Rupáner-konyha

Habkönnyű málnás túrótorta, bögrésen, sütés nélkül

A hőség és a málnaszezon ihlethet hasonló hűvös, gyümölcsös, könnyed recepteket, amikhez szerencsére nem kell bekapcsolnunk a sütőt. Ezen a tortán egy egyszerű vajas, kekszes alapon örvénylik a málnás, túróhab, amit egy pici citrom bolondít meg még jobban. Próbáljátok ki, ha szeretitek a málnát és a túrót, akkor odalesztek érte 🙂 A mérce a szokásos… Tovább »

Ötperces grízes túrópite málnával

Sült túróba harapunk, forró, porcukros málnába. Nagyon finom és a gríztől még különlegesebb. Keverjük, simítjuk, sütjük. Az öt perccel még túloztam is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 50 dkg tehéntúró – kétharmad bögre búzadara (10 dkg) – 2 tojás – kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg) – 1 bögre málna… Tovább »

Bögrés málnás csokoládés szelet

A csoki és a málna egybesütve valami szenzációsan finom, az illata és az íze egyaránt felérnek egy merénylettel az érzékek ellen. Ellenállhatatlan kombináció, különösen egy ilyen könnyed, szaftos tésztába sütve. És ha netán megéri, másnapra sem szárad ki! 🙂 Hozzávalók: – 4 tojás – 1 tábla étcsokoládé (10 dkg) – 1 bögre cukor – 2… Tovább »

Forró málna

A forró málna kényeztetés felsőfokon akár egy forró délutánra, romantikus téli estére, ebéd tetejére, vagy csak mert megérdemeljük 🙂 Ezt a desszertet egyébként az öcsém szokta készíteni, és az étteremben, ahol egy nyarat dolgoztam valamikor nagyon régen, nem létezett ennél népszerűbb desszert. Aki egyszer kóstolta, az garantálom, hogy nem felejti el. Pedig nincs benne semmi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!