételnek a tésztája puhán vajas, foszlós, és ami még legalább ilyen fontos, hogy abszolút minden macera és várakozás nélkül készül. Csak összeállítjuk a tésztát, nyújtjuk, töltjük, sütjük. Az eredmény egy tepsinyi forró, olvadt sajtos sonkás finomság, telis-tele minden jóval 🙂 A gyors vacsora vagy uzsi mintapéldánya… A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Pihe-puha csokoládés tekercs (bögrésen is)

Ha kényeztetni szeretnétek vasárnap (vagy bármikor :-)) a családot, akkor bátran nyúljatok ehhez a recepthez. Egy habos kávé mellé ideális kis hétvégi reggeli, a puha vajas kelt tésztába csomagolt, olvadozó csokoládé… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – egy és egyharmad bögre 2,8%-os, langyos tej (3,4 dl) – fél bögre cukor (8… Tovább »

Dagasztás nélküli Berliner fánk (bögrésen is)

Lassan egész kis fánk arzenálom lesz, de nem tehetek róla, nagyon szeretem, minden formában. Ez a helyre kis fánkocska is nagy kedvenc lett, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is, igazán párnaszerű, puha tésztája van. Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy… Tovább »

Virslis kiflicskék – mutatósak, finomak (bögrésen is)

Következzék az idei év utolsó napján, az év utolsó receptje a Rupáner-konyhából 🙂 Számomra a 2015-ös év emlékezetes és különlegesen szép év volt, tele kapkodással, meglepetéssel, örömkönnyekkel és kétségbeesősőkkel. Szorongtam sokat, hogy milyen lesz az ovikezdés Lizunak, hogy fogja Laurácska megszokni, hogy délután is az oviban kell aludnia, és hogy fogok vissza-beilleszkedni az iskolába. Voltak… Tovább »

Régimódi kakaós csiga (bögrésen is)

Ez a kakaós csiga alapanyagokban rendkívül gazdag, semmit nem spórolunk ki belőle, és ellentétben a boltival, sok kakaóval készül, nem száraz, hanem egy vajasan finom, csokoládés puhaság, amit a végén a vaníliás tejjel való locsolgatás koronáz csak meg igazán. Így lehet az, hogy az apósom azt mondta, hogy ez a kakaós csigák királya. Ha az… Tovább »

Fahéjas csigatekercs – mintha kürtős kalácsba harapnánk

Ebben minden benne van, ami csak egy csigától elvárható, sőt még annál is több. Mert van ugyebár a csiga, azzal a finom fahéjas töltelékkel. De képzeljétek csak el azt, hogy a csiga tekercsformát ölt, a néhány vastag réteg helyett, sok-sok vékony puha, kelt tészta réteg közt rejtőzik egy cukros, vajas, karamellává sült fahéjfolyam. És, ami… Tovább »

Pillekönnyű bögrés aranygaluska, dagasztás nélkül

Tökély… Sokáig féltem nekiállni kelt tésztákat készíteni, különösen az aranygaluska receptje tűnt félelmetesnek, pedig a kedvenc desszertemről beszélünk. Mikor először készítettem el, akkor a kenyérsütő gép üstjével dagasztattam meg, hajszálpontosan mértem ki a hozzávalókat, és persze a gép fáradozásait siker koronázta. Ez volt a kezdő lépés. Többször csináltam meg, kínosan ügyelve rá, hogy mindent betartsak… Tovább »

Mennyei bögrés bodzavirág fánk

A fánk naná, hogy finom! De képzeljük csak el, hogy milyen az, amikor napfényes boldogságot idéző, édesen illatos, hófehér bodzavirágot kelesztünk, majd sütünk bele a fánktésztába. Mennyei 🙂 És most van itt az ideje! Ugyanis olyan virágokra van szükségünk, amik már kezdenek potyogni… Anyukámmal, apukámmal és Laurámmal együtt dolgozva készült el idén az első adag… Tovább »

Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagasztás nélkül, bögrésen – Blog TOP 10-es

A blog egyik legnagyobb favoritja újra 🙂 Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért 🙂 Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, pedig én nagyon nem szeretek mindenféle gyúrni való gancákkal szuszmákolni, de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül. És akkor persze azt gondolnánk, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!