Rupáner-konyha

Klasszik szilvásgombóc bögrésen

Avagy lágy, krumplis, fahéjas-szilvás mennyország, egyenest anyukám konyhájából 🙂 Vagy Presser Gábor szavaival, egészen érzékletesen a Padlás-ból: “A felszín édes hó… Rajta aranyszínű morzsa! Megkóstolható! És benne van a kenyér, benne van a víz! Benne van a tudás, benne van az íz! Benne van az idő, benne van a só! Benne van a válasz: embernek… Tovább »

Zsebes karaj, vele sült tejfölös burgonyával

Hát, ez egy igazi, mindent bele fogás, telis-tele minden jóval, fűszeres tejfölös krumpli, gazdagon fűszerezett hús, bacon, sült paprika, olvadt sajt, hagyma, több nem is kell. Kiadós, laktató, egyszerű… Hozzávalók: – másfél kg sertéskaraj egyben – 1 nagy fej vöröshagyma vékonyra szeletelve – 10 dkg edámi vagy trappista sajt – 180 g bacon szalonna –… Tovább »

Burgonyanudli

Ami mákos, az bármilyen formában jöhet, nincs ez másképpen a dióval sem, na de ha a dió és a mák nudlira kerül, annál jobb nem is történhetne velük. Imádom a nudlit, persze a házit, azt, amit forrón vajba forgatunk, hogy szépen rá tudjon tapadni a cukros mák és dió, azt, amelyik burgonyás ízű, és amibe… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!