Rupáner-konyha

Réteges sajtos-juhtúrós pogácsa (bögrésen is)

És sajt van a rétegekben, a tésztája pehely, az íze isteni, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Nincs egy csomó hajtogatás, mindössze egyszeri, a tésztáját csak gyúrjuk, enni pedig csak esszük-esszük-esszük. Laurácskámmal készítettük, ő a legnagyobb pogácsás a családban, szívesen visz belőle tízóraira, és a sajtos a kedvence. Ez is nagy sikert aratott nála 🙂 A mérce… Tovább »

Dagasztás nélküli foszlós briós (bögrésen is)

Ez a briós felülmúlta a várakozásaimat, annyira puha és foszlós lett. Rendelkezik tehát a gőzön kelt sütemények minden erényével, és szerencsés lehet az az ember, aki a briós fogalmát ezzel, és nem a boltiéval azonosítja. Mára szerencsére én is közéjük tartozom. Egyébként, ha eszembe jut az a száraz fájdalom, a kívül gumiszerű, szinte téphetetlen, felfújt… Tovább »

Gyors, puha pizzás csavart stangli, dagasztás, kelesztés nélkül

Na hát ez valami nagyon csúcs finomság, puha kelt tészta, belül pizzás, nyúlós, sajtos, baconos mennyeiség, már beleharapni gyönyörűséges, a legjobb sósok mezőnyében tuti befutó 🙂 És pofonegyszerűek is, én odavagyok értük 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 3 evőkanál langyos tej – 1 teáskanál kristálycukor – fél kocka friss… Tovább »

Fahéjas fátyol bögrésen

Sokáig fogok álmodni vele 🙂 Egy német gasztroblogon akadtam a receptre, a hölgy akinek a receptet köszönhetjük, a következőképpen vezette fel: “Puha, zaftos, vajas, cukros, karamellás… Mit is mondhatnék? Vannak ételek, amelyek egyszerűen álomszerűen isteniek, vannak amelyektől az ember azonnal hanyatt esik. A fátyol minderre rátesz még egy lapáttal! Maga a csábítás, ördögien finom, az… Tovább »

Mennyei bögrés bodzavirág fánk

A fánk naná, hogy finom! De képzeljük csak el, hogy milyen az, amikor napfényes boldogságot idéző, édesen illatos, hófehér bodzavirágot kelesztünk, majd sütünk bele a fánktésztába. Mennyei 🙂 És most van itt az ideje! Ugyanis olyan virágokra van szükségünk, amik már kezdenek potyogni… Anyukámmal, apukámmal és Laurámmal együtt dolgozva készült el idén az első adag… Tovább »

Retro pirog

Avagy egy igazi békebeli reggeli pékáru találkozása a hortobágyi húsos raguval. Mikor kislány voltam, nagy divat volt ez az olajban sült kelt tészta a pékségekben, nem tudom, hogy mára hová tűnt, de én visszavarázsoltam a családi asztalra a házi változatot 🙂 A tölteléke szabadon variálható, mehet bele zöldség, csirke, gomba, szalámi, virsli, ki mit szeretne…. Tovább »

Bögrés sárgabarackos pite

Ezennel ünnepélyesen megnyitom a sárgabarack szezont! 🙂 Ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én sárgabarackkal készítettem, mert a nagymamámnál már érnek ezek az apróságok. Nem is tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még… Tovább »

Bögrés kelt palacsinta

Kőttes palacsinta a becsületes neve, és egy erdélyi receptről van szó. Kiadós, szokatlanul lágy, és ismét egy új íz, ami nem hasonlítható egyik ismert palacsintához sem. Olyan, mintha a legfinomabb kelt tészta palacsintaformát öltött volna. Igazán házias ízélmény, mint ahogyan az az erdélyi konyhát olyannyira jellemzi. Hozzávalók: – 2 bögre liszt – 3/4 bögre cukor… Tovább »

Libazsíros kifli

Szerintem minden péksütemény csak álmodhat ennyi erényről, ami ennek a kiflinek jutott, mert ez egy igazi remekmű. Tépkedni való, nyelven olvadó, a zsírnak köszönhetően utánozhatatlanul karakteres ízekkel rendelkező, aranyszín puhaság, amit képtelenség abbahagyni 🙂 Hozzávalók: – 50 dkg liszt – 1 csomag száraz élesztő (megfelel 2,5 dkg-nak) – 3 dl langyos tej – 1 teáskanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!